Bosch MFQ 36490 Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
98
pl
Przepisy kulinarne
Piana z białek
– 1-5 białek z jaj
■ Białka ubijać 2 do 5 minut na zakre-
sie
5
końcówkami do mieszania.
Ciasto biszkoptowe
Przepis podstawowy
– 2 jajek
– 2-3 łyżki gorącej wody
– 100 g cukru
– 1 opakowanie cukru waniliowego
– 70 g mąki
– 70 g mąki ziemniaczanej
– ewentualnie proszek do pieczenia
■ Podane składniki (oprócz mąki i mąki
ziemniaczanej) ubijać ok. 3-4 minut
końcówką do mieszania na zakresie
5
,
aż do mocnego spienienia.
■ Nastawić urządzenie na zakres
1
i mie-
szając dalej przez ok. ½ do 1 minuty
łyżką dodawać przesianą mąkę i mąkę
ziemniaczaną.
Maksymalna ilość:
2 x przepis
podstawowy
Ciasto ucierane
Przepis podstawowy
– 2 jajek
– 125 g cukru
– 1 szczypta soli
– 1 torebka cukru waniliowego lub otarta
skórka z ½ cytryny
– 125 g masła lub margaryny
(o temperaturze pokojowej)
– 250 g mąki
– 1 torebka proszku do pieczenia
– 60 ml mleka
■ Podane składniki mieszać końcówką do
mieszania przez ok. ½ minuty na zakre-
sie
1
, następnie przez ok. 3-4 minuty na
zakresie
5
.
Maksymalna ilość:
2 x przepis
podstawowy
Ciasto kruche
Przepis podstawowy
– 125 g masła
(o temperaturze pokojowej)
– 100-125 g cukru
– 1 jajko
– 1 szczypta soli
– trochę otartej skórki cytrynowej lub
cukru waniliowego
– 250 g mąki
– ewentualnie proszek do pieczenia
■ Podane składniki mieszać hakiem
do zagniatania przez ok. ½ minuty
na zakresie
1
, następnie przez ok.
3-4 minuty na zakresie
5
.
Maksymalna ilość:
2 x przepis
podstawowy
Spód na ciasto z owocami
Przepis podstawowy
– 2 jajka
– 125 g cukru
– 125 g zmielonych orzechów laskowych
– 50 g bułki tartej
■ Jajka i cukier ubijać przez 3-4 minuty
na pianę na zakresie
5
.
■ Nastawić urządzenie na zakres
1
,
dodać orzechy i bułkę tartą, a następnie
mieszać składniki przez ½ minuty uży-
wając końcówek do mieszania.
Maksymalna ilość:
2 x przepis
podstawowy
Chałka drożdżowa
Przepis podstawowy
– 250 g mąki
– 1 opakowanie suszonych drożdży
– 110 ml ciepłego mleka
– 1 jajko
– 1 szczypta soli
– 40 g cukru
– 30 g roztopionego i schłodzonego
tłuszczu
– skórka otarta z połowy cytryny
■ Podane składniki mieszać hakiem
do zagniatania przez ok. ½ minuty
na zakresie
1
, następnie przez ok.
3-4 minuty na zakresie
5
.
Maksymalna ilość:
2 x przepis
podstawowy
Spis treści
- 5 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją; Zasady bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru!
- 6 Niebezpieczeństwo zranienia!; czenie” patrz strona 97
- 8 Obsługa; Urządzenie podstawowe
- 9 Czyszczenie; Usuwanie drobnych usterek; Bita śmietana
- 10 Ciasto ucierane; Ciasto kruche; Spód na ciasto z owocami; Chałka drożdżowa
- 11 Ciasto na pizzę; Ciasto chlebowe; Majonez; Ekologiczna utylizacja
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)