jak u ̄ywaç m¢ynka; koæcówka do kie¢bas - Kenwood PG520 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Kenwood PG520 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 17
Ładowanie instrukcji

do surowego miësa, ryby,
orzechów, warzyw, serów twardych,
jak równie¯ do skórki
pomaraæczowej i suszonych
owoców na keksy i marmoladë.

4 Lu¶no dokrëç nakrëtkë

pierÿcieniowå.

jak u¯ywaç m¢ynka

1 Zluzuj ÿrubë zabezpieczajåcå

obracajåc jå w lewo

, nastëpnie

nasuæ przystawkë na koæcówkë

.

2 Obracaj przystawkå w obie strony,

a¯ wejdzie na miejsce. Nastëpnie
obróç ÿrubë zabezpieczajåcå w
prawo, aby zablokowaç przystawkë.

3 Dociågnij w rëku nakrëtkë

pierÿcieniowå.

4 Za¢ó¯ stolik. Po¢ó¯ tacë/pokrywë

pod m¢ynkiem aby odbieraç
przemia¢.

5

Przed mieleniem surowiec musi
byç dok¢adnie rozmro¯ony.

Pokraj

miëso w paski szerokoÿci 2,5 cm.

6 Wciÿnij zielony przycisk aby

w¢åczyç.

. Pos¢ugujåc sië

popychaczem, lekko popychaj
surowiec w dó¢, po jednym kawa¢ku
na raz.

Nie popychaj si¢å -

mo¯esz przez to uszkodziç
m¢ynek.

7 Wciÿnij czerwony przycisk aby

wy¢åczyç

.

Jeÿli m¢ynek utknie lub zablokuje
sië podczas mielenia, wy¢åcz.
Wciÿnij przycisk do ty¢u/do przodu

na kilka sekund w celu

odblokowania. Wy¢åcz, wyjmij
wtyczkë z gniazdka sieciowego i
usuæ zbity surowiec.

Twój m¢ynek posiada urzådzenie
zabezpieczajåce. W razie zaniku
napiëcia lub przerwy w zasilaniu nie
w¢åczy sië sam ponownie, chyba ¯e
zostanie wciÿniëty zielony przycisk
w¢åcznika.

koæcówka do kie¢bas

P¢ytka oporowa
Koæcówka szeroka (do kie¢bas
grubych)
Koæcówka wåska (do cienkich
kie¢bas)

Na koæcówce szerokiej u¯ywaj flaka
wieprzowego, na wåskiej - flaka
baraniego/jagniëcego. Mo¯na
równie¯, zamiast u¯ywaç flaka,
przed sma¯eniem obtoczyç
wyciÿniëte miëso w tartej bu¢ce lub
przyprawionej måce.

jak u¯ywaç koæcówki
do kie¢bas

1 Jeÿli u¯ywasz flaka, namocz go

najpierw na 30 minut w zimnej
wodzie.

2 Zluzuj ÿrubë zabezpieczajåcå

obracajåc jå w lewo

, nastëpnie

nasuæ przystawkë na koæcówkë .

3 Obracaj przystawkå w obie strony,

a¯ wejdzie na miejsce. Nastëpnie
obróç ÿrubë zabezpieczajåcå w
prawo, aby zablokowaç przystawkë.

4 W¢ó¯ ÿrubë podajåcå do korpusu

m¢ynka.

5 Za¢ó¯ p¢ytkë oporowå

umiejscowiajåc wystëp w wyciëciu.

6 Gdy u¯ywasz flaka, otwórz go pod

strumieniem wody z kranu.
Nastëpnie trzymaj odpowiedniå
koæcówkë pod bie¯åcå wodå i
naciågaj na niå flak.

7 Trzymaj koæcówkë na wylocie

m¢ynka i dociågnij na niå nakrëtkë
pierÿcieniowå .

8 Za¢ó¯ stolik.
9 W¢åcz. Pos¢ugujåc sië

popychaczem, popychaj surowiec w
dó¢.

Nie popychaj si¢å - mo¯esz

przez to uszkodziç m¢ynek.

Zsuwaj flak z koæcówki w miarë
jego nape¢niania. Nie napychaj za
twardo.

10 Skrëcaj nape¢niony flak, formujåc

pojedyncze kie¢baski.

59

10

11

12

q

r

s

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)