Strona 2 - Spis treści; Pokrętło wyboru
Spis treści 2 Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia ............................................................... 6 Ochrona środowiska naturalnego ............................................................................. 13 Przegląd ...............................................................
Strona 3 - Korzystanie z programu AirFry
Spis treści 3 Ustawienia fabryczne..................................................................................................... 34 Minutnik .......................................................................................................................... 35 Przegląd programów ..........
Strona 4 - Serwis
Spis treści 4 Mocno przywarte zabrudzenia na wysuwach FlexiClip ............................................ 57 Czyszczenie komory urządzenia z funkcją Piroliza ..................................................... 58 Zdejmowanie drzwiczek ...............................................................
Strona 5 - Przepisy AirFry
Spis treści 5 Pizza (ciasto drożdżowe) ............................................................................................... 100 Pizza (ciasto serowo-olejowe) ...................................................................................... 101 Kurczak ...................................
Strona 6 - Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia; Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia 6 Ten piekarnik spełnia wymagania obowiązujących przepisów bez- pieczeństwa. Nieprawidłowe użytkowanie może jednak doprowa- dzić do wyrządzenia szkód osobowych i rzeczowych.Przed uruchomieniem urządzenia należy uważnie przeczytać in- strukcję użytkowania i mont...
Strona 7 - Dzieci w gospodarstwie domowym
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia 7 Ilość źródeł światła w tym piekarniku: 1, w klasie efektywności energetycznej G. Dzieci w gospodarstwie domowym Stosować blokadę uruchomienia, żeby dzieci nie mogły bez nadzo- ru włączać piekarnika. Dzieci poniżej 8 roku życia należy trzymać z daleka od...
Strona 8 - Bezpieczeństwo techniczne
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia 8 Bezpieczeństwo techniczne Nieprawidłowo przeprowadzone prace instalacyjne i konserwacyjne lub naprawy mogą się stać przyczyną poważnych zagrożeń dla użytkownika. Prace instalacyjne i konserwacyjne oraz naprawy mogą być przeprowa- dzane wyłącznie przez facho...
Strona 9 - Prawidłowe użytkowanie
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia 9 Tylko w przypadku oryginalnych części zamiennych firma Miele może zagwarantować spełnienie wymagań bezpieczeństwa. Uszko- dzone podzespoły mogą zostać wymienione wyłącznie na oryginalne części zamienne Miele. W przypadku piekarnika, który został dostarczo...
Strona 11 - Dla urządzeń ze stali szlachetnej obowiązuje:; Czyszczenie i konserwacja
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia 11 Dno komory urządzenia może zostać uszkodzone przez przesuwanie po nim przedmiotów. Gdy ustawia się garnki, patelnie lub naczynia na dnie komory, nie należy przesuwać tych przedmiotów w tę i z powrotem. Niebezpieczeństwo zranień przez parę wodną. Gdy zimn...
Strona 12 - Wyposażenie
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia 12 Duże zabrudzenia w komorze urządzenia mogą doprowadzić do sil- nego wytwarzania dymu. Usunąć większe zanieczyszczenia z komoryurządzenia przed uruchomieniem czyszczenia pirolitycznego. Niebezpieczeństwo zranień przez szkodliwe opary. W procesie czyszczen...
Strona 13 - Ochrona środowiska naturalnego; Utylizacja opakowania
Ochrona środowiska naturalnego 13 Utylizacja opakowania Opakowanie służy do manewrowaniai chroni urządzenie przed uszkodzeniamipodczas transportu. Materiały opakowa-niowe zostały specjalnie dobrane podkątem ochrony środowiska i technikiutylizacji i generalnie nadają się do po-nownego wykorzystania.Z...
Strona 14 - Przegląd; Piekarnik
Przegląd 14 Piekarnik a Elementy sterowania b Blokada drzwiczek dla czyszczenia pirolitycznego c Grzałka grzania górnego/grilla d Otwór zasysania dla dmuchawy z umieszczoną z tyłu grzałką pierścieniową e Prowadnice boczne z 5 poziomami wsuwania f Dno komory ze znajdującą się pod nim grzałką grzania ...
Strona 15 - Elementy sterowania piekarnika; OK
Elementy sterowania piekarnika 15 a Pokrętło wyboru programówdo wybierania programów b Wyświetlaczdo wyświetlania godziny i informacji dotyczących obsługi c Przycisk dotykowy do wywoływania ustawień d Przycisk dotykowy do stopniowego cofania w menu e Przycisk dotykowy OK do wywoływania funkcj...
Strona 16 - Pokrętło wyboru programów; Programy; Wyświetlacz
Elementy sterowania piekarnika 16 Pokrętło wyboru programów Za pomocą pokrętła wyboru programówwybiera się programy i włącza oddziel-nie oświetlenie komory gotowania.Można je obracać dookoła w prawoi w lewo. Programy Oświetlenie Grzanie górne i dolne Grill duży Termonawiew Eco Piroliza P...
Strona 17 - Przyciski dotykowe pod wyświetlaczem; lub na; Symbole; Na wyświetlaczu mogą być pokazywane następujące symbole:; Symbol
Elementy sterowania piekarnika 17 Przyciski dotykowe pod wyświetlaczem Przycisk doty- kowy Funkcja Za pomocą tego przycisku dotykowego wywołuje się ustawienia,gdy pokrętło wyboru programów znajduje się na pozycji 0 lub na pozycji Oświetlenie . W zależności od tego, w którym menu się Państwo z...
Strona 18 - Zasady obsługi; Wybieranie programu; Zmiana programu
Zasady obsługi 18 Wybieranie programu Obrócić pokrętło wyboru programówna żądany program. Na wyświetlaczu pojawia się temperatu-ra proponowana. Zmienić zaproponowaną temperaturęza pomocą pokrętła wyboru , jeśli potrzeba. Potwierdzić za pomocą OK . Zmiana programu Podczas przyrządzania moż...
Strona 19 - Tabliczka znamionowa; Prowadnice boczne
Wyposażenie 19 Modele opisane w tej instrukcji użytko-wania i montażu są wymienione naokładce z tyłu. Tabliczka znamionowa Tabliczka znamionowa jest widoczna naramie frontowej przy otwartych drzwicz-kach.Znajduje się tam oznaczenie modelu,numer fabryczny oraz dane przyłącze-niowe (napięcie/częstotli...
Strona 20 - Wysuwy FlexiClip HFC 70-C; wsze powierzchnią ustawczą do dołu.
Wyposażenie 20 Wsuwać ruszt zawsze powierzchniąustawczą do dołu.Na krótszej stronie tego wyposażeniaznajduje się umieszczone pośrodku za-bezpieczenie przed wypadnięciem. Za-pobiega ono wypadnięciu wyposażeniaz prowadnic bocznych przy częściowymwysunięciu. Przy wsuwaniu pomiędzy pręty jednegopoziomu ...
Strona 21 - Montaż wysuw FlexiClip; Niebezpieczeństwo zranień przez; Nie rozkładać; wysuw FlexiClip pod-
Wyposażenie 21 Można równocześnie zastosować kilkablach do pieczenia, blach uniwersalnychlub rusztów. Wsunąć blachę do pieczenia, blachęuniwersalną lub ruszt na wysuwyFlexiClip. Przy wsuwaniu kolejnych elementówwyposażenia zachować od góry od-stęp przynajmniej jednego poziomuwsuwania do wysuw Fl...
Strona 22 - Demontaż wysuw FlexiClip
Wyposażenie 22 Wychylić wysuwę FlexiClip w stronęśrodka komory urządzenia (2.). Wsunąć wysuwę FlexiClip ukośnie dotyłu wzdłuż górnego pręta aż do oporu(3.). Przechylić wysuwę FlexiClip z powro-tem w stronę prowadnicy bocznej izatrzasnąć ją na górnym pręcie ze sły-szalnym kliknięciem (4.). Jeśl...
Strona 23 - Okrągłe formy do pieczenia; nadaje się dobrze do; perforowana blacha Gou-
Wyposażenie 23 Perforowana blacha Gourmet do pie-czenia i AirFry HBBL 71 Drobna perforacja blachy Gourmet dopieczenia i AirFry udoskonala procesygotowania: - Przy przyrządzaniu wypieków ze świe- żego ciasta drożdżowego i twarogo-wo-olejowego, chleba i bułek przyru-mienienie od spodu jest lepsze.Rozw...
Strona 24 - Uchwyt do wyjmowania HEG; - uniwersalna ściereczka mikrofazowa
Wyposażenie 24 Brytfanna Gourmet HUB Pokrywa brytfanny HBD Brytfanny Gourmet Miele w przeciwień-stwie do innych brytfann mogą zostaćwsunięte bezpośrednio w prowadniceboczne. Są one wyposażone, tak jakruszt, w zabezpieczenie przed wypad-nięciem.Powierzchnia brytfann jest pokryta po-włoką z efektem ni...
Strona 25 - Zabezpieczenia; Blokada uruchomienia; czenia i AirFry
Wyposażenie 25 Zabezpieczenia - Blokada uruchomienia (patrz rozdział „Ustawienia“, punkt„Blokada uruchomienia “) - Wentylator chłodzący (patrz rozdział „Ustawienia“, punkt„Przedłuż. pracy wentyl.“) - Wyłączenie ze względów bezpie-czeństwa Wyłączenie ze względów bezpieczeń-stwa zostaje uaktywnion...
Strona 26 - Pierwsze uruchomienie; czym swojego urządzenia; Dostępność połączenia Wi-Fi; lub z Google
Pierwsze uruchomienie 26 Miele@home Państwa piekarnik jest wyposażony wzintegrowany moduł Wi-Fi. Aby z niego korzystać, potrzebne są: - sieć Wi-Fi- aplikacja Miele- konto użytkownika Miele Konto użytkownika można utworzyćpoprzez aplikację Miele. Aplikacja Miele przeprowadzi Państwaprzez proces tworz...
Strona 27 - Ustawienia podstawowe; Ustawianie języka; Ustawianie lokalizacji; Ustawianie godziny
Pierwsze uruchomienie 27 Ustawienia podstawowe Przy pierwszym uruchomieniu należydokonać poniższych ustawień. Te usta-wienia mogą zostać zmienione w póź-niejszym terminie (patrz rozdział „Usta-wienia“). Niebezpieczeństwo zranień przez gorące powierzchnie.Piekarnik rozgrzewa się w czasie pra-cy.Pie...
Strona 28 - Wybrać; krętła wyboru programów.; Potwierdzić przyciskiem
Pierwsze uruchomienie 28 Pierwsze nagrzewanie piekarni-ka Przy pierwszym nagrzewaniu piekarnikamogą wystąpić nieprzyjemne zapachy.Można je usunąć, nagrzewając pustypiekarnik przynajmniej przez jedną go-dzinę. W czasie procesu nagrzewania należysię zatroszczyć o dobrą wentylacjękuchni.Proszę zapobiec...
Strona 29 - Ustawienia; Przegląd ustawień; Punkt menu; * Ustawienie fabryczne
Ustawienia 29 Przegląd ustawień Punkt menu Możliwe ustawienia Język ... | deutsch | english | ... Lokalizacja Godzina Wskazania Wł. * | Wył. | wyłączenie nocne Format czasu 12-godz. | 24-godz. * Ustawianie Wyświetlacz Jasność Głośność Dźwięki sygnałów Melodie * ...
Strona 30 - Wywoływanie menu „Ustawienia“; Godzina
Ustawienia 30 Wywoływanie menu „Ustawienia“ Za pomocą przycisku dotykowego można wywołać menu „Ustawienia“i spersonalizować swój piekarnik, dosto-sowując ustawienia fabryczne do swo-ich potrzeb. Obrócić pokrętło wyboru programówna pozycję 0 lub na pozycję Oświetle- nie . Wybrać przycisk do...
Strona 31 - Dźwięk solo; Jednostki; Temperatura; Zalecenie pirolizy
Ustawienia 31 Dźwięk solo Na koniec procesu przez określony czasrozlega się ciągły sygnał.Wysokość tego pojedynczego dźwiękujest prezentowana na pasku segmento-wym. - maksymalna wysokość dźwięku - minimalna wysokość dźwięku Dźwięk przyciskó...
Strona 33 - Zdalne sterowanie; Przebieg aktualizacji zdalnej; Aktualizacja może potrwać kilka minut.; Wersja oprogramowania
Ustawienia 33 Zdalne sterowanie Gdy na urządzeniu mobilnym została za-instalowana aplikacja Miele, dostępnyjest system Miele@home i uaktywnionajest funkcja zdalnego sterowania ( Wł. ), można, w zależności od wybranego pro-gramu, ustawić temperaturę i czasy go-towania, wywołać wskazówki dotycząceproc...
Strona 34 - Handel; Tryb pokazowy; Ustawienia fabryczne
Ustawienia 34 Handel Ta funkcja umożliwia sprzedawcom pre-zentację piekarnika bez grzania. Do pry-watnego użytku to ustawienie nie jestpotrzebne. Tryb pokazowy Gdy piekarnik zostanie włączony przyuaktywnionym trybie pokazowym, po-jawia się wskazówka Tryb pokazowy ak- tywny. Urządzenie nie grzeje . -...
Strona 35 - Minutnik; Korzystanie z funkcji Minutnik; Ustawianie czasu minutnika; bez; Zmiana czasu minutnika; Kasowanie czasu minutnika
Minutnik 35 Korzystanie z funkcji Minutnik Minutnik można ustawić do nadzoro- wania oddzielnych procesów, np. do go-towania jajek.Minutnik można również wykorzystać,gdy ustawione są równocześnie czasyautomatycznego włączenia lub wyłącze-nia procesu przyrządzania (np. jako przy-pomnienie, żeby prz...
Strona 36 - Przegląd programów
Przegląd programów 36 Programy Wartość propono- wana Zakres Termonawiew Plus 160 °C 30–250 °C Intensywny 170 °C 50–250 °C Termonawiew Eco 190 °C 100–250 °C Pozostałe | Booster 160 °C 100–250 °C Pozostałe | AirFry 190 °C 30–250 °C Grzanie górne i dolne 180 °C 30–280 °C Gril...
Strona 37 - Wskazówki dotyczące oszczędzania energii; Procesy przyrządzania; Tryb oszczędzania energii
Wskazówki dotyczące oszczędzania energii 37 Procesy przyrządzania - Wyjąć z komory urządzenia całe wy- posażenie, które nie będzie potrzebnepodczas procesu pieczenia. - Z reguły należy wybrać najniższą tempe- raturę podaną w przepisie lub w tabeliustawień i sprawdzić potrawę po upły-wie najkrótszego...
Strona 38 - Obsługa; Łatwa obsługa; Zmiana temperatury; jeden
Obsługa 38 Łatwa obsługa Wstawić potrawę do komory gotowa-nia. Wybrać żądany program za pomocąpokrętła wyboru programów. Najpierw przez chwilę wyświetlany jestprogram, a następnie temperatura pro-ponowana. Zmienić zaproponowaną temperaturęza pomocą pokrętła wyboru , jeśli potrzeba. Temper...
Strona 39 - Ustawianie czasów przyrządzania
Obsługa 39 Ustawianie czasów przyrządzania Rezultaty przyrządzania mogą ulecpogorszeniu, jeśli pomiędzy wsunię-ciem potrawy do urządzenia i mo-mentem rozpoczęcia programu bę-dzie zbyt duży odstęp czasowy. Świe-że produkty spożywcze mogą sięprzebarwić, a nawet zepsuć.Przy pieczeniu ciasto może obe-sc...
Strona 40 - Szybkie nagrzewanie
Obsługa 40 Przerywanie procesu przyrzą-dzania Obrócić pokrętło wyboru programówna inny program lub na pozycję 0 . Ustawione czasy gotowania zostają ska-sowane. Po obróceniu pokrętła wyboruprogramów na pozycję 0 wyłącza się również grzanie i oświetlenie w komorzegotowania. Wstępne rozgrzewanie ko...
Strona 41 - Programy automatyczne; Wybrać Programy automatyczne; Wskazówki użytkowe
Programy automatyczne 41 Korzystanie z programów auto-matycznych Programy automatyczne prowadząpewnie i komfortowo do uzyskaniaoptymalnych rezultatów gotowania.Przepisy znajdują się na końcuinstrukcji użytkowania i montażu w roz-dziale „Przepisy Programy automatycz-ne“. Wybrać Programy automatyczn...
Strona 42 - Pieczenie wypieków; Porady dotyczące wypieków; - Ciasta w formach prostokątnych lub; Stosowanie papieru do pieczenia
Pieczenie wypieków 42 Delikatne traktowanie produktówspożywczych służy zdrowiu.Ciasta, pizzę, frytki itp. należy przyru-mienić wyłącznie na złoty kolor, a niepiec je na ciemny brąz. Porady dotyczące wypieków - Ustawić czas trwania programu. Pie- czenie wypieków nie powinno byćprogramowane ze zbyt du...
Strona 44 - Pieczenie mięs
Pieczenie mięs 44 Porady dotyczące pieczeniamięs - Można stosować każde naczynie z materiału odpornego temperaturowo,jak np. brytfanna, garnek do pieczenia,forma szklana, rękaw lub torebka dopieczenia, garnek rzymski, blacha uni-wersalna, ruszt i/lub blacha do pie-czenia i grillowania ( jeśli występ...
Strona 45 - Wybieranie czasu trwania; - W przypadku mięsa zamrożonego; pieczeniowy będzie zbyt ciemny.; Wsunąć potrawę na poziom 2.; Termonawiew Eco; Wsunąć potrawę na poziom 2.
Pieczenie mięs 45 Wybieranie czasu trwania Czasy podane w tabeli ustawień obo-wiązują, jeśli nie podano inaczej, dla nierozgrzanej komory urządzenia. Czas pieczenia można ustalić, mnożąc(w zależności od rodzaju mięsa) wy-sokość pieczeni [cm] przez czas nawysokość [min/cm]: - Wołowina/Dziczyzna: ...
Strona 46 - Grillowanie; Porady dotyczące grillowania; - Wstępne rozgrzewanie jest konieczne; Wybieranie temperatury
Grillowanie 46 Niebezpieczeństwo zranień przez gorące powierzchnie.Gdy grilluje się przy otwartychdrzwiczkach, gorące powietrze z ko-mory urządzenia nie jest więcej auto-matycznie wyprowadzane przez wen-tylator chłodzący i schładzane. Ele-menty sterowania stają się gorące.Zamykać drzwiczki przy gr...
Strona 47 - W przypadku mięsa
Grillowanie 47 Wybieranie czasu przyrządzania Płaskie plastry mięsa lub ryb grillowaćok. 6–8 minut na stronę.Zwrócić uwagę na to, żeby plastry by-ły podobnej grubości, tak żeby czasytrwania nie różniły się zbytnio międzysobą. Z reguły po upływie najkrótszego cza-su należy sprawdzić, czy potraw...
Strona 48 - W programie; potrawa jest; Akcesoria; niekapiących potraw; - Potrawy w formach do pieczenia
AirFry 48 Delikatne traktowanie produktówspożywczych służy zdrowiu.Frytki itp. należy przyrumienić wy-łącznie na złoty kolor, a nie na ciemnybrąz. W programie AirFry potrawa jest smażona w gorącym powietrzu.AirFrying jest delikatną metodą przyrzą-dzania potraw, która pozwala na uzyska-nie równom...
Strona 49 - Wskazówki dotyczące AirFrying
AirFry 49 Wskazówki dotyczące AirFrying - Nie rozmrażać produktów głęboko mrożonych. - Rozłożyć produkt równomiernie i w miarę możliwości jednowarstwowo naperforowanej blasze Gourmet do pie-czenia i AirFry lub na blasze do sma-żenia i grillowania. - Wstawić przyrządzany produkt do nie- rozgrzanej ko...
Strona 50 - Pozostałe zastosowania; towe; Rozmrażanie; Wybrać program; Zagrożenie zdrowia przez namnaża-; Wskazówki; - Mrożonki bez opakowania rozmrażać; Pieczenie delikatne
Pozostałe zastosowania 50 W tym rozdziale znajdują się informacjedotyczące następujących zastosowań: - Rozmrażanie- Pieczenie delikatne- Pasteryzacja- Suszenie- Produkty głęboko mrożone/Dania go- towe - Podgrzewanie naczyń Rozmrażanie Gdy mrożonka jest delikatnie rozmraża-na, witaminy i substancje o...
Strona 51 - Pasteryzacja; zawsze
Pozostałe zastosowania 51 Korzystanie z programu Grzanie górnei dolne Proszę się orientować po danych w ta-belach ustawień na końcu tego doku-mentu. Zastosować blachę uniwersalną z na-łożonym rusztem. Wsunąć blachę uniwersalną z rusz-tem na poziom 2. Wybrać program Grzanie górne i dol- ne ...
Strona 52 - Pasteryzacja owoców i ogórków; Wyjmowanie słoików po pasteryzacji
Pozostałe zastosowania 52 Wybrać program Termonawiew Plus i temperaturę 160–170 °C. Poczekać na „perlenie“ (aż w słoikachzaczną się unosić równomierne pę-cherzyki). Zmniejszyć temperaturę w odpowied-nim momencie, żeby uniknąć zagoto-wania. Pasteryzacja owoców i ogórków Gdy tylko „perlenie“...
Strona 53 - Suszenie; Wyjmowanie suszu
Pozostałe zastosowania 53 Suszenie Suszenie lub odpestkowywanie jest tra-dycyjnym sposobem konserwowaniaowoców, niektórych warzyw i ziół.Warunkiem jest, żeby owoce i warzywabyły świeże, dojrzałe, i nie miały żad-nych wgnieceń. Obrać i odpestkować produkt do su-szenia, jeśli potrzeba, i go rozdrobn...
Strona 54 - Rozgrzać komorę urządzenia.; Podgrzewanie naczyń; Ustawić temperaturę 50–80 °C.
Pozostałe zastosowania 54 Produkty głęboko mrożone/Da-nia gotowe Porady dotyczące frytek, krokietówitp. Te głęboko mrożone produkty należyprzyrządzać w programie AirFry (patrz rozdział „AirFry“). Porady dotyczące ciast, pizzy i bagie-tek - Ciasta, pizzę lub bagietki należy piec na ruszcie z podł...
Strona 56 - Zabrudzenia przez soki; Usuwanie normalnych zabrudzeń
Czyszczenie i konserwacja 56 Wskazówka: Zabrudzenia przez soki owocowe lub ciasto ze źle zamkniętychform do pieczenia usuwa się najłatwiej,dopóki komora piekarnika jest jeszczechoć trochę ciepła.Do wygodniejszego czyszczenia zaleca-my: Zdemontować drzwiczki. Zdemontować prowadnice bocznez wysuwa...
Strona 58 - niach
Czyszczenie i konserwacja 58 Czyszczenie komory urządzeniaz funkcją Piroliza Zamiast ręcznie, komorę urządzeniamożna wyczyścić za pomocą funkcji Piroliza . Przy czyszczeniu pirolitycznym komoragotowania jest nagrzewana do ponad400 °C. Istniejące zabrudzenia zostanąrozłożone przez wysoką temperat...
Strona 59 - Kończenie czyszczenia pirolitycznego
Czyszczenie i konserwacja 59 Niebezpieczeństwo zranień przez gorące powierzchnie.Przy czyszczeniu pirolitycznym pie-karnik rozgrzewa się dużo bardziej niżw normalnym trybie pracy.Proszę powstrzymać dzieci przed do-tykaniem piekarnika podczas czysz-czenia pirolitycznego. Wybrać Piroliza . W...
Strona 60 - Przerwanie czyszczenia pirolitycznego; - Pokrętło wyboru programów zostało; Po przywróceniu zasilania; jest wyświetlane dotąd, aż
Czyszczenie i konserwacja 60 Niebezpieczeństwo zranień przez gorące powierzchnie.Po czyszczeniu pirolitycznym piekar-nik jest jeszcze bardzo gorący. Możnasię oparzyć o grzałki i komorę goto-wania.Poczekać na ostygnięcie grzałek i ko-mory gotowania, zanim przystąpi siędo usuwania ewentualnych pozos...
Strona 61 - Zdejmowanie drzwiczek; Otworzyć całkowicie drzwiczki.
Czyszczenie i konserwacja 61 Zdejmowanie drzwiczek Drzwiczki ważą ok. 10 kg. Drzwiczki urządzenia są połączone z za-wiasami za pomocą zaczepów.Zanim będzie można przystąpić do zdję-cia drzwiczek z zaczepów, należy naj-pierw odblokować jarzma blokujące przyzawiasach po obu stronach drzwiczek. Otwor...
Strona 62 - Rozbieranie drzwiczek
Czyszczenie i konserwacja 62 Rozbieranie drzwiczek Drzwiczki składają się z otwartego sys-temu 4 szyb szklanych powleczonychwarstwą częściowo odbijającą ciepło.Podczas pracy urządzenia przezdrzwiczki prowadzone jest dodatkowopowietrze, tak że zewnętrzna szyba po-zostaje chłodna.Jeśli w przestrzeni p...
Strona 63 - Podważyć; lekko; wewnętrzną szybę
Czyszczenie i konserwacja 63 Podważyć lekko wewnętrzną szybę drzwiczek i wyciągnąć ją z plastikowejlistwy. Wyjąć uszczelkę. Podważyć lekko górną z obu środko-wych szyb drzwiczek i ją wyciągnąć. Podważyć lekko dolną z obu środko-wych szyb drzwiczek i ją wyciągnąć. Wyczyścić szyby drzwiczek ...
Strona 64 - Drzwiczki są z powrotem złożone.
Czyszczenie i konserwacja 64 Obrócić zaczepy szyb drzwiczek dowewnątrz, tak żeby przylegały do dol-nej z obu środkowych szyb. Założyć górną z obu środkowych szybw taki sposób, żeby numer materiało-wy był czytelny (bez odbicia lustrza-nego).Szyba drzwiczek musi się opierać nazaczepach. Założyć ...
Strona 65 - Zakładanie drzwiczek
Czyszczenie i konserwacja 65 Zakładanie drzwiczek Chwycić drzwiczki po obu stronachi nasadzić je na zaczepy zawiasów.Uważać, żeby nie przekrzywić przytym drzwiczek. Otworzyć całkowicie drzwiczki. Gdy nie zostaną zablokowane jarzmablokujące, drzwiczki mogą spaść z za-czepów i ulec uszkodzeniu.Bez...
Strona 66 - Montaż; odbywa się w odwrotnej kolej-
Czyszczenie i konserwacja 66 Demontaż prowadnic bocznychz wysuwami FlexiClip Prowadnice boczne można zdemonto-wać razem z wysuwami FlexiClip ( jeśliwystępują).Jeśli wysuwy FlexiClip mają jednak zo-stać zdemontowane wcześniej oddziel-nie, proszę postępować według wska-zówek w rozdziale „Wyposażenie“,...
Strona 69 - Została wybrana nieprawidłowa temperatura lub poziom.; nie są zbytnio zalecane
Co robić, gdy... 69 Problem Przyczyna i postępowanie Ciasto/wypiekjest nierówno-miernie przyru-mienione. Została wybrana nieprawidłowa temperatura lub poziom. Pewne różnice w przyrumienieniu występują zawsze.W przypadku bardzo dużej różnicy w przyrumienieniu nale-ży sprawdzić, czy została wybrana ...
Strona 70 - Żarówka halogenowa jest uszkodzona.
Co robić, gdy... 70 Problem Przyczyna i postępowanie Nie włącza sięoświetlenie w ko-morze urządzenia. Żarówka halogenowa jest uszkodzona. Niebezpieczeństwo zranień przez gorące powierz- chnie.Piekarnik rozgrzewa się w czasie pracy. Można się oparzyćo grzałki, komorę urządzenia i wyposażenie.Poczek...
Strona 71 - Gwarancja
Serwis 71 Na stronie www.miele.pl/serwis moż-na uzyskać informacje dotyczące sa-modzielnego usuwania usterek i częścizamiennych Miele. Kontakt w przypadku wystąpie-nia usterki W razie wystąpienia usterek, których niemożna usunąć samodzielnie, proszę po-wiadomić np. sprzedawcę Miele lub ser-wis Miele...
Strona 72 - Instalacja; Wymiary do zabudowy; Wymiary podane są w mm.; Zabudowa w szafce stojącej lub w szafce podblatowej
Instalacja *INSTALLATION* 72 Wymiary do zabudowy Wymiary podane są w mm. Zabudowa w szafce stojącej lub w szafce podblatowej Jeśli piekarnik ma zostać zabudowany pod płytą grzewczą, proszę przestrzegaćwskazówek dotyczących zabudowy płyty grzewczej, jak również wysokości zabu-dowy płyty grzewczej.
Strona 75 - Przyłącza i wentylacja; Widok z przodu
Instalacja *INSTALLATION* 75 Przyłącza i wentylacja a Widok z przodu b Przewód przyłączeniowy, długość = 1500 mm c Bez żadnych przyłączy w tym obszarze d Przekrój wentylacyjny min. 150 cm ²
Strona 76 - Zabudowa piekarnika
Instalacja *INSTALLATION* 76 Zabudowa piekarnika Piekarnika należy używać wyłączniew stanie zabudowanym, żeby zagwa-rantować jego bezpieczną pracę. Do bezusterkowej pracy piekarnikwymaga wystarczającego dopływupowietrza chłodzącego. Wymaganepowietrze chłodzące nie może zostaćnadmiernie ogrzane przez...
Strona 77 - Podłączenie elektryczne; Niebezpieczeństwo zranień!; do gniazda; , po stronie instalacji musi; dane przyłączeniowe
Instalacja *INSTALLATION* 77 Podłączenie elektryczne Niebezpieczeństwo zranień! Nieprawidłowo przeprowadzone pra-ce instalacyjne i konserwacyjne oraznaprawy mogą być przyczyną poważ-nych zagrożeń dla użytkownika, zaktóre Miele nie ponosi odpowiedzial-ności. Podłączenie do sieci elektrycznej mo-że ...
Strona 78 - Tabele ustawień; Ciasto ucierane
Tabele ustawień 78 Ciasto ucierane Ciasto/wypiek (wyposażenie) [°C] [min] +HFC -HFC Muffiny (1 blacha) 150–160 1 2 25–35 Muffiny (2 blachy) 150–160 1+3 3 1+3 30–40 4 Babeczki* (1 blacha) 150 1 2 30–40 160 2 2 3 20–30 Babeczki* (2 blachy) 150 2 1+3 3 1+3 30–40 Ciasto piaskowe (ruszt...
Strona 79 - Ciasto zagniatane
Tabele ustawień 79 Ciasto zagniatane Ciasto/wypiek (wyposażenie) [°C] [min] +HFC -HFC Placuszki (1 blacha) 140–150 1 2 25–35 150–160 1 2 25–35 Placuszki (2 blachy) 140–150 1+3 3 1+3 25–35 4 Ciasteczka wyciskane* (1 blacha) 140 1 2 35–45 160 2 2 3 25–35 Ciasteczka wyciskane* (2 blac...
Strona 80 - Ciasto drożdżowe
Tabele ustawień 80 Ciasto drożdżowe Ciasto/wypiek (wyposażenie) [°C] [min] +HFC -HFC Gugelhupf (ruszt, forma do babki, 24 cm) 1 150–160 1 2 50–60 160–170 1 2 50–60 Strucla bożonarodzeniowa (1 blacha) 150–160 1 2 55–65 160–170 1 2 55–65 Ciasto z kruszonką z/bez owoców (1 bla-cha) ...
Strona 81 - Ciasto serowo-olejowe; Ciasto biszkoptowe
Tabele ustawień 81 Ciasto serowo-olejowe Ciasto/wypiek (wyposażenie) [°C] [min] +HFC -HFC Placek owocowy (1 blacha) 160–170 1 2 40–50 170–180 2 3 50–60 Kieszonki jabłkowe/ślimaki rodzynkowe(1 blacha) 160–170 2 3 25–35 Kieszonki jabłkowe/ślimaki rodzynkowe(2 blachy) 150–160 1+3 1 1+3 ...
Strona 82 - Ciasto ptysiowe, ciasto francuskie, wypieki z białka; Kieszonki z ciasta francuskiego (1 blacha)
Tabele ustawień 82 Ciasto ptysiowe, ciasto francuskie, wypieki z białka Ciasto/wypiek (wyposażenie) [°C] [min] +HFC -HFC Ptysie (1 blacha) 160–170 1 2 30–40 Kieszonki z ciasta francuskiego (1 blacha) 180–190 1 2 20–30 Kieszonki z ciasta francuskiego (2 blachy) 180–190 1+3 1 1+3 20–30 2...
Strona 83 - Pikantne; Potrawa; Frytki, głęboko mrożone
Tabele ustawień 83 Pikantne Potrawa (wyposażenie) [°C] [min] +HFC -HFC Kruche ciasto pikantne (1 blacha) 220–230 2 – 1 35–45 180–190 – 1 30–40 Ciasto cebulowe (1 blacha) 180–190 2 1 2 25–35 170–180 1 2 30–40 Pizza, ciasto drożdżowe (1 blacha) 170–180 1 2 25–35 210–220 2 1 2 20–30...
Strona 84 - Wołowina; Burgery, mięso mielone
Tabele ustawień 84 Wołowina Potrawa (wyposażenie) [°C] [min] 10 [°C] Duszona pieczeń wołowa, ok. 1 kg (bryt-fanna z pokrywą) 2 150–160 3 2 6 120–130 7 – 2 170–180 3 2 6 120–130 7 – 180–190 2 6 160–180 8 – Polędwica wołowa, ok. 1 kg (blacha uni-wersalna) 2 180–190 3 2 6 25–60 45–75 ...
Strona 85 - Cielęcina
Tabele ustawień 85 Cielęcina Potrawa (wyposażenie) [°C] [min] 7 [°C] Duszona pieczeń cielęca, ok. 1,5 kg (bryt-fanna z pokrywą) 2 160–170 3 2 5 120–130 6 – 2 170–180 3 2 5 120–130 6 – Polędwica cielęca, ok. 1 kg (blacha uni-wersalna) 2 160–170 3 2 5 30–60 45–75 Polędwica cielęca „rar...
Strona 86 - Wieprzowina; Kiełbasa pieczona
Tabele ustawień 86 Wieprzowina Potrawa (wyposażenie) [°C] [min] 10 [°C] Pieczeń wieprzowa/karkówka, ok. 1 kg(brytfanna z pokrywą) 160–170 2 5 130–140 6 80–90 180–190 2 5 130–140 6 80–90 Pieczeń wieprzowa z tłuszczykiem, ok.2 kg (brytfanna) 180–190 2 5 130–150 7 80–90 190–200 2 5 13...
Strona 87 - Jagnięcina, dziczyzna
Tabele ustawień 87 Jagnięcina, dziczyzna Potrawa (wyposażenie) [°C] [min] 6 [°C] Udziec jagnięcy z kością, ok. 1,5 kg (bryt-fanna z pokrywą) 170–180 2 4 100–120 5 64–82 Karkówka jagnięca bez kości (blacha uni-wersalna) 1 180–190 2 2 4 10–20 53–80 Karkówka jagnięca bez kości (ruszt i bl...
Strona 88 - Paluszki rybne, głęboko mrożone
Tabele ustawień 88 Drób, ryby Potrawa (wyposażenie) [°C] [min] 8 [°C] Drób, 0,8–1,5 kg (blacha uniwersalna) 170–180 2 4 55–65 85–90 Kurczak, ok. 1,2 kg (ruszt na blaszeuniwersalnej) 180–190 2 2 4 55–65 5 85–90 Drób, ok. 2 kg (brytfanna) 180–190 2 4 100–120 6 85–90 190–200 2 4 110–1...
Strona 89 - Informacje dla instytutów testowych; Potrawy testowe; Babeczki (1 blacha do pieczenia
Informacje dla instytutów testowych 89 Potrawy testowe wg EN 60350-1 Potrawy testowe (wyposażenie) [°C] 6 [min] +HFC -HFC Babeczki (1 blacha do pieczenia 1 ) 150 1 2 30–40 160 4 2 3 20–30 Babeczki (2 blachy do pieczenia 1 ) 150 4 1+3 7 1+3 30–40 Ciasteczka wyciskane (1 blacha do piecze...
Strona 90 - Klasa efektywności energetycznej; - Pomiar odbywa się w programie; Karta produktu do piekarników dla gospodarstw domowych
Informacje dla instytutów testowych 90 Klasa efektywności energetycznej Ustalenie klasy efektywności energetycznej odbywa się wg EN 60350-1. Klasa efektywności energetycznej: A+Przy przeprowadzaniu pomiaru należy przestrzegać następujących wskazówek: - Pomiar odbywa się w programie Termonawiew Eco ...
Strona 91 - Przepisy do programów automatycznych
Przepisy do programów automatycznych 91 Poniżej znajdują się przepisy do progra-mów automatycznych.Dla optymalnych rezultatów gotowaniazalecamy, żeby stosować ilości i wypo-sażenie podane w przepisach.Aby odszukać właściwy poziom wsuwa-nia, przed rozpoczęciem programu auto-matycznego proszę zdemonto...
Strona 92 - Szarlotka na cienkim cieście; łyżeczka masła
Przepisy do programów automatycznych 92 Szarlotka na cienkim cieście Czas przyrządzania: 95 minutNa 12 sztuk Na nadzienie 500 g jabłek, kwaskowatych2 łyżki soku cytrynowego Na ciasto 150 g masła | miękkiego150 g cukru8 g cukru waniliowego3 jajka, wielkość M150 g mąki pszennej, typ 405½ łyżeczki pros...
Strona 94 - Nadzienia biszkoptowe; Czas przyrządzania: 30 minut
Przepisy do programów automatycznych 94 Nadzienia biszkoptowe Czas przyrządzania: 30 minut Na nadzienie serowo-śmietankowe 500 g sera twarogowego, 20% tłusz-czu w suchej masie100 g cukru100 ml mleka, 3,5% tłuszczu8 g cukru waniliowego1 cytryna | tylko sok6 płatów żelatyny, białej500 g śmietany Do po...
Strona 95 - Babka marmurkowa; Na ciasto; forma wieńcowa; Przyrządzanie; Czas trwania programu: 55 minut; Ręcznie
Przepisy do programów automatycznych 95 Babka marmurkowa Czas przyrządzania: 80 minutNa 18 sztuk Na ciasto 250 g masła | miękkiego200 g cukru8 g cukru waniliowego4 jajka, wielkość M200 g śmietany400 g mąki pszennej, typ 40516 g proszku do pieczenia1 szczypta soli3 łyżki kakao Do formy 1 łyżeczka mas...
Strona 96 - Ciasto z kruszonką i owocami; Upiec ciasto na złotobrązowo.
Przepisy do programów automatycznych 96 Ciasto z kruszonką i owocami Czas przyrządzania: 150 minutNa 20 sztuk Na ciasto 42 g drożdży, świeżych150 ml mleka, 3,5% tłuszczu | letniego450 g mąki pszennej, typ 40550 g cukru90 g masła | miękkiego1 jajko, wielkość M Na nadzienie 1,25 kg jabłek Na kruszonkę...
Strona 97 - Ciasteczka wycinane; Składniki
Przepisy do programów automatycznych 97 Ciasteczka wycinane Czas przyrządzania: 135 minutNa 70 sztuk (2 blachy) Składniki 250 g mąki pszennej, typ 405½ łyżeczki proszku do pieczenia80 g cukru8 g cukru waniliowego1 buteleczka aromatu rumowego3 łyżki wody120 g masła | miękkiego Wyposażenie wałek do ci...
Strona 98 - Ciasteczka wyciskane
Przepisy do programów automatycznych 98 Ciasteczka wyciskane Czas przyrządzania: 50 minutNa 50 sztuk (2 blachy) Składniki 160 g masła | miękkiego50 g cukru, brązowego50 g cukru pudru8 g cukru waniliowego1 szczypta soli200 g mąki pszennej, typ 4051 jajko, wielkość M | tylko białko Wyposażenie szpryca...
Strona 99 - Muffiny orzechowe; papierowe foremki do pieczenia,; Czas trwania programu: 37 minut
Przepisy do programów automatycznych 99 Muffiny orzechowe Czas przyrządzania: 95 minutNa 12 sztuk Składniki 80 g rodzynek40 ml rumu120 g masła | miękkiego120 g cukru8 g cukru waniliowego2 jajka, wielkość M140 g mąki pszennej, typ 4051 łyżeczka proszku do pieczenia120 g orzechów włoskich | grubo siek...
Strona 100 - łyżka oliwy z oliwek
Przepisy do programów automatycznych 100 Pizza (ciasto drożdżowe) Czas przyrządzania: 90 minutNa 4 porcje Na ciasto 30 g drożdży, świeżych170 ml wody | letniej300 g mąki pszennej, typ 4051 łyżeczka cukru1 łyżeczka soli½ łyżeczki tymianku, otartego1 łyżeczka oregano, otartego1 łyżka oleju Na nadzieni...
Strona 102 - Kurczak; Czas trwania programu: 80 minut
Przepisy do programów automatycznych 102 Kurczak Czas przyrządzania: 95 minutNa 2 porcje Składniki 1 kurczak, oprawiony (à 1,2 kg)2 łyżki oleju1½ łyżeczki soli2 łyżeczki papryki w proszku, słodkiej1 łyżeczka curry Wyposażenie rusztforma do zapiekanek, 22 cm x 29 cmnić kuchenna Przyrządzanie Rozrobić...
Strona 103 - Na polędwicę wołową; łyżki oleju; blacha uniwersalna
Przepisy do programów automatycznych 103 Polędwica wołowa (pieczenie) Czas przyrządzania: 65 minutNa 4 porcje Na polędwicę wołową 1 kg polędwicy wołowej, oprawionej2 łyżki oleju1 łyżeczka solipieprz Do przysmażania 2 łyżki oleju Wyposażenie blacha uniwersalna Przyrządzanie Uruchomić program automaty...
Strona 104 - Pstrąg; łyżki masła
Przepisy do programów automatycznych 104 Pstrąg Czas przyrządzania: 65 minutNa 4 porcje Na pstrągi 4 pstrągi (à 250 g), oprawione2 łyżki soku cytrynowegosólpieprz Na nadzienie 200 g pieczarek, świeżych½ cebuli1 ząbek czosnku25 g pietruszkisólpieprz Do obłożenia 3 łyżki masła Wyposażenie blacha uniwe...
Strona 105 - Filet z łososia
Przepisy do programów automatycznych 105 Filet z łososia Czas przyrządzania: 40 minutNa 4 porcje Na filet z łososia 4 filety z łososia (à 200 g), oprawione2 łyżki soku cytrynowegosólpieprz Do obłożenia 3 łyżki masła Do posypania 1 łyżeczka koperku, siekanego Wyposażenie blacha uniwersalna Przyrządza...
Strona 106 - Troć; Na troć; Czas trwania programu: 46 minut
Przepisy do programów automatycznych 106 Troć Czas przyrządzania: 65 minutNa 4 porcje Na troć 1 troć (à 1 kg), w całości, oprawiona1 cytryna | tylko soksól Na nadzienie 2 szalotki2 ząbki czosnku2 kromki chleba tostowego50 g kaparów, małych1 jajko, wielkość M | tylko żółtko2 łyżki oliwy z oliweksólpi...
Strona 107 - Zapiekanka ziemniaczano-serowa; ząbek czosnku
Przepisy do programów automatycznych 107 Zapiekanka ziemniaczano-serowa Czas przyrządzania: 90 minutNa 4 porcje Na zapiekankę 600 g ziemniaków, mączystych75 g sera gouda, startego Do formy 1 ząbek czosnku Na polewę 250 g śmietany1 łyżeczka solipieprzgałka muszkatołowa Do posypania 75 g sera gouda, s...
Strona 108 - Lasagne; 00 g sera gouda, startego
Przepisy do programów automatycznych 108 Lasagne Czas przyrządzania: 125 minutNa 4 porcje Na lasagne 8 arkuszy lasagne (nie wymagającegopodgotowywania) Na sos mięsno-pomidorowy 50 g boczku, przerośniętego, wędzone-go | pokrojonego w drobną kostkę375 g mięsa mielonego, połowa wołowiny,połowa wieprzow...
Strona 110 - Falafel z dipem jogurtowym; Na falafel; Odcedzić cieciorkę na sitku.
Przepisy AirFry 110 Falafel z dipem jogurtowym Czas przyrządzania: 60 minut + 12 godzin czasu spoczynkowegoNa 4 porcje Na falafel 250 g cieciorki, suszonej2 l wody2 cebule | pokrojone w drobną kostkę2 ząbki czosnku | drobno siekane30 g pietruszki | siekanej2 łyżki soku cytrynowego1 łyżka oliwy z oli...
Strona 111 - Frytki z ziemniaków i batatów
Przepisy AirFry 111 Frytki z ziemniaków i batatów Czas przyrządzania: 50 minutNa 4 porcje Na frytki 500 g ziemniaków, twardych | w słup-kach (ok. 0,5 cm x 0,5 cm x 6 cm)500 g słodkich ziemniaków (batatów) |w słupkach(ok. 0,5 cm x 0,5 cm x 6 cm)30 ml oleju słonecznikowego Na dip 150 g jogurtu greckie...
Strona 112 - Paluszki z tofu w sezamie
Przepisy AirFry 112 Paluszki z tofu w sezamie Czas przyrządzania: 35 minutNa 3 porcje Składniki 400 g tofu3 łyżki sosu teriyaki4 łyżki tahin (musu sezamowego)2 łyżki oleju roślinnego2 łyżki zagęszczonego syropu z agawy1 łyżka ziarna sezamowego, białego1 łyżka ziarna sezamowego, czarnego1 łyżka mąki ...
Strona 113 - Ziemniaki pieczone z serem, dymką i boczkiem
Przepisy AirFry 113 Ziemniaki pieczone z serem, dymką i boczkiem Czas przyrządzania: 70 minutNa 4 porcje Na ziemniaki 4 ziemniaki do pieczenia (à 200 g)2 łyżki oleju2 łyżeczki soli Na dip 150 g kwaśnej śmietany30 g szczypiorku | drobno siekanego1 szczypta soli1 szczypta pieprzu1 szczypta gałki muszk...
Strona 114 - Pieczone ziemniaki z fetą, tzatzikami i sałatką; 00 g fety | pokruszonej
Przepisy AirFry 114 Pieczone ziemniaki z fetą, tzatzikami i sałatką Czas przyrządzania: 70 minutNa 4 porcje Na ziemniaki 4 ziemniaki do pieczenia (à 200 g)2 łyżki oleju2 łyżeczki soli Na tzatziki ½ ogórka¼ łyżeczki soli200 g jogurtu greckiego1 ząbek czosnku | drobno siekany¼ łyżeczki soli1 szczypta ...
Strona 115 - Frytki z cukinii z dipem serowym i sosem chili; łyżeczka sosu sriracha
Przepisy AirFry 115 Frytki z cukinii z dipem serowym i sosem chili Czas przyrządzania: 55 minutNa 2 porcje Na warzywa 2 cukinie3 jajka, wielkość M50 ml mleka, 3,5% tłuszczu2 łyżki oleju słonecznikowego200 g panierki panko2 łyżeczki soli½ łyżeczki czosnku w proszku½ łyżeczki cebuli, granulowanej¼ łyż...
Strona 116 - Grillowana kukurydza z sosem hoisin i sałatką coleslaw; łyżki ziarna sezamowego, białego
Przepisy AirFry 116 Grillowana kukurydza z sosem hoisin i sałatką coleslaw Czas przyrządzania: 40 minutNa 4 porcje Na dressing 100 g majonezu1 łyżka octu jabłkowego1 łyżka musztardy½ łyżeczki cukru1 szczypta soli1 szczypta pieprzu Na sałatkę ¼ białej kapusty | pokrojonej w cienkiepaski¼ czerwonej ka...
Strona 117 - Nuggetsy z kurczaka z panierką kokosowo-sezamową; łyżeczki sosu Sweet Chili
Przepisy AirFry 117 Nuggetsy z kurczaka z panierką kokosowo-sezamową Czas przyrządzania: 25 minutNa 2 porcje Na panierkę 100 g bułki tartej50 g ziarna sezamowego, białego50 g wiórków kokosowych2 łyżeczki soli1 łyżeczka papryki w proszku, wędzonej1 łyżeczka czosnku w proszku1 łyżeczka cebuli w proszk...
Strona 118 - Dorsz w skorupce; 25 g rukoli | umytej
Przepisy AirFry 118 Dorsz w skorupce Czas przyrządzania: 70 minutNa 4 porcje Na dorsza w skorupce 60 g masła | miękkiego1 łyżka musztardy50 g pomidorów, suszonych, w oleju½ pęczka pietruszki, gładkiej½ pęczka szczypiorku1 łyżka tymianku cytrynowego60 g panierki panko4 filety z dorsza (à 150 g), opra...
Strona 119 - Banany z toppingiem pistacjowo-miodowym
Przepisy AirFry 119 Banany z toppingiem pistacjowo-miodowym Czas przyrządzania: 25 minutNa 4 porcje Składniki 50 g orzeszków pistacjowych | obra-nych1 szczypta soli4 banany2 łyżki miodu leśnego Akcesoria patelniablacha do smażenia i grillowaniablacha uniwersalna Przyrządzanie Posiekać grubo pistacje...
Strona 120 - Pasteis de Nata
Przepisy AirFry 120 Pasteis de Nata Czas przyrządzania: 60 minutNa 12 porcji Na babeczki 2 jajka, wielkość M37 g budyniu waniliowego w proszku dogotowania200 ml mleka, 3,5% tłuszczu250 ml śmietanki70 g cukru1 szczypta soliok. 275 g ciasta francuskiego Do posypania 1 łyżeczka cukru pudruodrobina cyna...
Strona 121 - Pasteis de Nata vegan; Na babeczki; ⁄4 łyżeczki cynamonu, zmielonego
Przepisy AirFry 121 Pasteis de Nata vegan Czas przyrządzania: 60 minutNa 12 porcji Na babeczki 500 ml napoju owsianego40 g skrobi ziemniaczanej40 g cukru1 laska waniliiok. 275 g ciasta francuskiego¼ łyżeczki cynamonu, zmielonego Do podania ¼ łyżeczki cynamonu, zmielonego Akcesoria blacha do muffinów...
Strona 122 - Dane techniczne; Deklaracja zgodności; nazwy produktu lub numeru fabrycznego; Prawa autorskie i licencje dla modułu komunikacyjnego
Dane techniczne 122 Deklaracja zgodności Niniejszym Miele oświadcza, że ten piekarnik spełnia wymagania Dyrektywy2014/53/WE. Pełny tekst deklaracji zgodności WE jest dostępny pod jednym z poniższych adre-sów internetowych: - Produkty, Pobieranie, na stronie www.miele.pl- Serwis, Materiały informacyj...