Elica ICO SAND/F/80 - Instrukcja obsługi - Strona 12

Elica ICO SAND/F/80 Okap – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 20
Ładowanie instrukcji

53

Dzia

ł

anie okapu

W przypadku, gdy powietrze w pomieszczeniu kuchennym
jest szczególnie zanieczyszczone, nale

ż

y u

ż

ywa

ć

okapu

ustawionego na najwy

ż

sz

ą

pr

ę

dko

ść

. Zaleca si

ę

uruchomienie

okapu 5 minut przed przyst

ą

pieniem do gotowania

jakichkolwiek potraw i pozostawienie go w

łą

czonym jeszcze

przez ok. 15 minut po zako

ń

czeniu gotowania.

T1. OFF okap

Wciskaj

ą

c przycisk okap przechodzi z dzia

ł

ania, przy

jakiejkolwiek metodzie zasysania, do stanu OFF.

T2. Metoda “Silent”

Metoda ta nie jest po

łą

czona z

ż

adnym specyficznym

rodzajem gotowania.
Wcisn

ąć

przycisk, aby aktywowa

ć

okap do dzia

ł

ania metod

ą

wyciszon

ą

..

Wciskaj

ą

c przycisk T1 lubT2 okap przejdzie do stanu OFF.

T3. Metoda “Boost”

Metoda ta nie jest po

łą

czona z

ż

adnym specyficznym

rodzajem gotowania.
Wcisn

ąć

przycisk w przypadku szczególnie intensywnych

dymów lub pary.
Wciskaj

ą

c przycisk T1 lub T3 okap przejdzie do stanu OFF.

T4. ON/OFF o

ś

wietlenie

Wcisn

ąć

przycisk, aby w

łą

czy

ć

lub wy

łą

czy

ć

ś

wiat

ł

a.

O

ś

wietlenie zapala si

ę

stopniowo bez regulacji poziomów

po

ś

rednich.

T5. Metoda gotowania.

Wciskaj

ą

c cyklicznie przycisk aktywuj

ą

si

ę

ż

ne metody

zasysania.

Ka

ż

da metoda po

łą

czona jest z ró

ż

nymi sposobami

gotowania.
S

ł

u

ż

y to do uzyskania optymalnego zasysania w zale

ż

no

ś

ci

od ró

ż

nych potrzeb.

Ka

ż

dej metodzie zasysania odpowiada

ć

b

ę

dzie odno

ś

ny LED

sygnalizacyjny.

Metoda “Slow cooking” Led L1 w

łą

czony

Wcisn

ąć

przycisk w trakcie zasma

ż

ania warzyw na

patelni, w trakcie podgrzewania potraw lub w trakcie
podgrzewania napojów (mleko, kawa, herbata).

Metoda “Boiling” Led L2 w

łą

czony

Wcisn

ąć

przycisk w trakcie gotowania sosów, roso

ł

u,

warzyw oraz zup lub kiedy gotuje si

ę

potrawy (np.

makaron).

Metoda “Grilling” Led L3 w

łą

czony

Wcisn

ąć

przycisk w trakcie gotowania potraw na ruszcie

lub p

ł

ycie.

Metoda “Frying” Led L4 w

łą

czony

Wcisn

ąć

przycisk w trakcie sma

ż

enia potraw (np.

mi

ę

so, ziemniaki, warzywa).


Aby wyj

ść

z wybranej metody zasysania nale

ż

y wcisn

ąć

nast

ę

puj

ą

ce przyciski:

Przycisk T1 okap w pozycji OFF
Przycisk T2 aktywacja metody “Silent”
Przycisk T3 aktywacja metody “Boost”


Alarm anomalie

W przypadku anomalii silnika (blokada, przegrzanie, itd.)
wszystkie jego funkcje zostan

ą

zablokowane (oprócz

o

ś

wietlenia) natomiast przyciski T2, T3, T5 oraz LED L1, L2,

L3, L4 b

ę

d

ą

si

ę

ś

wieci

ł

y.

Po zako

ń

czonym alarmie okap wraca do stanu OFF.

Wciskaj

ą

c przycisk T1 okap przechodzi do stanu OFF.

Je

ś

li anomalie nie ust

ę

puj

ą

okap pozostanie w stanie

alarmowym i wszystkie funkcje pozostan

ą

zablokowane.

Skontaktowa

ć

si

ę

z obs

ł

ug

ą

techniczn

ą

.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)