Strona 6 - INFORMACJE OGÓLNE - DANE TECHNICZNE; ęś; łą
96 INFORMACJE OGÓLNE - DANE TECHNICZNE 1 INFORMACJE OGÓLNE Ekspres do kawy jest przeznaczony do przygotowywa-nia kawy espresso z kawy ziarnistej i wyposa ż ony jest w urz ą dzenie do przygotowywania pary i gor ą cej wody. Elegancko zaprojektowany ekspres przeznaczony jest do u ż ytku domowego i nie ...
Strona 7 - Polski; NORMY BEZPIECZE; cze
97 Polski NORMY BEZPIECZE Ń STWA u ż ytkowanie, z powodu zagro ż e ń , jakie mo ż e to spowo- dowa ć ! Urz ą dzenie nie jest przeznaczone do u ż ytkowa- nia przez osoby (w łą cznie z dzie ć mi) o ograniczonych mo ż liwo ś ciach fi zycznych, umys ł owych oraz o ograni- czonych zdolno ś ciach zmys ł o...
Strona 9 - INSTALACJA - REGULACJE; REGULACJE
99 Polski INSTALACJA - REGULACJE Wsypywa ć do pojemnika (1) tylko i wy łą cznie kaw ę ziarnist ą . Kawa mielona, rozpuszczalna czy inne przedmioty uszkodz ą urz ą dzenie. • Po ł o ż y ć pokrywk ę na pojemniku na kaw ę (1). • (Rys.5A) - W ł o ż y ć wtyczk ę do gniazdka znajduj ą cego si ę z ty ł u ur...
Strona 10 - REGULACJE - PARZENIE KAWY
100 REGULACJE - PARZENIE KAWY 5.2 Regulacja ilo ś ci kawy w fi li ż ance Urz ą dzenie pozwala na regulacj ę ilo ś ci zaparzonej kawy, zgodnie z Pa ń stwa upodobaniami i/lub wielko ś - ci ą kubków/ fi li ż anek. Przy ka ż dym przyci ś ni ę ciu i zwolnieniu przycisku (14) lub (15) urz ą dzenie zaparza...
Strona 11 - NALEWANIE GOR; NALEWANIE; żą; NIE CAPPUCCINO; ąć; cie od pary do kawy
101 Polski NALEWANIE GOR Ą CEJ WODY - PRZYGOTOWYWANIE CAPPUCCINO 7 NALEWANIE GOR Ą CEJ WODY Uwaga: na pocz ą tku mo ż e doj ść do krótkiego tryskania gor ą cej wody: niebezpiecze ń stwo poparze ń . Rurka doprowadzaj ą ca gor ą c ą wod ę mo ż e osi ą gn ąć wysok ą temperatur ę : unika ć jej bezpo ś r...
Strona 12 - CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
102 CZYSZCZENIE I KONSERWACJA b ę dzie pali ł a si ę ś wiat ł em ci ą g ł ym. Nast ę pnie zamkn ąć pokr ę t ł o przekr ę caj ą c je w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara. 9 CZYSZCZENIE I KONSERWACJA Czyszczenie ogólne• Konserwacja i czyszczenie mog ą by ć wykonywane tylko, kiedy urz ą dzen...
Strona 13 - ODWAPNIANIE - POZBYWANIE SI; 0 ODWAPNIANIE
103 Polski ODWAPNIANIE - POZBYWANIE SI Ę URZ Ą DZENIA 10 ODWAPNIANIE Tworzenie si ę kamienia jest naturaln ą konsekwencj ą u ż ytkowania; odwapnianie konieczne jest co 1-2 mie- si ą ce lub, kiedy zauwa ż one zostanie zmniejszenie przep ł ywu wody. Konieczno ść wykonania odwapnienia sygnalizowana jes...
Strona 16 - ZANIE
106 PROBLEMY - PRZYCZYNY - ROZWI Ą ZANIE Problemy Przyczyny Rozwi ą zanie Urz ą dzenie nie w łą cza si ę . Urz ą dzenie nie jest po łą czone do sieci elektrycznej. Pod łą czy ć urz ą dzenie do sieci elek- trycznej. Kawa nie jest wystarczaj ą co gor ą ca. Fili ż anki s ą zimne. Ogrza ć fi li ż anki g...
Strona 17 - DEKLARACJA ZGODNO; Niniejszym deklarujemy, ponosz; do którego odnosi si
107 Polski DEKLARACJA ZGODNO Ś CI 2006/95 EWG, 2004/118 EWG, 1992/31 EWG, 1993/688 EWG R & D Manager Mr. Andrea Castellani SAECO INTERNATIONAL GROUP S.P.A - Via Torretta, 240 - 40041 Gaggio Montano (Bo) - Italy Niniejszym deklarujemy, ponosz ą c za to pe ł n ą odpowiedzialno ść , ż e produkt: EK...