Scarlett SC-MG45M24 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
IM022
SC-MG45M24
38
Podczas przenoszenia należy trzymać urządzenie obiema
rękoma za obudowę oraz w żadnym wypadku nie trzymać go za
misę do produktów ani za komorę.
Podczas korzystania z nasadki do kebbe nie n
ależy instalować
noża i siatki.
Nie należy rozdrabniać w maszynce do mielenia mięsa twardych
produktów (kości, orzechów, imbiru itp.).
Jeżeli
zadziałał
system
zabezpieczający
silnik
przed
przegrzaniem, nie należy włączać urządzenia, lecz poczekać, aż
całkowicie ostygnie.
Maksymalna długość nieprzerwanej pracy urządzenia – nie
więcej niż 7 minut z obowiązkową przerwą nie mniejszą niż
7 minut.
Za każdym razem po zakończeniu pracy należy upewnić się, że
urządzenie
jest
wyłączone,
odłączone
od
sieci
elektro
energetycznej i silnik całkowicie się zatrzymał, nim
zaczynać rozmontowanie urządzenia.
Nie należy przeciążać urządzenia nadmierną ilością produktów.
Jeśli urządzenie przez jakiś czas znajdowało się przy temperaturze poniżej 0ºC, przed
włączeniem należy go przechowywać w temperaturze pokojowej nie krócej niż 2 godziny.
Producent zastrzega sobie prawo do wprowadzania drobnych zmian do konstrukcji urządzenia,
nie wpływających zasadniczo na jego bezpieczeństwo, sprawność i funkcjonalność, bez
dodatkowego powiadomienia.
Data produkcji jest wskazana na wyrobie i/albo na opakowaniu, a także w dokumentacji
towyrzyszącej, w formacie XX.XXXX, gdzie pierwsze dwie liczby „XX” to miesiąc produkcji,
następne cztery cyfry „XXXX” to rok produkcji.
PRZYGOTOWANIE DO PRACY
W
szystkie części maszynki do mielenia mięsa, które będą stykać się z produktami (oprócz
obudowy), należy umyć ciepłą wodą z dodatkiem środka myjącego.
Przed podłączeniem urządzenia do sieci elektroenergetycznej należy się upewnić, że jest
wyłączone.
PRACA
M
ONTAŻ
Należy włożyć komorę mielącą maszynki do mielenia mięsa do otworu na obudowie.
Nalęzy włożyć do komory mielącej maszynki ślimaka, aby jego dłuższa strona była skierowana
wewnątrz komory, oraz przekręcać go do końca.
Na ślimaka należy nałożyć nóż, a następnie sitko w taki sposób, aby jego wypusty wszedły do
rowków na obudowie komory mielącej maszynki do mielenia mięsa, natomiast krawędzie tnące
noża mocno stykały się z jej powierzchnią, w przeciwnym razie mięso nie zostanie zmielone.
Należy dokręcić (nie przeciągając) nakrętkę pierścieniową.
Należy nałóżyć na komorę mielącą maszynki do mielenia mięsa miskę do produktów.
Należy ustawić maszynkę do mielenia mięsa na równej powierzchni.
Nie wolno blokować otworów wentylacyjnych na dolnym i bocznym panelach.
OBRÓBKA WSTĘPNA MIĘSA
Należy pokroić mięso na kawałki o takiej wielkości, aby łatwo przechodziły przez komorę
mielącą.
Należy podłączyć maszynkę do mielenia mięsa do źródła zasilania prądem elektrycznym i
przełączyć wyłącznik na pozycję ON.
Należy umieścić mięso na misce i powoli podawać do maszynki do mielenia mięsa
popychaczem.
Po zakończeniu pracy należy wyłączyć maszynkę do mielenia mięsa i odłączyć ją od sieci
elektroenergetycznej.
PRZYRZĄDZENIE MIĘSA DO KEBBE
Kebbe to tradycyjne danie Bliski
ego Wschodu. Zazwyczaj jest przyrządzane z baraniny i zboża
pszennego, które należy przerobić na jednolitą masę. Z mięsa mielonego robi się puste rureczki,
faszeruje się je grubszą masą mieloną z przyprawami i smaży się w oleju.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)