Ciasto biszkoptowe; Ciasto ucierane; Ciasto kruche; Spód na ciasto z owocami; Chałka drożdżowa - Bosch MFQ2210D - Instrukcja obsługi - Strona 9

Bosch MFQ2210D Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 22
Ładowanie instrukcji

81

pl

Przepisy

Ciasto biszkoptowe

Przepis podstawowy

2 jajka

2-3 łyżki gorącej wody

100 g cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

70 g mąki

70 g mąki ziemniaczanej

ewentualnie proszek do pieczenia

■ Podane składniki (oprócz mąki i mąki 

ziemniaczanej) ubijać ok. 3-4 minut 

końcówkami do mieszania na zakresie 

4

, aż do mocnego spienienia.

■ Nastawić urządzenie na zakres 

1

i mieszając dalej przez ½ do 1 minuty 

dodawać łyżkami przesianą mąkę i 

mąkę ziemniaczaną.

Maksymalna ilość:

 2 x przepis 

podstawowy

Ciasto ucierane

Przepis podstawowy

2 jajka

125 g cukru

1 szczypta soli

1 torebka cukru waniliowego lub skórka 

otarta z ½ cytryny

125 g masła lub margaryny 

(o  temperaturze pokojowej)

250 g mąki

1 torebka proszku do pieczenia

60 ml mleka

■ Podane składniki mieszać końcówkami 

do mieszania przez ok. ½ minuty 

na zakresie 

1

, następnie przez ok. 

3-4 minuty na zakresie 

4

.

Maksymalna ilość:

 2 x przepis 

podstawowy

Ciasto kruche

Przepis podstawowy

125 g masła  

(o temperaturze pokojowej)

100-125 g cukru

1 jajko

1 szczypta soli

trochę otartej skórki cytrynowej lub 

cukru waniliowego

250 g mąki

ewentualnie proszek do pieczenia

■ Podane składniki mieszać hakami 

do zagniatania przez ok. ½ minuty 

na zakresie 

1

, następnie przez ok. 

3-4 minuty na zakresie 

4

.

Maksymalna ilość:

 2 x przepis 

podstawowy

Spód na ciasto z owocami

Przepis podstawowy

2 jajka

125 g cukru

125 g zmielonych orzechów laskowych

50 g bułki tartej

■ Jajka i cukier ubijać przez 3-4 minuty 

na pianę na zakresie 

4

.

■ Nastawić urządzenie na zakres 

1

, 

dodać orzechy i bułkę tartą, a następnie 

mieszać składniki przez ½ minuty 

używając końcówek do mieszania.

Maksymalna ilość:

 2 x przepis 

podstawowy

Chałka drożdżowa

Przepis podstawowy

250 g mąki

1 opakowanie suszonych drożdży

110 ml ciepłego mleka

1 jajko

1 szczypta soli

40 g cukru

30 g roztopionego, schłodzonego masła

skórka otarta z połowy cytryny

■ Podane składniki mieszać hakami 

do zagniatania przez ok. ½ minuty 

na zakresie 

1

, następnie przez ok. 

3-4 minuty na zakresie 

4

.

Maksymalna ilość:

 2 x przepis 

podstawowy

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)