Sezam; Stopień zmielenia zależy od ilości / twar - Oursson OG2075/OR - Instrukcja obsługi - Strona 8

Oursson OG2075/OR Młynek do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 12
Ładowanie instrukcji

44

Działanie

Maksymalna

ilość lub masa

składników

Obroty

Uwaga

Kawa (ziarna)

10/30/70 g

~ 20/25/30

sek.

Fasola

60 g

~ 30 sek.

Przepłucz i wysusz przed mieleniem.

Ryż polerowany

60 g

~ 30 sek.

Przepłucz i wysusz przed mieleniem.

Sezam

40 g

~ 10 sek.

Przepłucz i wysusz przed mieleniem.

Orzechy (migdały,

ziemne, włoskie, lasko

-

we, nerkowce)

30-55 g

~ 10 sek.

Stosuj jedynie do żywności.

Urządzenie nie nadaje się do przygotowywania

oleju.

Kukurydza

30 g

~ 10 sek.

Przepłucz i wysusz przed mieleniem.

Gryka

10 g

~ 15 sek.

Przepłucz i wysusz przed mieleniem.

Kardamon (ziarna)

1,5 łyżki (10 g)

~ 15 sek.

Starsze ziarna trudniej zmielić.

Cynamon

3 laski

~ 30 sek.

Wcześniej należy rozdrobnić w dłoniach.

Kolendra (nasiona)

22 g

~ 20 sek.

Do gotowania najlepiej zmielić prażoną kolendrę.

Kmin (nasiona)

32 g

~ 20 sek.

Do gotowania najlepiej zmielić prażony kmin.

Papryka chili (suszona)

20 g

~ 10 sek.

Po zmieleniu należy odczekać 30 sek. przed

otwarciem młynka, aby opadł pył zmielonej

papryki.

Nasiona lnu

85 g

~ 30 sek.

Przygotuj mieszankę z nasion lnu, migdałów i

ziaren słonecznika.

Pieprz (ziarna)

40-50 g

~ 30 sek.

Starsze ziarna należy mielić dłużej o ok. 15 sek.

Anyż gwiazdkowy

8-9 sztuk (15 g)

~ 15 sek.

Starsze gwiazdki należy mielić dłużej o ok. 15 sek.

Ziarna słonecznika

55 g

~ 30 sek.

Przygotuj mieszankę z migdałami i nasionami lnu.

Goździki (całe)

3,5 łyżki (30 g)

~ 30 sek.

Starsze goździki należy mielić dłużej o ok. 15 sek.

Ostropest

10 g

~ 20 sek.

Wcześniej wysusz w piekarniku.

Pszenica

10 g

~ 15 sek.

Przepłucz i wysusz przed mieleniem.

Cukier

20 g

~ 30 sek.

Kakao (ziarna)

15/30 g

~ 20/25 sek.

Użyj niewielkiej ilości oczyszczonych i prażonych

ziaren kakao.

UWAGA:

Stopień zmielenia zależy od ilości / twar

-

dości składników i czasu mielenia. Można wydłużyć

/ skrócić czas mielenia. Możesz użyć białego ryżu w

celu wyczyszczenia urządzenia i pozbycia się zapa

-

chów mielonych przypraw.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)