UWAGA - Russell Hobbs 25570-56 - Instrukcja obsługi - Strona 3

Russell Hobbs 25570-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 9
Ładowanie instrukcji

45

Instrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy

urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem.

WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA

Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi:

Niniejszy sprzęt nie jest przeznaczony do użytkowania przez osoby ( w tym

dzieci) o ograniczonej zdolności fizycznej, czuciowej lub psychicznej, lub

osoby nie mające doświadczenia lub znajomości sprzętu, chyba że odbywa

się to pod nadzorem lub zgodnie z instrukcją użytkowania sprzętu,

przekazanej przez osoby odpowiadające za ich bezpieczeństwo. Należy

zwracać uwagę na dzieci, aby nie bawiły się sprzętem.

Jeżeli przewód zasilający ulegnie uszkodzeniu, powinien być wymieniony

przez producenta, jego serwis techniczny lub specjalistyczny zakład

naprawczy w celu uniknięcia zagrożenia.

b

Nie należy używać tego urządzenia w pobliżu wanny, prysznica,

umywalki lub innych naczyń zawierających wodę.

¬

Powierzchnie urządzenia rozgrzewają się.

Ze wszystkich stron urządzenia należy pozostawić, co najmniej 50mm wolnej przestrzeni.

Nie przykrywaj urządzenia i niczego na nim nie stawiaj.

Jeśli urządzenie nie jest używane, przed przestawieniem w inne miejsce i przed czyszczeniem,

wyjmij wtyczkę zasilania.

Nigdy nie używaj urządzenia niezgodnie z jego przeznaczeniem określonym w niniejszej instrukcji.

Nigdy nie używaj uszkodzonego urządzenia lub jeśli zaczęło wadliwie działać.

TYLKO DO UŻYTKU DOMOWEGO

RYSUNKI

1.

Pokrywa

2. Garnek do gotowania

3. Uchwyt

4.

Lampka

5. Przełącznik trybu

6. Kreda

ZALETY WOLNEGO GOTOWANIA

Zdrowie:

proces wolnego gotowania zmniejsza utratę witamin i zachowuje więcej składników

odżywczych i smakowych.

Oszczędność:

długie powolne gotowanie umożliwia zmiękczanie i skruszanie tańszych, twardszych mięs

zużywając tylko około jedną czwartą mocy na małym palniku przeciętnej płyty.

Wygoda:

przygotuj składniki poprzedniego dnia wieczorem, włóż do wolnowaru, smaczny posiłek będzie

czekał, kiedy wrócisz do domu.

TRYBY PRZYGOTOWANIA POTRAW

1

do zwykłego powolnego gotowania (zwykle 8-10 godzin).

2

do szybszego gotowania (zwykle 4-5 godzin).

O

do podtrzymywania ciepła przed podaniem (tylko po zupełnym ugotowaniu w wolnowarze).

UWAGA

Nie stosuj ustawienia

O

do podgrzewania potraw.

GB

DE

FR

NL

IT

ES

PT

DK

SE

NO

FI

RU

CZ

SK

PL

HR

SI

GR

HU

TR

RO

BG

AE

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)