Bosch MMR 15A1 Niszczarka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
81
Po pracy
pl
Po pracy
■ Odłączyć wtyczkę urządzenia od
gniazda sieciowego.
■ Zdjąć jednostkę napędową i pokrywę
ochronną.
■ Wyjąć narzędzie a następnie
rozdrobnione produkty.
Oczyścić
W
Niebezpieczeństwo porażenia prądem!
Jednostki napędowej nigdy nie zanurzać
w wodzie ani nie myć w zmywarce do naczyń.
W
Niebezpieczeństwo zranienia!
Noża nie czyścić gołymi rękoma. Do czysz-
czenia użyć szczotki. Nóż chwytać tylko za
uchwyt z tworzywa sztucznego.
■ Odłączyć wtyczkę urządzenia od
gniazda sieciowego.
■ Jednostkę napędową wytrzeć wilgotną
ścierką a następnie wytrzeć do sucha.
■ Narzędzia, pojemnik i pokrywę
ochronną umyć w zmywarce do naczyń,
albo szczotką pod bieżącą wodą.
Wskazówka:
podczas rozdrabniania np.
czerwonej kapusty powstają na elementach
z tworzywa sztucznego przebarwienia, które
można usunąć przy użyciu kilku kropel
oleju jadalnego. Po rozdrabnianiu cebuli lub
czosnku pojemnik natychmiast umyć.
Przechowywanie
X
Rysunek
7
■ Przewód zasilający zwinąć wokół
jednostki napędowej.
Wskazówki praktyczne
i przepisy
Zastosowanie niżej wymienionych wskazó-
wek ułatwi pracę z urządzeniem i pomoże
uzyskać lepsze wyniki. (
X
„Przykłady
zastosowania” patrz strona 83
)
Przed użyciem urządzenia:
– Mięso, ser, surowe owoce i warzywa
przeznaczone do rozdrobnienia pokroić
w kostkę wielkości ok. 1 cm.
– Zioła i zieleninę umyć, usunąć łodygi
i osuszyć.
– Ser schłodzić w lodówce.
– Suchy chleb pokroić na kawałki
– Z mięsa usunąć chrząstki, kości
i ścięgna.
– Pianę z białek ubijać w suchym
pojemniku, wolnym od tłuszczu.
Zupa jarzynowa
Składniki
– 1 marchewka
– po małym kawałku selera, pora, cukinii,
kalafiora lub innego rodzaju warzywa
– 1 średniej wielkości, gotowany ziemniak
– ¾ l wywaru z mięsa
– pietruszka zielona
– bazylia (opcjonalnie)
– sól
– czarny pieprz
– 100 g słodkiej śmietany
– 1 żółtko jaja
Narzędzie:
nóż
Przygotowanie potraw
■ Warzywa oczyścić, umyć i pokroić na
duże kawałki.
■ Wywar z mięsa zagotować
z warzywami.
■ Ugotowaną zupę przełożyć z warzywami
do pojemnika i rozetrzeć.
■ Żupę z roztartymi warzywami przełożyć
z powrotem do garnka i przyprawić
ziołami, solą i pieprzem.
■ Wymieszać żółtko ze słodką śmietaną
i wlać do zupy. Nie dopuszczać do
zagotowania.
Milk shake (napój mleczny)
Składniki
– 300 ml zimnego mleka
– 100 g truskawek lub innych owoców
– 1 opakowanie cukru waniliowego
– 2-3 łyżki stołowe lodów waniliowych
Narzędzie:
nóż
Przygotowanie potraw
■ Wszystkie składniki włożyć do
pojemnika i miksować ok. 30 sekund.
Natychmiast podawać.
Spis treści
- 5 Dla własnego bezpieczeństwa; Przed użyciem urządzenia należy starannie przeczytać; Ogólne wskazówki bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem!
- 6 Wskazówki bezpieczeństwa dla pracy z niniejszym; Niebezpieczeństwo odniesienia obrażeń!; Spis treści
- 7 Opis urządzenia; Obsługa
- 8 Wskazówki praktyczne; Zupa jarzynowa
- 9 Sos do sałaty; Majonez; Masło miodowe; Ekologiczna utylizacja
- 10 Przykłady zastosowania
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)