Strona 6 - P O L S K I; Malakser: części i akcesoria; Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego.; Ważne; Zachowaj tę instrukcję na przyszłość.
P O L S K I 2 1 Malakser: części i akcesoria A) Regulator prędkości obrotówB) Część silnikowaC) Wbudowany zamek bezpieczeństwaD) MiskaE) Nakrętka (musi być zamontowana, by możnabyło używać miski malaksera) F) Uchwyt na akcesoria G) BlenderH) Wypustka pokrywki (uruchamia i wyłącza zamek bezpieczeństw...
Strona 8 - Użycie urządzenia; Miska; Wbudowany zamek bezpieczeństwa; Lej wsypowy i popychacz; Ustaw miskę na części silnikowej.
P O L S K I 2 3 Zwróć uwagę na fakt, że gdy zarówno blender, jaki miska są prawidłowo zamontowane, tylko blender będzie działać. Użycie urządzenia Miska ◗ Jeśli chcesz korzystać z miski, zdejmij blenderz otworu montażowego i zkryj otwór zapomocą zatyczki. Wszystkie funkcje, którewymagają użycia misk...
Strona 9 - ustawienie 1: normalna prędkość obrotów; Porady; Nakładki
P O L S K I 2 4 C 3 Umieść ostrze na uchwycie na akcesoria. C 4 Włóż do miski uchwyt na akcesoria. 5 Włóż składniki do miski. Składniki pokrójna kawałki o wymiarach ok. 3 cm x 3 cm.Załóż pokrywkę na miskę. C 6 Regulator obrotów umożliwiadostosowanie prędkości urządzenia dozamierzonych rezultatów. B ...
Strona 10 - Umieść mieszak na uchwycie akcesoriów.; Tarcza emulgująca; Włóż składniki do miski i załóż pokrywkę.
2 5 P O L S K I C 4 Włóż składniki do leja wsypowego. Potnijprodukty na kostki, które zmieszczą się wleju. 5 Aby osiągnąć najlepsze rezultaty, napełniajlej wsypowy równomiernie. Jeśli masz do rozdrobnienia duże ilościskładników, poddawaj jednorazowo obróbcemałe porcje i opróżniaj miskę regularnie. 3...
Strona 11 - Blender; naleśniki lub majonezu.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
P O L S K I 2 6 Porady ◗ Jeśli chcesz ubić pianę z białek, upewnij się, żemają one temperaturę pokojową. Wyjmij jajka z lodówki co najmniej pół godzinyprzed ich użyciem. ◗ Wszystkie składniki potrzebne doprzygotowania majonezu powinny miećtemperaturę pokojową. Olej można wlewać przez mały otworek wp...
Strona 12 - Czyszczenie
P O L S K I 2 7 1 Wyłącz urządzenie i wyjmij wtyczkę zgniazdka ściennego. 2 Zdejmij pokrywkę. Nigdy nie zdejmuj pokrywki, kiedy urządzeniejeszcze się nie zatrzymało. 3 Usuń składniki ze ścianek blendera zapomocą łopatki. Trzymaj łopotkę w bezpiecznej odległości odostrza noża (ok. 2 cm.) Czyszczenie ...
Strona 13 - Ilości produktów i czas obróbki; Przechowywanie; Gwarancja i serwis
Ilości produktów i czas obróbki P O L S K I 2 8 Przechowywanie MicroStore C ◗ Załóż akcesoria (tarczę emulgującą, nóż,mieszak, uchwyt nakładki) na uchwyt naakcesoria i schowaj je w misce. Zawsze nakońcu chowaj uchwyt nakładek. C ◗ Dwie nakładki można przechowywać wschowku w pokrywie miski, zgodnie z...
Strona 16 - Przepisy; lub; Ciasto z owocami; suszonych daktyli
P O L S K I 3 1 Zastosowanie Potrawysmażone,przystrajaniedań Potrawysmażone,przystrajaniedań Mięso mielone Zupy, sosy Przystrajaniepotraw, kremy,mieszanki zlodami. Postępowanie Obierz cebulę i pokrój ją naćwiartki. Uwaga: weź conajmniej 100g cebuli. Zawszewciskaj kilkakrotnie przyciskfunkcji pulsacy...
Strona 17 - Dodać mleko i wanilię do składników i miksować.; Zmiksowane ziemniaki; Miksuj wszystkie składniki, aż koktail się spieni.
P O L S K I 3 2 B Nasmarować tłuszczem dwie blaszki do pieczeniao długości 20 cm i rozgrzać piekarnik do 135 c C. B Włóż połówki daktyli i śliwek do misy i rozetrzyj jeprzez 30 sekund z maksymalną prędkością. Poczym opróżnij misę. B Włóż do misy orzechy pekanowca i posiekaj jeniezbyt drobno, korzyst...
Strona 18 - - 20g świeżych drożdży lub 1,5 paczki drożdży; Zapiekanka z ziemniaków i cukinii
3 3 P O L S K I - 20g świeżych drożdży lub 1,5 paczki drożdży suszonych - ok. 240ml wody (25 c C) Sos:- 300 ml przetartych pomidorów (z puszki)- 1 łyżeczka włoskiej mieszanki ziołowej (suszonej lub świeżej) - 1 cebula- 2 ząbki czosnku- sól i pieprz- cukier- Składniki do ułożenia na sosie: oliwki, sa...
Strona 19 - Mus z łososia; Pasta na kanapki
P O L S K I 3 4 B Posmaruj płytką brytfannę i przełóż w nią naprzemian pokrojone ziemniaki i cukinię. Plastryukładaj w ten sposób, by częściowo zachodziły nasiebie, tak jak dachówka. B Ubij jajko wraz ze śmietaną i mlekiem, używającustawienia 2. Dodaj sól i pieprz do smaku i wlejtę mieszaninę na pla...
Strona 20 - Sałatka z czerwonej kapusty; czerwonego octu winnego; Biszkopt
P O L S K I 3 5 Sałatka z czerwonej kapusty P - 1 mała czerwona kapusta- 2 czerwone cebule- 1 koper włoski- 1 jabłko- sok z jednej pomarańczy i 1 łyżka stołowa czerwonego octu winnego - 1 łyżka stołowa musztardy B Wymieszaj sok, musztardę i ocet winny. Pokrójkapustę, cebulę, koper i jabłko, używając...