Wskazówki praktyczne; Zupa jarzynowa - Bosch MMR 15A1 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Bosch MMR 15A1 Niszczarka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 23
Ładowanie instrukcji

81

Po pracy

pl

Po pracy

■ Odłączyć wtyczkę urządzenia od 

gniazda sieciowego.

■ Zdjąć jednostkę napędową i pokrywę 

ochronną.

■ Wyjąć narzędzie a następnie 

rozdrobnione produkty.

Oczyścić

W

Niebezpieczeństwo porażenia prądem!

Jednostki napędowej nigdy nie zanurzać 

w wodzie ani nie myć w zmywarce do naczyń.

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Noża nie czyścić gołymi rękoma. Do czysz-

czenia użyć szczotki. Nóż chwytać tylko za 

uchwyt z tworzywa sztucznego.

■ Odłączyć wtyczkę urządzenia od 

gniazda sieciowego.

■ Jednostkę napędową wytrzeć wilgotną 

ścierką a następnie wytrzeć do sucha.

■ Narzędzia, pojemnik i pokrywę 

ochronną umyć w zmywarce do naczyń, 

albo szczotką pod bieżącą wodą.

Wskazówka:

 podczas rozdrabniania np. 

czerwonej kapusty powstają na elementach 

z tworzywa sztucznego przebarwienia, które 

można usunąć przy użyciu kilku kropel 

oleju jadalnego. Po rozdrabnianiu cebuli lub 

czosnku pojemnik natychmiast umyć. 

Przechowywanie

X

Rysunek

7

■ Przewód zasilający zwinąć wokół 

jednostki napędowej.

Wskazówki praktyczne

i przepisy

Zastosowanie niżej wymienionych wskazó-

wek ułatwi pracę z urządzeniem i pomoże 

uzyskać lepsze wyniki. (

X

 „Przykłady 

zastosowania” patrz strona 83

)

Przed użyciem urządzenia:

– Mięso, ser, surowe owoce i warzywa 

przeznaczone do rozdrobnienia pokroić 

w kostkę wielkości ok. 1 cm.

– Zioła i zieleninę umyć, usunąć łodygi 

i osuszyć.

– Ser schłodzić w lodówce.

– Suchy chleb pokroić na kawałki

– Z mięsa usunąć chrząstki, kości 

i ścięgna.

– Pianę z białek ubijać w suchym 

pojemniku, wolnym od tłuszczu.

Zupa jarzynowa

Składniki

– 1 marchewka

– po małym kawałku selera, pora, cukinii, 

kalafiora lub innego rodzaju warzywa

– 1 średniej wielkości, gotowany ziemniak

– ¾ l wywaru z mięsa

– pietruszka zielona

– bazylia (opcjonalnie)

– sól

– czarny pieprz

– 100 g słodkiej śmietany

– 1 żółtko jaja

Narzędzie:

 nóż

Przygotowanie potraw

■ Warzywa oczyścić, umyć i pokroić na 

duże kawałki.

■ Wywar z mięsa zagotować 

z warzywami.

■ Ugotowaną zupę przełożyć z warzywami 

do pojemnika i rozetrzeć.

■ Żupę z roztartymi warzywami przełożyć 

z powrotem do garnka i przyprawić 

ziołami, solą i pieprzem.

■ Wymieszać żółtko ze słodką śmietaną 

i wlać do zupy. Nie dopuszczać do 

zagotowania.

Milk shake (napój mleczny)

Składniki

– 300 ml zimnego mleka

– 100 g truskawek lub innych owoców

– 1 opakowanie cukru waniliowego

– 2-3 łyżki stołowe lodów waniliowych

Narzędzie:

 nóż

Przygotowanie potraw

■ Wszystkie składniki włożyć do 

pojemnika i miksować ok. 30 sekund. 

Natychmiast podawać.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)