System bezpieczeństwa; Nigdy nie używać zamrożonego mięsa!; Przygotowanie soku - Gorenje MG1800SJW - Instrukcja obsługi - Strona 8

Gorenje MG1800SJW Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 9
Ładowanie instrukcji

20

sposobu czyszczenia różnych części znajdują
się w części Czyszczenie

Urządzenie jest przeznaczone wyłącznie do
użytku domowego.

W celu uniknięcia niebezpiecznych sytuacji
nie podłączaj tego urządzenia do
zewnętrznego
włącznika czasowego lub układu zdalnego
sterowania.

Urządzenie to oznaczono zgodnie z

europejską wytyczną 2012/19/EU o zużytych

urządzeniach elektrycznych i elektronicznych

(waste electrical and electronic equipment -

WEEE).Wytyczna ta określa ramy

obowiązującego w całej Unii Europejskiej

odbioru i wtórnego wykorzystania starych

urządzeń.

System bezpieczeństwa

Urządzenie to jest wyposażone w jednorazowy,
szklany bezpiecznik, który odcina dopływ prądu
w przypadku uszkodzenia silnika, w celu
zapobieżenia przegrzaniu urządzenia.
System ten automatycznie odcięte zasilanie do
urządzenia w przypadku przegrzania.
Jeśli urządzenie przestanie nagle uruchomione:
1. Wyciągnąć wtyczkę zasilania z gniazdka.
2. Niech urządzenie ostygnie do 60 minut
3. Włóż wtyczkę zasilania do gniazda.
4. Naciśnij przycisk, aby przełączyć się
wyłączyć urządzenie.
5. Naciśnij przycisk wyłącznika Z w dolnej
części urządzenia, aby włączyć urządzenie.

Prosimy o

kontakt z Tobą dealerem

autoryzowanym centrum serwisowym, gdy
system jest włączony termostat zbyt często.

Mielenie mięsa – wskazówki i
ostrzeżenia

Sprawdź, czy ostrza elementu tnącego
zwrócone są na zewnątrz.

Sprawdź, czy w nacięcie tarczy mielącej
wsunięte są występy modułu tnącego.

Nigdy nie używać zamrożonego mięsa!

Nie przeładować urządzenia przez wpychanie
zbyt dużej ilości mięsa do modułu tnącego.

Potnij mięso na paski o długości 10 cm i
grubości 2 cm.

Usuń kości, chrząstki i ścięgna, na ile jest to
możliwe.

Połóż przygotowane mięso na tacy podającej.

Naciśnij wyłącznik, aby włączyć urządzenie.

Używaj popychacza, aby delikatnie wpychać
mięso do modułu tnącego.

Aby przygotować befsztyk tatarski, dwukrotnie
zmiel mięso, używając tarczy średnio
mie

lącej.

Robienie kiełbas – wskazówki i
ostrzeżenia

Zawsze najpierw zmiel mięso.

Sprawdź, czy w jednym z nacięć separatora
wsunięty jest występ obudowy tnącej.

Namocz flak w letniej wodzie przez 10 minut.
Następnie nałóż mokry flak na nasadkę
masarską do kiełbas. Nie blokuj rowków
ujścia powietrza znajdujących się na nasadce.

Połóż zmielone mięso na tacy podającej.

Naciśnij wyłącznik, aby włączyć urządzenie.

Za pomocą popychacza delikatnie wpychaj
zmielone mięso do modułu tnącego.

Jeśli flak przyklei się do nasadki masarskiej,
zwilż ją wodą.

Przygotowanie soku

1.

Wał ślimakowy należy wstawić plastykową

częścią do korpusu przystawki do przecierania.
Stożek również należy umieścić w korpusie
przystawki.

Następnie w korpusie przystawki

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)