Strona 6 - P O L S K I; Ważne; wystarczająco dużo wolnego miejsca.; Opis ogólny
12 P O L S K I Ważne ◗ Podczas obsługi urządzeń elektrycznych zawsze przestrzegaj podstawowych zasadbezpieczeństwa. ◗ Przed skorzystaniem z urządzenia prosimy o zapoznanie się z niniejszą instrukcją i zachowaniejej na przyszłość. ◗ Przed podłączeniem urządzenia sprawdź, czy napięcie zasilania, wskaz...
Strona 7 - Przed użyciem; Osusz płyty i włóż je ponownie do urządzenia.; Robienie kanapek tostowych; Posmaruj płytę małą ilością masła lub oleju.
13 P O L S K I D Chłodne w dotyku uchwyty E Lampka sygnalizacyjna zasilania Lampka ta, świecąca się w kolorze czerwonym, włączona jest tak długo, jak długo opiekaczpodłączony jest do sieci. F Lampka sygnalizacyjna gotowości do pracy Lampka ta włącza się i świeci na zielono wtedy, gdy w opiekaczu roz...
Strona 8 - Nigdy nie pozostawaj włączonego urządzenia bez nadzoru.; Przepisy na opiekane kanapki; Kanapki z szynką, serem i ananasem
14 P O L S K I 8 Zamknij urządzenie (rys.6). Opuść ostrożnie górną płytę na chleb, aż mechanizm auto-lock zamknie się na dolnej płycie. Nigdy nie pozostawaj włączonego urządzenia bez nadzoru. Podczas opiekania lampka gotowości do opiekania co pewien czas zapala się i gaśnie, co sygnalizuje,że grzałk...
Strona 9 - sygnalizacyjna gotowości do opiekania.
15 P O L S K I sygnalizacyjna gotowości do opiekania. 6 Możesz umieścić składniki na dolnej płycie, gdy tylko zgaśnie lampka sygnalizacyjna gotowościurządzenia do opiekania (rys. 10). Aby otrzymać optymalne efekty należy umieszczać składniki w środku dolnej płyty do grillowania.Podczas opiekania lam...
Strona 10 - Robienie gofrów; Nasmaruj płyty małą ilością masła lub oleju.; Ustawienie; Czasy opiekania na grillu
16 P O L S K I Robienie gofrów Do robienia gofrów można wykorzystać dwa różne rodzaje płyt: skandynawskie (w kształcie serca)oraz belgijskie płyty do gofrów. 1 Przygotuj mieszaninę jajeczną zgodnie ze wskazówkami podanymi w rozdziale: 'Przepisy nagofry'. Aby uzyskać najlepsze efekty, pozwól, by mies...
Strona 11 - gofrów zależy od rodzaju ciasta oraz własnego smaku.; Przepisy na gofry; dl = 100 ml; Mycie; Wyłącz urządzenie z sieci.
17 P O L S K I gofrów zależy od rodzaju ciasta oraz własnego smaku. 10 Wyjmowanie gofrów (rys. 17). Podczas wyjmowania gofrów z gofrownicy skorzystaj z drewnianego lub plastikowego narzędzia (np.łopatki). Nie używaj metalowych, ostr ych ani szorstkich narzędzi kuchennych. Pozwól gofromostygnąć na dr...
Strona 12 - Nie wolno zanurzać urządzenia w wodzie.; Wymiana przewodu zasilającego.
18 P O L S K I środka do mycia naczyń, na okres pięciu minut. Zmiękczy to wszelkie resztki potraw lub tłuszczu. 4 Oczyść zewnętrzną powierzchnię urządzenia korzystając z wilgotnej szmatki. Nie wolno zanurzać urządzenia w wodzie. 5 Zwiń przewód zasilający (rys. 18). Opiekacz "Trzy-w-jednym" m...