Przystawka do wytwarzania - Bosch MFW 66020 - Instrukcja obsługi - Strona 13

Bosch MFW 66020 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 28
Ładowanie instrukcji

130

pl

Przepisy kulinarne i wskazówki

Przystawka do mielenia mięsa typ

CNFW6, 7, 8

Zastosowaćsitko4,8mm

300gświeżegochlebapszennego

40gmasłalubmargaryny

– 200 ml mleka

– 2 jajka

1łyżkadrobnoposiekanejcebuli

– pietruszka zielona, sól

trochęmąki

Przetwarzanie składników

■ Chlebzmąkipszennejmielić

przystawką:domieleniamięsa(typ

CNFW5,6,7)około1minutęalbo

przystawką(typCNFW8)około

½ minuty.

■ Dodaćdrobnoposiekanącebulę,

pietruszkęimasło,potemzmieszać.

■ Roztrzepaćjajkazmlekiemisolą,

potemzmieszaćzmasąknedli.

■ Poczekaćkilkaminut,ażciastodojrzeje.

Następnieciastojeszczerazzagnieść.

■ Podczasformowaniaknedliręce

zawszedobrzezwilżaćwodą.Knedle

otoczyćwmące.

■ Knedlewłożyćdowrzącejwodyi

gotowaćprzezokoło20minut.Nie

dopuścićdorozgotowania!

Przystawka do wytwarzania

kiełbasy

■ Przednapełnieniemjelitanaturalnego

zamoczyćjewletniejwodzieprzez

około10minut.

■ Nienapełnićzbytmocno,ponieważw

czasiegotowanialubsmażeniakiełbasy

mogłybyulecpęknięciu.

■ Dyszemożnarównieżużyćtakżebez

jelita!Panierowaćmasękiełbasyi

następniesmażyć.

Przystawka do wytwarzania

kibbeh

Przepis na kibbeh z nadzieniem
Masa:

500gbaraniny,pociętewpaski

– 500 g kaszy pszennej Bulgur,

wypłukanejiosuszonej

1małacebula,posiekana

■ Baraninęikaszępszennąnaprzemian

przepuścićprzezdrobnesitko

przystawkidomieleniamięsa.

■ Masędobrzeprzemieszać,domieszać

cebulę.

■ Mieszankęjeszczedwarazyprzepuścić

przezprzystawkędomieleniamięsa.

Nadzienie:

400gbaraniny,pociętewpaski

2średniejwielkościcebule,posiekane

1łyżkaoleju

1łyżkimąki

2łyżeczkizielaangielskiego

– sól i pieprz

■ Baraninęprzepuścićprzezdrobnesitko

przystawkidomieleniamięsa.

■ Cebulęprzysmażyćnakolor

złotobrązowy.

■ Dodaćbaraninęiprzysmażyć.

■ Dodaćpozostałeskładniki.Wszystko

razemdusićwsosiewłasnymprzez

około1–2minuty.

■ Odlaćnadmiartłuszczu.

■ Poczekaćnaostygnięciefarszu.

Przyrządzanie kibbeh:

■ Mieszaninęmasyprzepuścićprzez

przystawkędoprzyrządzaniakibbeh.

■ Zwytworzonejrurkimasyodcinać

kawałkiodługości7,5cm.

■ Zacisnąćjedenkoniecrurkimasy.

■ Niewielkąilośćfarszuwcisnąćdo

otworuizacisnąćdrugikoniecrurki

masy.

■ Rozgrzaćolej(około180°C)ismażyć

kibbehprzezokoło6minut,ażdo

osiągnięciazłoto-brązowegokoloru.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)