Strona 6 - Wetknij wtyczkę przewodu zasilającego do uziemionego gniazdka.; P O L S K I
Wstęp Drogi Kliencie, gratulujemy zakupu nowej fr ytkownicy Philips Comfor t Plus. Ta nowa fr ytkownicazapewnia bezpieczne i łatwe smażenie wszystkich rodzajów żywności. Opis ogólny A Pokr ywa B Taca na skroplona wodę C Kosz do smażenia D Regulator temperatur y E Lampka kontrolna F Dźwignia zwalnian...
Strona 7 - Roztopiony tłuszcz wlej ostrożnie do frytownicy.; Korzystanie z urządzenia; Tłuszcz stały; Minimalnie
Wyłącznik bezpieczeństwa Niniejsze urządzenie wyposażone jest w wyłącznik bezpieczeństwa, wyłączający je w przypadkuprzegrzania. Sytuacja taka może zaistnieć wtedy, gdy we fr ytkownicy nie ma wystarczająco dużo olejulub tłuszczu, lub gdy kostki stałego tłuszczu roztapiają się wewnątrz fr ytownicy, u...
Strona 8 - Wyłącznik czasowy (tylko dla modelu HD6123); Model HD6123 wyposażony jest w cyfrowy wyłącznik czasowy.; Ustawianie wyłącznika czasowego; Mrożone frytki; Maksymalna ilość
Upewnij się, że przewód zasilający nie styka się z rozgrzanymi powierzchniami urządzenia. 2 Tylko dla modelu HD6123 - Korzystając z przełącznika on/off włącz frytkownicę (rys. 4). Zaświeci się lampka kontrolna przełącznika on/off. 3 Ustaw regulator temperatury na żądanej wartości (160-190 c C) (rys....
Strona 9 - Zdejmowanie wyłącznika czasowego.; Po użyciu urządzenia opróżnij tacę na wodę.; Po zakończeniu smażenia; Uważaj na gorącą parę i możliwe rozpryskiwanie się oleju.
Na wyświetlaczu pojawi się ustawiona war tość czasu. 2 Przytrzymaj wciśnięty przycisk w celu szybkiego przewijania się na wyświetlaczu kolejnychminut. Zwolnij przycisk, gdy na wyświetlaczu pojawi się żądany czas. - Maksymalna długość czasu, któr y można ustawić, wynosi 99 minut. - Po upływie kilku s...
Strona 10 - Pokr ywa ze stałym filtrem olejowym; Zmiana oleju lub innego tłuszczu
Nie przesuwaj frytownicy, zanim olej lub tłuszcz nie ostudzą się wystarczająco, co zajmie około 60 minut. B Jeśli nie korzystasz z fr ytownicy regularnie, wówczas przechowuj olej lub inny płynny tłuszcz wszczelnie zamkniętych pojemnikach, najlepiej w lodówce lub jakimkolwiek innym chłodnym miejscu.N...
Strona 11 - Unieś frytownicę za uchwyty.; Wskazówki przydatne podczas smażenia; Dokładnie osusz kostki ziemniaków.; Żywność mrożona; C) i zanurzone w oleju lub tłuszczu
◗ Zawsze zmieniaj olej lub tłuszcz jeśli zaczynają pienić się przy podgrzewaniu, gdy mająintensywny zapach lub smak, lub gdy stają się ciemne i/lub o konsystencji syropu. Pozbywanie się zużytego oleju lub tłuszczu. Wlej użyty olej lub tłuszcz do or yginalnej (szczelnej) butelki z tworzywa sztucznego...
Strona 12 - Eliminowanie niepożądanych zapachów; podgrzać olej lub tłuszcz do temperatury 160; Ochrona środowiska; lub skontaktuj się z Działem Obsługi Klienta firmy
temperatur y wskazaną na opakowaniu żywności przeznaczonej do smażenia. W przypadkubraku takich wskazań wybierz temperaturę o war tości 190 c C . - Delikatnie zanurzaj żywność w oleju lub tłuszczu, gdyż mrożona żywność może powodowaćgwałtowne tworzenie się pęcherzy na powierzchni gorącego oleju lub ...
Strona 13 - Rozwiązanie; Sprawdź, czy prawidłowo została zamknięta pokr ywa.; Możliwa przyczyna; Rozwiązywanie problemów
Rozwiązanie Sprawdź na opakowaniu lub w tabeli zamieszczonej wniniejszej instrukcji, czy prawidłowo zostały wybranetemperatura i/lub czas przygotowania potrawy. Ustawregulator temperatur y na odpowiedniej war tości. Nigdy nie smaż za jednym razem więcej żywności niżilość zalecana w tabeli. Mógł prze...
Strona 14 - Czasy przygotowania potraw i ustawienia temperatury.
Czas smażenia(w minutach)mrożonejżywności - - 15-20 6-7 4-5 - - 5-6 - 6-7 10-12 8 - 10 4-5 4-5 4-5 3-4 4-5 4-5 - - Czas smażenia(w minutach)świeżej lub(częściowo)rozmrożonejżywności 4-6 (dla instrukcjidotyczącej drugiegocyklu przejdź wniniejszej tabeli dotemperatur y 175 c C) 5-7 12-15 4-5 3-4 2-3 5...
Strona 15 - sztuki; Rodzaj żywności; Sznycle wiedeńskie; Temperatura
Czas smażenia(w minutach)mrożonejżywności - - Czas smażenia(w minutach)świeżej lub(częściowo)rozmrożonejżywności 2-3 3-4 Zalecanawielkość porcji 2-4 sztuki 2 sztuki Rodzaj żywności Ser Camember t (wtar tej bułce) Sznycle wiedeńskie Temperatura P O L S K I 2 4