Kenwood KVL85004BK - Instrukcja obsługi - Strona 10

Kenwood KVL85004BK Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 20
Ładowanie instrukcji

Tabela zaleceń

• Wartości te służą jedynie za wskazówkę i będą różne w zależności od konkretnego

przepisu i rodzaju rozdrabnianych składników.

Końcówka do zagniatania ciasta

Do mieszanek na ciasto drożdżowe

Porady i wskazówki
Uwaga

Do wyrabiania ciasta używać największej miski dołączonej do
urządzenia.
KVC85 – miska 5 l
KVL85 – miska 7 l

Nie przekraczać podanej maksymalnej ilości składników – może to
spowodować przeciążenie urządzenia.

• Jeżeli słychać, że silnik się przesila, wyłączyć urządzenie, wyjąć połowę

ciasta i każdą połowę przygotować osobno.

• Składniki mieszają się najlepiej, gdy najpierw wlane zostaną składniki

płynne.

Drożdże

Drożdże w proszku

(typ wymagający rozpuszczenia w wodzie): ciepłą

wodę wlać do miski, dodać drożdże i cukier i pozostawić na ok. 10
minut (do spienienia).

Świeże drożdże:

wkruszyć do mąki.

Inne rodzaje drożdży:

przygotować zgodnie z zaleceniami producenta.

• Włożyć ciasto do posmarowanego tłuszczem foliowego woreczka

lub miski – przykrywając ściereczką. Zostawić w ciepłym miejscu, aż
podwoi objętość.

Przepis/sposób użycia

(Maks.)

(Minuty)

KVC85 Chef

*Miska 5 l

KVL85 Chef XL

Miska 7 l

Min.

Maks.

Min.

Maks.

Ciasto
na chleb
(twarde
ciasto
drożdżowe)

Ciepłej wody

195 g

755 g

195 g

895 g

Min.

1

60

sekund

3-4

Wysokoglutenowej

oczyszczonej

mąki chlebowej

350 g 1,36 kg

350 g

1,6 kg

Drożdży

o szybkim

działaniu

6 g

22 g

6 g

25 g

Smalcu

10 g

27 g

10 g

30 g

Soli

3 g

14 g

3 g

16 g

Waga

całkowita

564 g 2,18 kg

564 g

2,56

kg

Zagnieść

ponownie

na

prędkości 1

60

sekund

Miękkie
ciasto
drożdżowe
(z dodatkiem
masła i jaj)

Waga mąki

250 g

1,3 kg

250 g

1,6 kg

Min.

1

60

sekund

3-4

Waga

całkowita

478 g

2,5 kg

478 g

3,1 kg

Zagnieść

ponownie

na

prędkości 1

60

sekund

Wielkość jaj użytych w przepisie = średnie (waga: 53-63 g).

183

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)