FUNKCJE; STOPIEŃ ZMIELENIA; Metoda parzenia - Wilfa CG1B-275 - Instrukcja obsługi - Strona 22

Wilfa CG1B-275 Młynek do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 33
Ładowanie instrukcji

77

PL

M Ł Y N E K D O K A W Y · C G 1 X - 2 7 5

FUNKCJE

STOPIEŃ ZMIELENIA

Stopień zmielenia zależy od metody parzenia kawy. W każdej metodzie można
korzystać z zakresu ustawień. Warto eksperymentować z ustawieniami, aby
znaleźć optymalne dla swoich preferencji. Poniższa tabelka stanowi dobry punkt
wyjścia do znalezienia preferowanych ustawień mielenia.

POJEMNIK NA ZIARNA KAWY

Pojemnik na ziarna łatwo się mocuje na urządzeniu i z niego zdejmuje. Aby go
zamocować, ustaw go równo na korpusie i obróć w kierunku zgodnym z ruchem
wskazówek zegara, jak pokazano na rysunku poniżej. Aby łatwiej zablokować
pojemnik na ziarna, podczas przekręcania go jedną ręką trzymaj wskaźnik

poziomu mielenia.

Aby zdjąć pojemnik, naciśnij dźwignię i podnieś pojemnik, jak pokazano na
rysunku poniżej.

Pojemnik na ziarna ma mechanizm zamykający, który zapobiega rozsypywaniu
się ziaren po zdjęciu pojemnika z młynka. To pozwala używać pojemnika podczas
ważenia ziaren. Nie napełniaj pojemnika powyżej linii maksimum.

Metoda parzenia

Mocca

Aero-
press

Filtr
przelewowy

Francuski Perkolator

Stopień zmielenia

1–6

6–12

12–22

22–28

28–31

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)