Maksymalna długość nieprzerwanej pracy urządzenia – nie - Scarlett SC-MG45M23 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Scarlett SC-MG45M23 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 11
Ładowanie instrukcji

IM022

www.scarlett.ru

SC-MG45M23

37

elektroenergetycznej, rozmontować go na części i oczyścić
zatkane miejsca.

Podczas przenoszenia należy trzymać urządzenie obiema

rękoma za obudowę oraz w żadnym wypadku nie trzymać go za

misę do produktów ani za komorę.

Podczas korzystania z nasadki do kebbe nie należy instalować

noża i siatki.

Nie należy rozdrabniać w maszynce do mielenia mięsa twardych
p

roduktów (kości, orzechów, imbiru itp.).

Jeżeli

zadziałał

system

zabezpieczający

silnik

przed

przegrzaniem, nie należy włączać urządzenia, lecz poczekać, aż

całkowicie ostygnie.

Maksymalna długość nieprzerwanej pracy urządzenia – nie

więcej niż 7 minut z obowiązkową przerwą nie mniejszą niż
7 minut.

Za każdym razem po zakończeniu pracy należy upewnić się, że

urządzenie

jest

wyłączone,

odłączone

od

sieci

elektroenergetycznej i silnik całkowicie się zatrzymał, nim

zaczynać rozmontowanie urządzenia.

Nie nal

eży przeciążać urządzenia nadmierną ilością produktów.

Jeśli urządzenie przez jakiś czas znajdowało się przy temperaturze poniżej 0ºC, przed

włączeniem należy go przechowywać w temperaturze pokojowej nie krócej niż 2 godziny.

Producent zastrzega sobie pra

wo do wprowadzania drobnych zmian do konstrukcji urządzenia,

nie wpływających zasadniczo na jego bezpieczeństwo, sprawność i funkcjonalność, bez
dodatkowego powiadomienia.

Data produkcji jest wskazana na wyrobie i/albo na opakowaniu, a także w dokumentacji

towyrzyszącej, w formacie XX.XXXX, gdzie pierwsze dwie liczby „XX” to miesiąc produkcji,

następne cztery cyfry „XXXX” to rok produkcji.

PRZYGOTOWANIE DO PRACY

Wszystkie części maszynki do mielenia mięsa, które będą stykać się z produktami (oprócz
obudowy)

, należy umyć ciepłą wodą z dodatkiem środka myjącego.

Przed podłączeniem urządzenia do sieci elektroenergetycznej należy się upewnić, że jest

wyłączone.

PRACA

MONTAŻ

Należy włożyć komorę mielącą maszynki do mielenia mięsa do otworu na obudowie.

Nalęzy włożyć do komory mielącej maszynki ślimaka, aby jego dłuższa strona była skierowana

wewnątrz komory, oraz przekręcać go do końca.

Na ślimaka należy nałożyć nóż, a następnie sitko w taki sposób, aby jego wypusty wszedły do

rowków na obudowie komory mielącej maszynki do mielenia mięsa, natomiast krawędzie tnące

noża mocno stykały się z jej powierzchnią, w przeciwnym razie mięso nie zostanie zmielone.

Należy dokręcić (nie przeciągając) nakrętkę pierścieniową.

Należy nałóżyć na komorę mielącą maszynki do mielenia mięsa miskę do produktów.

Należy ustawić maszynkę do mielenia mięsa na równej powierzchni.

Nie wolno blokować otworów wentylacyjnych na dolnym i bocznym panelach.

OBRÓBKA WSTĘPNA MIĘSA

Należy pokroić mięso na kawałki o takiej wielkości, aby łatwo przechodziły przez komorę

mielącą.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)