Ciasto kruche; Spód na ciasto z owocami; Ciasto na pizzę; Ciasto chlebowe; Majonez - Bosch MFQ 4850 - Instrukcja obsługi - Strona 10

Bosch MFQ 4850 Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 25
Ładowanie instrukcji

93

Przepisy kulinarne

pl

Ciasto kruche

Przepis podstawowy

125 g masła

(o temperaturze pokojowej)

– 100­125 g cukru

– 1 jajko

– 1 szczypta soli

trochę otartej skórki cytrynowej lub

cukru

– waniliowego

250 g mąki

– ewentualnie proszek do pieczenia

■ Podane składniki mieszać hakiem do

zagniatania ok. ½ minuty na zakresie

1

,

następnie ok. 3-4 minuty na zakresie

5

.

Maksymalna ilość:

2 x przepis podstawowy

Spód na ciasto z owocami

Przepis podstawowy

– 2 jajek

– 125 g cukru

– 125 g zmielonych orzechów laskowych

50 g bułki tartej

■ Jajka i cukier ubijać 3-4 minuty na pianę

na zakresie

5

.

■ Nastawić urządzenie na zakres

1

i

dodać mielone orzechy i bułkę tartą

a następnie mieszać składniki przez

½ minuty używając końcówki do

mieszania.

Maksymalna ilość:

2 x przepis podstawowy

Ciasto na pizzę

Przepis podstawowy

250 g mąki

1 paczki drożdży suszonych

1 łyżeczka cukru

– 1 szczypta soli

3 łyżki oleju

125 ml ciepłej wody

■ Podane składniki mieszać hakiem do

zagniatania ok. ½ minuty na zakresie

1

,

następnie ok. 3-4 minuty na zakresie

5

.

Maksymalna ilość:

2 x przepis podstawowy

Ciasto chlebowe

Przepis podstawowy

500 g mąki

– 14 g cukru

– 14 g margaryny

– 7 g soli

1 paczki drożdży suszonych

– 250 ml wody

■ Podane składniki mieszać hakiem do

zagniatania ok. ½ minuty na zakresie

1

,

następnie ok. 3-4 minuty na zakresie

5

.

Majonez

1 jajko (żółtko i białko)

1 łyżka musztardy

1 łyżka soku cytrynowego lub octu

– 200­250 ml oliwy

– sól, pieprz do smaku

Wszystkie składniki muszą mieć taką samą

temperaturę!

■ Składniki włożyć do pojemnika.

■ Włożyć końcówkę do szybkiego

miksowania na dno pojemnika i włączyć

(zakres

M

), aż do utworzenia się

gładkiej konsystencji.

■ Unieść włączoną końcówkę do

szybkiego miksowania, aby końcówka

miksująca przesunęła się do górnego

brzegu mieszaniny i ponownie opuścić,

aż do otrzymania gotowego majonezu.

Wskazówka:

Według tego przepisu można

również przygotować majonez z samych

żółtek. Wtedy proszę użyć tylko połowę

podanej ilości oleju.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)