Bosch MFQ 4840 Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
92
Usuwanie drobnych usterek
pl
Uwaga!
Powierzchnie mogą ulec uszkodzeniu. Nie
stosować żadnych szorujących środków
czyszczących.
■ Wyjąć wtyczkę z gniazdka sieciowego.
■ Korpus urządzenia przetrzeć wilgotną
ścierką a następnie wytrzeć do sucha.
■ Narzędzia umyć w zmywarce do naczyń
albo szczotką pod bieżącą wodą.
Wskazówka: Przebarwienia powstałe
na elementach z tworzywa sztucznego
po rozdrabnianiu np. czerwonej kapusty,
można usunąć za pomocą kilku kropel
oleju jadalnego.
X
Rysunek
C
■ Do przechowywania urządzenia można
zwinąć elektryczny przewód zasilający.
■ Umocować wtyczkę klamrą spinająca
przewód sieciowy.
Wskazówka:
Dotyczy urządzeń ze spiralnym przewodem
zasilającym: przewodu zasilającego nie
wolno nigdy zawijać wokół urządzenia!
X
Rysunek
D
Usuwanie drobnych usterek
Przełącznik nie daje się przesunąć do
pozycji
1
do
5
.
Środki zaradcze
Jeżeli dolny otwór jest otwarty, wtedy
przełącznik
5
-stopniowy nie działa.
Przepisy kulinarne
Bita śmietana
– 100 g500 g
■ Śmietanę ubijać końcówką do
mieszania ½ do 5 minut na zakresie
5
(zależnie od ilości i właściwości
śmietany)..
Piana z białek
–
1 do 5 białek z jaj
■ Białka ubijać 2 do 5 minut na
zakresie
5
końcówką do mieszania.
Ciasto biszkoptowe
Przepis podstawowy
– 2 jajek
–
2-3 łyżki gorącej wody
– 100 g cukru
– 1 torebka cukru waniliowego
–
70 g mąki
–
70 g mąki ziemniaczanej
– ewentualnie proszek do pieczenia
■ Podane składniki (oprócz mąki i mąki
ziemniaczanej) ubijać ok. 3-4 minut
końcówką do mieszania na zakresie
5
,
aż do mocnego spienienia.
■ Nastawić urządzenie na zakres
1
i
mieszając dalej ok. ½ do 1 minuty
dodawać łyżkami przesianą mąkę i
mąkę ziemniaczaną.
Maksymalna ilość:
2 x przepis podstawowy
Ciasto ucierane
Przepis podstawowy
– 2 jajek
– 125 g cukru
– 1 szczypta soli
– 1 torebka cukru waniliowego lub otarta
skórka z ½ cytryny
–
125 g margaryny lub masła
(o temperaturze pokojowej)
–
250 g mąki
– 1 torebka proszku do pieczenia
– 60 ml mleka
■ Podane składniki mieszać końcówką do
mieszania ok. ½ minuty na zakresie
1
,
następnie ok. 3-4 minuty na zakresie
5
.
Maksymalna ilość:
2 x przepis podstawowy
Spis treści
- 5 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; domowych i przez czas typowy dla gospodarstw domowych.; Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru!
- 6 Niebezpieczeństwo zranienia!; czasowych lub do zdalnie sterowanych gniazdek sieciowych.; Niebezpieczeństwo poparzenia!; „Po pracy / czyszczenie” patrz strona 91
- 7 Opis urządzenia; Spis treści
- 8 Obsługa; Po pracy / czyszczenie
- 9 Usuwanie drobnych usterek; Przepisy kulinarne; Bita śmietana; Ciasto ucierane
- 10 Ciasto kruche; Spód na ciasto z owocami; Ciasto na pizzę; Ciasto chlebowe; Majonez
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)