Co należy zrobić, jeśli urządzenie jest zapchane? - Tefal NE113135 - Instrukcja obsługi - Strona 13

Tefal NE113135 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 14
Ładowanie instrukcji

73

PL

UŻYCIE: GŁOWICA MASZYNKI DO MIELENIA MIĘSA (RYS. 1-9)

• Przygotuj żywność do zmielenia, usuń kości, chrząstki i ścięgna. Pokrój mięso na kawałki.

(ok. 2 × 2 cm)

• Naciśnij przycisk wł./wył. (3a), aby uruchomić urządzenie (rys. 8).

Wskazówka: po ukończeniu mielenia, można przepuścić przez maszynkę kilka kawałków
chleba, aby wydobyć całe zmielone mięso.
Uwagi:

– Używaj urządzenia wyłącznie do mielenia surowego mięsa. Nie miel gotowanego mięsa.
– Nie używaj urządzenia dłużej niż przez 3 minuty.

Co należy zrobić, jeśli urządzenie jest zapchane?

• Zatrzymaj maszynkę do mięsa, naciskając przycisk O/1 (3a). Naciśnij przycisk „R” i przytrzymaj

go przez kilka sekund, by uwolnić mięso.

• Naciśnij przycisk wł./wył., aby kontynuować mielenie.

UŻYCIE: ROZDRABNIACZ WARZYW (RYS. 10–12)

• By rozpocząć rozdrabnianie, naciśnij przycisk wł./wył. (3a) (rys. 12).

Przydatne wskazówki pozwalające uzyskać najlepsze rezultaty:

Składniki, których używasz, muszą być twarde, aby można było uzyskać zadowalające rezultaty
i zapobiec gromadzeniu się żywności w komorze.

Nie używaj urządzenia do tarcia lub krojenia produktów spożywczych, które są zbyt
twarde, takich jak kostki cukru lub kawałki mięsa.

CZYSZCZENIE (RYS. 19)

1. Przed przystąpieniem do czyszczenia zawsze wyjmij wtyczkę urządzenia z gniazdka

elektrycznego.

2. Do czyszczenia powierzchni urządzenia używaj wilgotnej szmatki.
3. Nie zanurzaj urządzenia w wodzie.
4. Części, w tym głowica maszynki do mielenia mięsa (5), śruba podajnika (8), pierścień

mocujący (13), nasadka do soków* (15a), filtr z otworami na sok*(15b), śruba*(15c) NIE
nadają się do mycia w zmywarce.

AKCESORIA DO ROBIENIA SOKÓW (RYS. 13–18)

Użycie:
Umieść pojemnik, do którego trafi sok, pod nasadką do soków (15a), a drugi pojemnik na końcu
filtra, by zebrać pozostałości. Jeśli chcesz zrobić sok, używaj do tego tylko
świeżych owoców. W zależności od pory roku i jakości owoców zalecamy, by
pulpę przepuścić jeszcze raz przez maszynkę w celu uzyskania maksymalnej ilości soku.

Wsad (składniki)

Ilość

Czas pracy (wł./wył.)

Marchew

1 kg

3 min

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)