Wyciskarka do owoców - Bosch MFW 2517W - Instrukcja obsługi - Strona 18

Bosch MFW 2517W Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 37
Ładowanie instrukcji

161

pl

Wyciskarka do owoców

9.

Wcisnąć i przytrzymać przycisk zabez

-

pieczający, a następnie obrócić przy

-

stawkę zgodnie z ruchem wskazówek

zegara, aż zwolni się.

10.

Wyjąć przystawkę, rozłożyć i wszystkie

części oczyścić.

X

 „Konserwacja 

i codzienne czyszczenie” patrz 

strona 162

Wyciskarka do owoców

Do wyciskania soku z owoców miękkich,

takich jak np. malin, porzeczek, truskawek

i pomidorów. Przystawka nie nadaje się

do przetwarzania jabłek i winogron. Przy

-

stawka nie nadaje się też do przetwarzania

twardych owoców lub warzyw, takich jak

marchew i buraki.

Przygotowanie

Wskazówka:

dobór sitka decyduje o zawar-

tości resztek owoców w soku. Nie wyciskać

soku z owoców, które posiadają pestki o

wielkości podobnej do średnicy otworu sitka

(np. malin).

X

Rysunek

I

■ Sprawdzić, czy do oprawki sitka i

ślimaka są przymocowane pierścienie

uszczelniające. Jeżeli nie, umieścić

pierścienie uszczelniające w rowkach

tych części.

1.

Włożyć żądane sito do oprawki i

wcisnąć je do oporu.

2.

Włożyć ślimak do obudowy.

3.

Założyć oprawkę sitka na obudowę.

Nosek oprawki sitka musi być osadzony

w wycięciu w obudowie.

4.

Na obudowę założyć nakrętkę i dokręcić

ją zgodnie z kierunkiem ruchu wskazó

-

wek zegara bez użycia nadmiernej siły.

5.

Wkręcić dyszę wytłoków w oprawkę sitka.

6.

Założyć lejek wylotowy na oprawkę

sitka tak, by nastąpiło jego słyszalne

zablokowanie.

Wyciskarka do owoców jest gotowa.

Zastosowanie

W

Ostrzeżenie

Niebezpieczeństwo zranienia!

Nie wkładać rąk w otwór do napełniania.

Do popychania produktów używać

wyłącznie popychacza.

Uwaga!

Usunąć z owoców twarde skórki, pestki

i szypułki.

– Owoce jagodowe, takie jak np.

porzeczki, można wyciskać z pestkami.

Owoce posiadające większe pestki,

takie jak np. śliwki czy wiśnie, należy

przed wyciskaniem pozbawić pestek.

Nie przetwarzać mrożonych owoców.

Nie działać na popychacz dużą siłą.

X

Cykl rysunków

J

1.

Przygotowaną przystawkę wsunąć

skośnie na napęd korpusu urządzenia.

2.

Obracać przystawkę w kierunku prze

-

ciwnym do kierunku ruchu wskazówek

zegara tak, by została słyszalnie zablo

-

kowana. Dokręcić nakrętkę.

3.

Założyć tacę wsypową i wsunąć popy

-

chacz w otwór do napełniania.

4.

Przygotować owoce. Przed wyciska

-

niem rozdrobnić duże duże owoce, aby

pasowały do otworu do napełniania i nie

wymagały wciskania na siłę. Usunąć

większe pestki (np. z wiśni, śliwek).

■ Umieścić pojemniki pod wylotami soku

i miąższu.

■ Przygotowane owoce włożyć do tacy

wsypowej.

5.

Podłączyć wtyczkę do gniazdka.

Włączyć urządzenie.

6.

Wpychać popychaczem produkty

w otwór do napełniania, używając

niewielkiej siły.

7.

Wyciskany sok odpływa przez lejek

wylotowy. Miąższ owoców (części stałe)

jest wypychany przez dyszę wytłoków.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)