Bosch SmartPower MFW2500W Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
158
pl
Porady
Kebbe
Pieróg:
–
500 g baraniny, pociętej w paski
–
500 g kaszy pszennej Bulgur, wypłuka
-
nej i osuszonej
–
1 mała cebula, posiekana
■ Mielić naprzemiennie baraninę i kaszę
za pomocą przystawki do mielenia
mięsa (sitko do drobnego mielenia).
■ Masę dobrze przemieszać, dodając
cebulę.
■ Mieszaninę zmielić dwukrotnie za
pomocą przystawki do mielenia mięsa.
Nadzienie:
–
400 g baraniny, pociętej w paski
–
2 średniej wielkości cebule, posiekane
–
1 łyżka stołowa oleju
–
1 łyżka stołowa mąki
–
2 łyżeczki ziela angielskiego
– sól i pieprz
■ Zmielić baraninę za pomocą przystawki
do mielenia mięsa (sitko do drobnego
mielenia).
■ Cebulę przysmażyć na kolor
złocistobrązowy.
■ Dodać baraninę i podsmażyć.
■ Dodać pozostałe składniki.
■ Wszystko razem dusić przez około
1-2 minuty.
■ Odlać nadmiar tłuszczu.
■ Pozostawić nadzienie do ostygnięcia.
Przyrządzanie kebbe:
■ Przetworzyć mieszankę na pieróg za
pomocą nasadki do kebbe.
■ Z wytworzonej rurki masy odcinać
kawałki o długości 7,5 cm.
■ Zacisnąć koniec pieroga.
■ Niewielką ilość farszu wcisnąć do
otworu i zacisnąć drugi koniec pieroga.
■ Rozgrzać olej (około 180°C) i smażyć
pieróg przez około 6 minut, aż do osią
-
gnięcia złoto-brązowego koloru.
Knedle z bułki
–
300 g świeżego chleba pszennego
– 20 ml mleka
–
40 g masła lub margaryny
– 3 jajka
–
1 łyżka drobno posiekanej cebuli
– pietruszka zielona
–
trochę mąki
– sól i pieprz
■ Pokroić chleb w plastry o grubości
10 mm i przepołowić wzdłuż.
Zalać 20 ml mleka i pozostawić do
nasączenia.
■ Zmielić zwilżone kawałki chleba za
pomocą przystawki do mielenia mięsa
(sitko do grubego mielenia) przez ok.
50 sekund.
■ Dodać drobno posiekaną cebulę,
pietruszkę i roztopione masło, potem
zmieszać.
■ Wymieszać z masą roztrzepane jajka,
sól i pieprz.
■ Poczekać kilka minut, aż ciasto dojrzeje.
Następnie ciasto jeszcze raz zagnieść.
■ Podczas formowania knedli ręce
zawsze dobrze zwilżać wodą. Knedle
otoczyć w mące.
■ Knedle włożyć do wrzącej wody
i gotować przez około 20 minut. Nie
dopuścić do rozgotowania!
Porady
Przystawka do mielenia mięsa
Przeznaczenie sitek
–
Sitko do drobnego mielenia (3,8 mm):
gotowanego mięsa drobiowego, wieprzo
-
wego, wołowego, gotowanej wątróbki,
gotowanej ryby do zup; surowego mięsa
wieprzowego i wołowego na kotlety
mielone; surowej wątróbki, mięsa i słoniny
na kiełbasę pasztetową; mięsa wieprzo
-
wego na metkę; Mięsa wieprzowego i
wołowego na pasztet i serwolatkę
–
Sitko do grubego mielenia (8 mm):
smażonego mięsa wieprzowego na
zupę gulaszową; resztek (np. smażone,
kiełbasa) do zapiekanek z resztek
Spis treści
- 7 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją; gospodarstwa domowego.; Maszynka do mielenia mięsa:; do mielenia oraz mieszania; Przystawka do tarcia:; do przetwarzania innych przedmiotów lub substancji oprócz tych
- 8 Zasady bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru; do szatkowania i tarcia.
- 9 Uwaga! Niebezpieczeństwo uszkodzenie urządzenia; Zwracać uwagę, aby w otworze do napełniania oraz w nasadkach nie; Spis treści; Rysunek
- 10 Wyciskarka do owoców *; Przed pierwszym użyciem; Elementy obsługowe; Przycisk; Wyposażenie; Zabezpieczenie przed przeciążeniem; Korpus urządzenia; Przygotowanie; Niebezpieczeństwo zranienia!
- 11 Nasadka podstawowa; Przystawka do mielenia mięsa; Przygotowanie przystawki do; Przygotowanie nasadki; Poniższy przykład opisuje wykorzystanie
- 12 Cykl rysunków; Przystawka do tarcia; Zastosowanie
- 13 Wyciskarka do owoców; Ostrzeżenie
- 14 Konserwacja i codzienne; Niebezpieczeństwo porażenia; rysunku; Przepisy; Rolady z mięsa mielonego; Przepis podstawowy
- 15 Porady; Przeznaczenie sitek
- 16 Nasadka masarska; Przeznaczenie wkładek; Ekologiczna utylizacja
- 17 Części zamienne i akcesoria; Części zamienne i akcesoria
- 18 Usuwanie drobnych usterek
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)