Przystawka do mielenia mięsa; Przystawka do wytwarzania - Bosch MFW 68100 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Bosch MFW 68100 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 15
Ładowanie instrukcji

21

pl

Przepisy kulinarne i wskazówki

Przepisy kulinarne i

wskazówki

Przystawka do mielenia mięsa

Sitko, drobno 3 mm/3,8 mm:

gotowanemięsodrobiowe,wieprzowe,

wołowe,gotowanawątróbka,gotowane

rybydozup;surowemięsowieprzowe

iwołowenakotletymielone;surowa

wątróbka,mięsoisłoninanakiełbasę

pasztetową;mięsowieprzowenametkę

Sitko, średnia 4,8 mm:

mięsowieprzoweiwołowenapaszteti

serwolatkę;

Sitko, grubo 8 mm:

smażonemięsowieprzowenabogracz;

resztki(smażone,kiełbasa,...)do

zapiekanek z resztek

Knedle z bułki

Przystawka do mielenia mięsa typ

CNFW5

Zastosowaćsitko8mm

300gświeżegochlebapszennego

40gmasłalubmargaryny

– 200 ml mleka

– 2 jajka

1łyżkadrobnoposiekanejcebuli

– pietruszka zielona, sól

trochęmąki

Przystawka do mielenia mięsa typ

CNFW6, 7, 8

Zastosowaćsitko4,8mm

300gświeżegochlebapszennego

40gmasłalubmargaryny

– 200 ml mleka

– 2 jajka

1łyżkadrobnoposiekanejcebuli

– pietruszka zielona, sól

trochęmąki

Przetwarzanie składników

■ Chlebzmąkipszennejmielić

przystawką:domieleniamięsa(typ

CNFW5,6,7)około1minutęalbo

przystawką(typCNFW8)około

½ minuty.

■ Dodaćdrobnoposiekanącebulę,

pietruszkęimasło,potemzmieszać.

■ Roztrzepaćjajkazmlekiemisolą,

potemzmieszaćzmasąknedli.

■ Poczekaćkilkaminut,ażciastodojrzeje.

Następnieciastojeszczerazzagnieść.

■ Podczasformowaniaknedliręce

zawszedobrzezwilżaćwodą.Knedle

otoczyćwmące.

■ Knedlewłożyćdowrzącejwody

igotowaćprzezokoło20minut.Nie

dopuścićdorozgotowania!

Przystawka do wytwarzania

kiełbasy

■ Przednapełnieniemjelitanaturalnego

zamoczyćjewletniejwodzieprzez

około10minut.

■ Nienapełnićzbytmocno,ponieważ

wczasiegotowanialubsmażenia

kiełbasymogłybyulecpęknięciu.

■ Dyszemożnarównieżużyćtakże

bezjelita!Panierowaćmasękiełbasy

inastępniesmażyć.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)