Russell Hobbs (19750-56) - Instrukcja obsługi - Strona 4

Russell Hobbs (19750-56) Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 13
Ładowanie instrukcji

60

PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM

Umyj misę, pokrywę i kosz w ciepłej wodzie z płynem do naczyń, wypłucz i wysusz.

JAK TO DZIAŁA

Wystarczy włożyć do misy produkty, zalać wodą i pozostawić do ugotowania. Urządzenie wykrywa stan

potrawy już gotowej i przełącza się w tryb “podtrzymywania ciepła”.

CZASY GOTOWANIA

Istnieją dwa sposoby regulacji czasu gotowania:

1.

Wlej dokładnie odmierzoną ilość wody i nastaw urządzenie na grzanie automatyczne - jest to sposób

wykorzystywany do gotowania ryżu.

2.

Używaj dużo wody, nadzoruj proces gotowania i ręcznie wyłącz przełącznikiem do góry, gdy

jedzenie jest gotowe. Jest to najprostszy sposób gotowania na parze składników, których dotychczas

nie używałeś.

Używaj dużo wody, nadzoruj proces gotowania i ręcznie wyłącz przełącznikiem do góry, gdy jedzenie

jest gotowe. Jest to najprostszy sposób gotowania na parze składników, których dotychczas nie używałeś.

PRZEGOTOWANIE

Nie obawiaj się przegotowania potrawy - gotowanie z parą jest stosunkowo łagodną metodą gotowania i

kilka dodatkowych minut generalnie nie ma znaczenia.

Nie rozgotuj ryby.

PRZYGOTOWANIE

1.

Ustaw urządzenie na stabilnej, równej i termoodpornej powierzchni.

2.

Nie należy umieszczać urządzenia w pobliżu zasłon, pod półkami lub szafkami ani w pobliżu

czegokolwiek, co mogłoby zostać uszkodzone przez uciekającą parę.

3.

Zakładaj żaroodporne lub tkaninowe rękawice kuchenne oraz żaroodporne podkładki lub talerze do

ustawienia miski po ugotowaniu.

4.

Umieść miskę wewnątrz szybkowaru.

GOTOWANIE

1.

Ustawić przełącznik włączania/wyłączania w pozycji

O

.

2.

Wsyp do miski wymaganą ilość ryżu.

3.

Dodaj wymaganą ilość wody - ogólnie, potrzebna jest 1 szklanka wody na szklankę ryżu.

4.

Nie napełniaj powyżej oznaczenia.

5.

Obróć miskę ćwierć obrotu w każdą stronę, aby dno miski lepiej przylegało do grzałki.

6.

Przykryj miskę pokrywą.

7.

Włóż wtyczkę w gniazdko sieciowe. Ustawić przełącznik włączania/wyłączania w pozycji

I

. Lampka

N

zaświeci się.

8.

Ustaw przełącznik na

P

. Lampka

N

zgaśnie.

9.

Gdy ryż jest już ugotowany, przełącznik przestawi sięna

N

, lampka

P

zgaśnie, a lampka

N

zaświeci się.

10. Pozostawić ryż na około 10 minut, a następnie wyłączyć kuchenkę i wyjąć wtyczkę z gniazdka.

11. Zakładaj rękawice kuchenne.

12. Po podniesieniu pokrywy ujdą para i gorące powietrze. Lekko przechyl naczynie i skieruj strumień

pary od ciebie.

13. Podnieś miskę i ustaw na żaroodpornej podkładce lub talerzu.

14. Przemieszaj ryż łopatką, aż wyleci cała para.

Niekiedy warstwa przylegająca do miski utworzy skórkę.

Jeśli jednak nie lubisz takiej skórki, usuń ją łopatką służącą do nakładania ryżu.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)