Bosch MFQ2210D Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
81
pl
Przepisy
Ciasto biszkoptowe
Przepis podstawowy
–
2 jajka
–
2-3 łyżki gorącej wody
–
100 g cukru
–
1 opakowanie cukru waniliowego
–
70 g mąki
–
70 g mąki ziemniaczanej
–
ewentualnie proszek do pieczenia
■ Podane składniki (oprócz mąki i mąki
ziemniaczanej) ubijać ok. 3-4 minut
końcówkami do mieszania na zakresie
4
, aż do mocnego spienienia.
■ Nastawić urządzenie na zakres
1
i mieszając dalej przez ½ do 1 minuty
dodawać łyżkami przesianą mąkę i
mąkę ziemniaczaną.
Maksymalna ilość:
2 x przepis
podstawowy
Ciasto ucierane
Przepis podstawowy
–
2 jajka
–
125 g cukru
–
1 szczypta soli
–
1 torebka cukru waniliowego lub skórka
otarta z ½ cytryny
–
125 g masła lub margaryny
(o temperaturze pokojowej)
–
250 g mąki
–
1 torebka proszku do pieczenia
–
60 ml mleka
■ Podane składniki mieszać końcówkami
do mieszania przez ok. ½ minuty
na zakresie
1
, następnie przez ok.
3-4 minuty na zakresie
4
.
Maksymalna ilość:
2 x przepis
podstawowy
Ciasto kruche
Przepis podstawowy
–
125 g masła
(o temperaturze pokojowej)
–
100-125 g cukru
–
1 jajko
–
1 szczypta soli
–
trochę otartej skórki cytrynowej lub
cukru waniliowego
–
250 g mąki
–
ewentualnie proszek do pieczenia
■ Podane składniki mieszać hakami
do zagniatania przez ok. ½ minuty
na zakresie
1
, następnie przez ok.
3-4 minuty na zakresie
4
.
Maksymalna ilość:
2 x przepis
podstawowy
Spód na ciasto z owocami
Przepis podstawowy
–
2 jajka
–
125 g cukru
–
125 g zmielonych orzechów laskowych
–
50 g bułki tartej
■ Jajka i cukier ubijać przez 3-4 minuty
na pianę na zakresie
4
.
■ Nastawić urządzenie na zakres
1
,
dodać orzechy i bułkę tartą, a następnie
mieszać składniki przez ½ minuty
używając końcówek do mieszania.
Maksymalna ilość:
2 x przepis
podstawowy
Chałka drożdżowa
Przepis podstawowy
–
250 g mąki
–
1 opakowanie suszonych drożdży
–
110 ml ciepłego mleka
–
1 jajko
–
1 szczypta soli
–
40 g cukru
–
30 g roztopionego, schłodzonego masła
–
skórka otarta z połowy cytryny
■ Podane składniki mieszać hakami
do zagniatania przez ok. ½ minuty
na zakresie
1
, następnie przez ok.
3-4 minuty na zakresie
4
.
Maksymalna ilość:
2 x przepis
podstawowy
Spis treści
- 5 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją; Zasady bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru!
- 6 Niebezpieczeństwo zranienia!; „ Konserwacja i codzienne czyszczenie” patrz strona 80; Spis treści
- 7 Narzędzia; Końcówki do mieszania lub
- 8 Obsługa; Konserwacja i codzienne; Przepisy; Bita śmietana
- 9 Ciasto biszkoptowe; Ciasto ucierane; Ciasto kruche; Spód na ciasto z owocami; Chałka drożdżowa
- 10 Ciasto na pizzę; Ciasto chlebowe; Ekologiczna utylizacja
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)