Korpus urządzenia; Nasadka podstawowa; mielenia mięsa - Bosch MFW 2515W - Instrukcja obsługi - Strona 16

Bosch MFW 2515W Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 37
Ładowanie instrukcji

159

pl

Korpus urządzenia

Korpus urządzenia

Przygotowanie

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Włożyć wtyczkę do gniazdka sieciowego

dopiero wtedy, gdy wszystkie przygoto-

wania do pracy z urządzeniem zostały

zakończone, potrzebne nasadki poprawnie

zmontowanie i połączone z korpusem

urządzenia.

■ Korpus urządzenia ustawić na stabilnej,

poziomej powierzchni roboczej.

Korpus urządzenia jest gotowy.

Nasadka podstawowa

Nasadka podstawowa jest używana do

następujących zastosowań:

Przystawka do mielenia mięsa

Do rozdrabniania surowych lub gotowanych

produktów żywnościowych. W zależności

od rodzaju i konsystencji przetwarzanych

produktów zastosować odpowiednie sitko.

X

 „Porady” patrz strona 163

Nasadka masarska

Do wypełniania sztucznych i naturalnych

osłonek masą kiełbasianą. Do formowania

rurek.

Nasadka do kebbe

Do formowania rurek z ciasta lub mielonego

mięsa.

Wskazówka:

nasadkę podstawową i odpo

-

wiednie akcesoria, które można nabyć

za pośrednictwem serwisu, można użyć

w dalszych zastosowaniach.

Uwaga!

Podczas składania różnych elementów

ustawić wycięcia w przystawkach naprzeciw

odpowiedniej części w obudowie.

Przygotowanie przystawki do

mielenia mięsa

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Nigdy nie wkładać rąk do ostrego noża.

Uwaga!

Zawsze stosować tylko jedno sitko.

X

Rysunek

B

1.

Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem

do przodu.

2.

Na ślimak nasadzić najpierw nóż,

a następnie wybrane sitko. Ostrza

muszą być zwrócone do sitka.

3.

Na obudowę nasadzić nakrętkę

i dokręcić zgodnie z ruchem wskazówek

zegara bez użycia nadmiernej siły.

Przystawka do mielenia mięsa jest gotowa.

Przygotowanie nasadki

masarskiej

X

Rysunek

C

1.

Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem

do przodu.

2.

Najpierw na ślimak nasadzić pierścień

nośny, a następnie włożyć w obudowę

dyszę do nadziewania.

3.

Na obudowę nasadzić nakrętkę

i dokręcić zgodnie z ruchem wskazówek

zegara bez użycia nadmiernej siły.

Nasadka masarska jest gotowa.

Przygotowanie nasadki do kebbe

X

Rysunek

D

1.

Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem

do przodu.

2.

Najpierw na ślimak nasadzić pier

-

ścień stożkowy, a następnie włożyć

w obudowę dyszę do kebbe.

3.

Na obudowę nasadzić nakrętkę

i dokręcić zgodnie z ruchem wskazówek

zegara bez użycia nadmiernej siły.

Nasadka do kebbe jest gotowa.

Zastosowanie

Wskazówka:

w zależności od zamierzo

-

nego przeznaczenia, produkty żywnościowe

będą różnie przetwarzane.

X

 „Przepisy” 

patrz strona 162

Poniższy przykład opisuje wykorzystanie

nasadki podstawowej jako przystawki do

mielenia mięsa:

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Nie wkładać rąk w otwór do napełniania.

Do popychania produktów używać

wyłącznie popychacza.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)