Ciasto ucierane; Ciasto kruche; Spód na ciasto z owocami; Chałka drożdżowa - Bosch MFQ 36490 - Instrukcja obsługi - Strona 10

Bosch MFQ 36490 Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 26
Ładowanie instrukcji

98 

pl

Przepisy kulinarne 

Piana z białek

– 1-5 białek z jaj

■ Białka ubijać 2 do 5 minut na zakre-

sie 

5

 końcówkami do mieszania.

Ciasto biszkoptowe

Przepis podstawowy

– 2 jajek

– 2-3 łyżki gorącej wody

– 100 g cukru

– 1 opakowanie cukru waniliowego

– 70 g mąki

– 70 g mąki ziemniaczanej

– ewentualnie proszek do pieczenia

■ Podane składniki (oprócz mąki i mąki 

ziemniaczanej) ubijać ok. 3-4 minut 

końcówką do mieszania na zakresie 

5

, 

aż do mocnego spienienia.

■ Nastawić urządzenie na zakres 

1

 i mie-

szając dalej przez ok. ½ do 1 minuty 

łyżką dodawać przesianą mąkę i mąkę 

ziemniaczaną.

Maksymalna ilość:

 2 x przepis 

podstawowy

Ciasto ucierane

Przepis podstawowy

– 2 jajek

– 125 g cukru

– 1 szczypta soli

– 1 torebka cukru waniliowego lub otarta 

skórka z ½ cytryny

– 125 g masła lub margaryny  

(o temperaturze pokojowej)

– 250 g mąki

– 1 torebka proszku do pieczenia

– 60 ml mleka

■ Podane składniki mieszać końcówką do 

mieszania przez ok. ½ minuty na zakre-

sie 

1

, następnie przez ok. 3-4 minuty na 

zakresie 

5

.

Maksymalna ilość:

 2 x przepis 

podstawowy

Ciasto kruche

Przepis podstawowy

– 125 g masła  

(o temperaturze pokojowej)

– 100-125 g cukru

– 1 jajko

– 1 szczypta soli

– trochę otartej skórki cytrynowej lub 

cukru waniliowego

– 250 g mąki

– ewentualnie proszek do pieczenia

■ Podane składniki mieszać hakiem 

do zagniatania przez ok. ½ minuty 

na zakresie 

1

, następnie przez ok. 

3-4 minuty na zakresie 

5

.

Maksymalna ilość:

 2 x przepis 

podstawowy

Spód na ciasto z owocami

Przepis podstawowy

– 2 jajka

– 125 g cukru

– 125 g zmielonych orzechów laskowych

– 50 g bułki tartej

■ Jajka i cukier ubijać przez 3-4 minuty 

na pianę na zakresie 

5

.

■ Nastawić urządzenie na zakres 

1

, 

dodać orzechy i bułkę tartą, a następnie 

mieszać składniki przez ½ minuty uży-

wając końcówek do mieszania.

Maksymalna ilość:

 2 x przepis 

podstawowy

Chałka drożdżowa

Przepis podstawowy

– 250 g mąki

– 1 opakowanie suszonych drożdży

– 110 ml ciepłego mleka

– 1 jajko

– 1 szczypta soli

– 40 g cukru

– 30 g roztopionego i schłodzonego 

tłuszczu

– skórka otarta z połowy cytryny

■ Podane składniki mieszać hakiem 

do zagniatania przez ok. ½ minuty 

na zakresie 

1

, następnie przez ok. 

3-4 minuty na zakresie 

5

.

Maksymalna ilość:

 2 x przepis 

podstawowy

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)