Bosch MFW 67600 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
130
pl
Przepisy kulinarne i wskazówki
Przystawka do mielenia mięsa typ
CNFW6, 7, 8
Zastosowaćsitko4,8mm
–
300gświeżegochlebapszennego
–
40gmasłalubmargaryny
– 200 ml mleka
– 2 jajka
–
1łyżkadrobnoposiekanejcebuli
– pietruszka zielona, sól
–
trochęmąki
Przetwarzanie składników
■ Chlebzmąkipszennejmielić
przystawką:domieleniamięsa(typ
CNFW5,6,7)około1minutęalbo
przystawką(typCNFW8)około
½ minuty.
■ Dodaćdrobnoposiekanącebulę,
pietruszkęimasło,potemzmieszać.
■ Roztrzepaćjajkazmlekiemisolą,
potemzmieszaćzmasąknedli.
■ Poczekaćkilkaminut,ażciastodojrzeje.
Następnieciastojeszczerazzagnieść.
■ Podczasformowaniaknedliręce
zawszedobrzezwilżaćwodą.Knedle
otoczyćwmące.
■ Knedlewłożyćdowrzącejwodyi
gotowaćprzezokoło20minut.Nie
dopuścićdorozgotowania!
Przystawka do wytwarzania
kiełbasy
■ Przednapełnieniemjelitanaturalnego
zamoczyćjewletniejwodzieprzez
około10minut.
■ Nienapełnićzbytmocno,ponieważw
czasiegotowanialubsmażeniakiełbasy
mogłybyulecpęknięciu.
■ Dyszemożnarównieżużyćtakżebez
jelita!Panierowaćmasękiełbasyi
następniesmażyć.
Przystawka do wytwarzania
kibbeh
Przepis na kibbeh z nadzieniem
Masa:
–
500gbaraniny,pociętewpaski
– 500 g kaszy pszennej Bulgur,
wypłukanejiosuszonej
–
1małacebula,posiekana
■ Baraninęikaszępszennąnaprzemian
przepuścićprzezdrobnesitko
przystawkidomieleniamięsa.
■ Masędobrzeprzemieszać,domieszać
cebulę.
■ Mieszankęjeszczedwarazyprzepuścić
przezprzystawkędomieleniamięsa.
Nadzienie:
–
400gbaraniny,pociętewpaski
–
2średniejwielkościcebule,posiekane
–
1łyżkaoleju
–
1łyżkimąki
–
2łyżeczkizielaangielskiego
– sól i pieprz
■ Baraninęprzepuścićprzezdrobnesitko
przystawkidomieleniamięsa.
■ Cebulęprzysmażyćnakolor
złotobrązowy.
■ Dodaćbaraninęiprzysmażyć.
■ Dodaćpozostałeskładniki.Wszystko
razemdusićwsosiewłasnymprzez
około1–2minuty.
■ Odlaćnadmiartłuszczu.
■ Poczekaćnaostygnięciefarszu.
Przyrządzanie kibbeh:
■ Mieszaninęmasyprzepuścićprzez
przystawkędoprzyrządzaniakibbeh.
■ Zwytworzonejrurkimasyodcinać
kawałkiodługości7,5cm.
■ Zacisnąćjedenkoniecrurkimasy.
■ Niewielkąilośćfarszuwcisnąćdo
otworuizacisnąćdrugikoniecrurki
masy.
■ Rozgrzaćolej(około180°C)ismażyć
kibbehprzezokoło6minut,ażdo
osiągnięciazłoto-brązowegokoloru.
Spis treści
- 5 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; domowych i przez czas typowy dla gospodarstw domowych.; Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa
- 6 Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru!; czasowych lub do zdalnie sterowanych gniazdek sieciowych.; Niebezpieczeństwo odniesienia obrażeń!; przystawek do szatkowania i tarcia.
- 7 Spis treści; Niebezpieczeństwo uduszenia!; „Czyszczenie i pielęgnacja” patrz; Opis urządzenia
- 8 Wyposażenie; Zamontowanie przystawki do
- 9 Użytkowanie urządzenia
- 10 Przystawka do wyciskania
- 11 Czyszczenie i pielęgnacja
- 12 Czyszczenie urządzenia; Usuwanie drobnych usterek; Przepisy kulinarne i; Przystawka do mielenia mięsa; Knedle z bułki
- 13 Przystawka do wytwarzania
- 14 Ekologiczna utylizacja
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)