Moulinex HM464110 Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
PL
Szanowny Kliencie! Dziękujemy za wybór naszego miksera ręcznego Prep’Mix+! Tutaj
dostępne są wszystkie informacje dotyczące jego użytkowania. Mamy nadzieję, że spełni
ono wszystkie oczekiwania!
UWAGA: do urządzenia dołączono broszurę zawierającą zalecenia dotyczące bezpieczeństwa.
Przed pierwszym użyciem urządzenia należy uważnie zapoznać się z treścią broszury. Broszurę należy
przechowywać w bezpiecznym miejscu.
Przed użyciem urządzenia wyjąć wszystkie akcesoria z opakowania i wyczyścić je, używając
gorącej wody z niewielką ilości płynu do mycia naczyń. Nie dotyczy to jednostki z silnikiem
(A). Dokładnie opłukać i osuszyć te elementy.
PIERWSZE UŻYCIE
UŻYWANIE MIKSERA RĘCZNEGO
• Sprawdzić, czy regulator prędkości (A2) jest ustawiony w pozycji „0”.
• Wsunąć pręty końcówek do ubijania piany (B) lub wyrabiania ciasta (D) w odpowiednie
otwory i zablokować końcówki. Końcówki do ubijania piany i wyrabiania ciasta mają określony
kształt. Końcówkę do wyrabiania ciasta lub ubijania piany z oznaczeniem końcówki do
ubijania piany (C) należy umieścić z prawej strony, w największym otworze (rys. 2).
• Podłączyć urządzenie do zasilania:
– Urządzenie ma pięć poziomów prędkości i przycisk turbo. Miksowanie lub wyrabianie
ciasta zawsze należy zaczynać od ustawienia 1, a następnie przechodzić do ustawień 2, 3, 4 i 5.
• Po zakończeniu pracy ustawić regulator prędkości (A2) w pozycji „0”.
• Odłączyć zasilanie.
• Następnie nacisnąć przycisk wysuwania (A1), aby wyjąć końcówki do ubijania piany lub miksowania.
KORZYSTANIE Z PODSTAWY (L) (W ZALEŻNOŚCI OD MODELU)
• Umieścić podstawę (H) na blacie.
• Aby podnieść ramię, należy odblokować je, naciskając przycisk (M).
• Ustawić misę (K).
• Nacisnąć przycisk (M), aby odblokować ramię i je opuścić.
• Umieścić mikser (A) z założonymi końcówkami do wyrabiania ciasta (F) lub ubijania piany (E)
na ramieniu zawiasowym do usłyszenia kliknięcia. Końcówki do ubijania piany i wyrabiania
ciasta mają określony kształt. Końcówkę do wyrabiania ciasta lub ubijania piany z oznaczeniem
końcówki do ubijania piany (G) należy umieścić z prawej strony, w największym otworze.
• Złożyć urządzenie zgodnie z instrukcjami powyżej.
• Po zakończeniu pracy ustawić przełącznik prędkości (A2) na „0”.
• Odłączyć urządzenie i nacisnąć przycisk odblokowania (M), aby podnieść ramię zawiasowe.
Następnie nacisnąć przycisk zwalniający mikser, aby wyjąć go ze statywu.
• Następnie nacisnąć przycisk zwalniający (A1) końcówki do ubijania piany lub do wyrabiania ciasta.
KORZYSTANIE Z PODSTAWKI BLENDERA RĘCZNEGO (H LUB I)
(W ZALEŻNOŚCI OD MODELU)
Sprawdzić, czy przełącznik prędkości (A2) jest ustawiony na „0”.
• Zdjąć panel z tyłu urządzenia (A) i dokręcić podstawkę blendera ręcznego (H lub I),
obracając ją w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara bez wywierania nacisku, aż
do usłyszenia kliknięcia i właściwego ustawienia podstawki. (rys. 12 i 13)
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)