Sitka i nóż powinny pozostać natłuszczone. Nasmarować je olejem. - Moulinex HV4 ME476132 - Instrukcja obsługi - Strona 14

Moulinex HV4 ME476132 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 32
Ładowanie instrukcji

61

OPIS

A

Głowica mieląca

A1

Korpus aluminiowy

A2

Ślimak

A3

Samoostrzący nóż ze stali nierdzewnej

A4

Sitka (w zależności od modelu)

A4a

Sitko z małymi otworami - bardzo drobne

mielenie

A4b

Sitko ze średnimi otworami - mielenie

drobne

A4c

Sitko z dużymi otworami - grube mielenie

A5

Aluminiowa nakrętka

B

Zdejmowana tacka

C

Popychacz do mięsa

D

Przycisk start / stop

E

Silnik

F

Końcówka masarska (w zależności od modelu)

G

Przystawka Kebbe (w zależności od modelu)

G1

Końcówka wyciskająca

G2

Pierścień

H

Przystawka do ciastek (w zależności od modelu)

H1

Wspornik

H2

Forma

I

Przystawka do steków (w zależności od modelu)

I1

Podstawa na formy

I2

Foremka w kształcie ryby

I3

Foremka w kształcie steku

I4

Foremka w kształcie nuggetsów

I5

Zbiornik na sok

J

Wyciskarka do cytrusów (w zależności od modelu)

J1

Nasadki/ Filtr

J2

Śruba napędowa

J3

Miska na sok

K

Przystawka soków/musów (w zależności od

modelu)

K1

Pierścień uszczelniający

K2

Ślimak

K3

Filtr/sitko z małymi otworami na sok

K4

Filtr/sitko z różnymi otworami na musów

K5

Rynienka odprowadzająca sok

K6

Szczoteczka

L

Szatkownica (w zależności od modelu)

L1

Komora tarek /komin

L2

Popychacz

L3

Nasadki (w zależności od modelu)

L3a

Nasadka do tarcia na grubo (czerwona)

L3b

Nasadka do tarcia na drobno

(pomarańczowa)

L3c

Nasadka do krojenia w grube plastry

(ciemnozielona)

L3d

Nasadka do krojenia w cienkie plasterki

(jasnozielona)

L3e

Nasadka do krojenia w słupki/frytki

L3f

Przystawka do cięcia w kostkę

M/N

Akcesorium do przechowywania (w zależności

od modelu)

Przed pierwszym użyciem

Umyć wszystkie akcesoria w wodzie z dodatkiem mydła. Starannie opłukać i osuszyć.

Sitka i nóż powinny pozostać natłuszczone. Nasmarować je olejem.

Nie uruchamiać pustego urządzenia, jeśli sitka nie zostały natłuszczone.

Nigdy nie należy popychać produktów znajdujących się w kominie palcami lub innym narzędziem.

Nie używać urządzenia dłużej niż 14 minut jednorazowo.

Użytkowanie: głowica mieląca (rys. 1.1 do 1.4)

Przygotować dowolną ilość produktów spożywczych do zmielenia, usuwając kości, chrząstki i ścięgna.

Pokroić mięso na kawałki (wielkość około 2 cm x 2 cm).

Porada:

Pod koniec tej czynności można zmielić kilka kawałków chleba, aby usunąć z maszynki

pozostałości mięsa.

Przystawka masarska (rys. 2.1 do 2.3)

Ważna uwaga:

tego elementu używa się dopiero po zmieleniu, przyprawieniu i wymieszaniu mięsa.

Po wymoczeniu jelita w letniej wodzie dla nadania mu elastyczności, należy je nałożyć na końcówkę

masarską, pozostawiając około 5 cm (końcówka ta zostanie zawiązana na węzeł). Uruchomić urządzenie,

wkładać zmielone mięso do maszynki i odpowiednio układać jelito w miarę jego napełniania.

Uwaga: Wykonanie tej pracy jest łatwiejsze w dwie osoby, jedna zajmie się podawaniem mielonego

mięsa, a druga napełnianiem jelita.

PL

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)