Philips HR2724 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
19
UK
|
Приготування фаршу - поради і застереження
◗
Краї ріжучого вузла повинні показувати назовні.
◗
Перевірте, чи пази подрібнюючого диска входять у виступи
на корпусі.
Ніколи не використовуйте заморожене м'ясо!
Не перевантажуйте пристрій під час використання, подаючи
надто багато м'яса у корпус ріжучого вузла.
1
Поріжте м'ясо на смужки довжиною 10 см, товщиною 2 см.
2
Повиймайте кістки, хрящі та сухожилля, наскільки це
можливо.
3
Приготоване м'ясо покладіть на лоток подавання.
4
Натисніть кнопку Увімк./Вимк., щоб увімкнути пристрій.
5
За допомогою штовхача легенько проштовхуйте м'ясо у
корпус.
◗
Для приготування м'яса по-татарськи перемелюйте м'ясо
середнім диском двічі.
HR
|
Mljevenje mesa - savjeti i upozorenja
◗
Provjerite jesu li oštri bridovi jedinice za rezanje postavljeni
prema van.
◗
Provjerite naliježe li zarez na disku za mljevenje na izbočinu na
kućištu rezača.
Nikada ne koristite smrznuto meso!
Aparat tijekom upotrebe nemojte preopterećivati gurajući previše
mesa u kućište rezača.
1
Izrežite meso na komade duljine 10 cm i debljine 2 cm.
2
Izvadite kosti te što je više moguće hrskavica i tetiva.
3
Pripremljeno meso stavite na pladanj.
Ne daráljon fagyott húst!
Használat alatt ne terhelje túl a készüléket túl sok húst préselve a
vágóházba.
1
Vágja a húst 10 x 2 cm-es csíkokra.
2
Távolítsa el a csontokat, porcokat és inakat, amennyire csak
lehetséges.
3
Helyezze az előkészített húst az adagolótálcára.
4
A be-/kikapcsoló gomb megnyomásával kapcsolja be a készüléket.
5
A nyomórúd segítségével nyomja a húst finoman a vágóházba.
◗
Vagdalt húshoz (bifsztek) közepes darálótárcsával kétszer darálja
le a húst.
SK
|
Mletie mäsa - tipy a varovania
◗
Reznú jednotku vložte tak, aby jej rezné hrany smerovali von.
◗
Postarajte sa, aby do drážky disku zapadol výstupok na vnútornej
strane tela mlynčeka.
Nikdy nepoužívajte mrazené mäso!
Zariadenie počas používania nepreťažujte tlačením priveľkého
množstva mäsa do tela mlynčeka.
1
Mäso nakrájajte na pásy hrúbky 2 cm a dĺžky 10 cm.
2
Odstráňte kosti, a čo najviac chrupaviek a šliach.
3
Pripravené mäso vložte do hrdla mlynčeka.
4
Stlačte vypínač, aby ste zariadenie zapli.
5
Na jemné zatlačenie mäsa do tela mlynčeka použite piest.
◗
Pri príprave tatarského bifteku zomeľte mäso dvakrát pomocou
nástavca na stredne hrubé mletie.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)