Strona 7 - Z A W A R T O Ś Ć; С О Д Е Р Ж А Н И Е /; Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α /
Nespresso to wyjątkowy system umożliwiający parzenie zawsze doskonałego espresso. We wszystkich ekspresach do kawy Nespresso wykorzystano niepowtarzalny system, w którym kawa powstaje pod ciśnieniem o wartości do 19 barów. Każdy parametr obliczono z ogromną precyzją, aby wydobyć niezwykłe aromaty ka...
Strona 9 - W S K A Z Ó W K I D O T Y C Z Ą C E B E Z P I E C Z E Ń S T W A; СОХРАНИТЕ ДАННУЮ ИНСТРУКЦИЮ
Uwaga! Wskazówki dotyczące bezpieczeństwa dołączono do urządzenia. Przed pierwszym użyciem urządzenia należy uważnie je przeczytać. Należy przechowywać je w miejscu łatwo do-stępnym, aby zawsze móc po nie sięgnąć. Uwaga! W przypadku pojawienia się tego symbolu należy sprawdzić we wskazówkach dotyczą...
Strona 10 - NALEŻY ZACHOWAĆ NINIEJSZĄ INSTRUKCJĘ
G R R U P L • Jeżeli konieczne jest użycie przedłużacza, należy użyć wyłącznie przedłużacza uziemionego, o przekroju przewodu minimum 1,5 mm 2 lub odpowiadającego mocy wejściowej. • Aby uniknąć niebezpiecznego uszkodzenia, nie należy umiesz - czać urządzenia na gorących powierzchniach, takich jak gr...
Strona 11 - PRZYGOTOWANIE URZĄDZENIA DO PIERWSZEGO UŻYCIA; ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ/
Aby uniknąć porażenia prądem i pożaru, należy zapoznać się z informacjami na temat bezpieczeństwa korzystania z urządzenia. Podnieść podstawkę na iliżankę, wyjąć zbiornik na wodę i zestaw konserwacyjny. Podnieść podstawkę na iliżankę i umieścić pojemnik (min. 0,5 l) pod wylotem kawy. Ustawić przycis...
Strona 12 - P R Z Y G O T O W A N I E K A W Y; ПРИГОТОВ ЛЕНИЕ КО ФЕ /
G R R U P L Wypłukać zbiornik na wodę i napełnić go wodą pitną. Pokrętło ustawić odpowiednią pojemność. Wstawić zbiornik na wodę. Nacisnąć przycisk, aby rozpocząć parzenie kawy. Przygotowanie kawy zakończy się automatycznie. Zamknąć dźwignię i włączyć urządzenie. Podstawkę na iliżankę można przekręc...
Strona 13 - B A R I S TA : S P I E N I A N I E M L E K A; U W A L N I A N I E PA R Y:; B A R I S TA : Φ Τ Ι Α Ξ Τ Ε Α Φ Ρ Ο ΓΑ Λ Α Κ Τ Ο Σ /; Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α Ε Ξ Ο Δ Ο Υ ΑΤ Μ Ο Υ: /
Zalecanie jest przeczyszczenie urządzenia parą przed i po każdorazowym przygotowaniu mleka. Napełnić zbiornik na wodę wodą pitną. Ustawić uchwyt dyszy pary w pozycji «STEAM ». W celu uwolnienia pary przepuszczać parę przez dyszę przez 5 sekund. Podnieść podstawkę na iliżankę i ustawić końcówkę dyszy...
Strona 14 - U R Z Ą D Z E N I E G O T O W E D O S P I E N I A N I A M L E K A
G R R U P L Wykonać czynności określone dla uwalniania pary. Ustawić uchwyt dyszy pary w pozycji «STEAM ». Rada! Aby uzyskać doskonałą jakość piany, należy używać świeżego mleka wyjętego z lodówki (temp. około 4°C). Dla lepszego efektu, należy spieniać mleko w dzbanku na mleko. Uwalniać parę z urząd...
Strona 15 - PR Z EPIS Y K L A S YC Z NE; К ЛАССИЧЕСКИЕ РЕЦЕПТЫ /
Składniki:1 kapsułka espressoDopełnić gorącą mleczną piankąPrzygotować espresso w iliżance do Cappuccino i dopełnić zawartość iliżanki gorącą mleczną pianką. Kawa intensywna: Ristretto Grand Cru / Kawa lekka: Rosabaya de Columnia Grand Cru Składniki:1 kapsułka lungoDopełnić gorącym mlekiemPrzygotowa...
Strona 17 - P R Z E P I S Y D L A S M A K O S Z Y; W A N I L I O W O - K A R M E LO W A K A W A M R O Ż O N A; Р Е Ц Е П Т Ы Г У Р М А Н А /; Х О Л О Д Н Ы Й В А Н И Л Ь Н О - К А РА М Е Л Ь Н Ы Й К О Ф Е /; Σ Υ Ν ΤΑ Γ Ε Σ G O U R M E T /; Π Α Γ Ω Μ Ε Ν Ο Σ Κ Α Φ Ε Σ Β Α Ν Ι Λ Ι Α Κ Α ΡΑ Μ Ε Λ Α /
Składniki:2 kapsułki espresso Volluto1 gałka lodów waniliowych2 łyżeczki syropu karmelowego1 łyżeczka wiórków czekoladowychDopełnić mleczną pianką Przygotować gorącą mleczną piankę. Dodać syrop karmelowy do pianki i odstawić. Przygotować dwie kawy espresso w iliżance i wlać je do zimnej szklanki (35...
Strona 18 - K A W A A F T E R E I G H T ®; К О Ф Е « A F T E R E I G H T ® » /; Κ Α Φ Ε Σ A F T E R E I G H T ® /
G R R U P L Składniki:1 kapsułka espresso Capriccioczekolada miętowa After Eight®czekolada nugatowaDopełnić gorącą mleczną pianką Przygotować kawę z kapsułki Capriccio w iliżance do espresso. Dopełnić zawartość gorącą mleczną pianką. Posypać po wierzchu wiórkami czekolady nugatowej i dodać czekoladę...
Strona 19 - F U N K C J E M E N U
1: 2: 3: 4: 5: 1: 2: 3: 4: 5: Ustawić pokrętła espresso na: Ustawić pokrętło lungo na: Automatyczne wyłączanie 1: 9min, 2: 30min, 3: 60min, 4: 2h, 5: 8h Twardość wody 1: Twarda 2: Średnia, 3: Miękka Opróżnianie zobacz: funkcja opróżniania Powrót do ustawień fabrycznych Usuwanie osadów wapiennych zob...
Strona 20 - F U N K C J A O P R Ó Ż N I A N I A; РЕ ЖИМ ОП УС ТОШЕНИя /; Σ Ω Λ Η Ν Α Σ ΑΤ Μ ΟΥ:
G R R U P L Urządzeniu ustawione na funkcje menu - w celu opróżnienia zbiornika, ustawić przycisk espresso w pozycji 3. Ustawić dyszę pary w pozycji «ON». Po 5 sekundach, ustawić uchwyt pary w pozycji «OFF». Wyjąć zbiornik na wodę i podnieść dźwignię. Umieścić pojemnik (min. 0,5 l) pod końcówką dysz...
Strona 21 - N I E M Y Ć C Z Ę Ś C I U R Z Ą D Z E N I A W Z M Y W A R C E .; P I E L Ę G N A C J A I C Z Y S Z C Z E N I E U R Z Ą D Z E N I A; НЕ МОЙТЕ ДЕ ТА ЛИ В ПО С УДОМОЕЧНОЙ М АШИНЕ /; У ХОД И ОЧИС ТК А /; Κ Α Θ Α Ρ Ι Σ Μ Ο Σ Σ Ω Λ Η Ν Α ΑΤ Μ Ο Υ /
Aby złożyć/rozłożyć zestaw konserwacyjny, upewnić się, że podstawka iliżanki znajduje się w pozycji pionowej. Zestaw do konserwacji można wyjmować w całości, a potem rozkładać w celu ułatwienia czyszczenia. Aby wyjąć część służącą do spieniania mleka, należy przekręcić końcówkę dyszy zgodnie z kieru...
Strona 22 - T R Y B U S U W A N I A O S A D U W A P I E N N E G O; РЕ ЖИМ ОЧИС ТКИ ОТ НАКИПИ /
G R R U P L Ustawić uchwyt pary w pozycji «STEAM )». Wyłączyć urządzenie i ustawić przycisk espresso na 4 a przycisk lungo na 1. Otworzyć i zamknąć dźwignię, aby wyrzucić kapsułkę. Opróżnić kratkę ociekową oraz pojemnik na zużyte kapsułki. Wlać do zbiornika na wodę dwa płynne środki do usuwa-nia osa...
Strona 26 - K O N TA K T Z K L U B E M; С В я З Ь С К Л У Б О М; Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Μ Ε Τ Ο
G R R U P L Urządzenie wyprodukowano zgodnie z Dyrektywą 2002/96/WE. Opakowanie i samo urządzenie wykonano z materiałów recyklingowych. Urządzenie zawiera cenne materiały, które nadają się do odzysku lub recyklingu. Podział materiałów odpadowych na różne rodzaje umożliwia recykling cennych surowców....
Strona 27 - E C O L A B O R AT I O N : E C O L A B O R AT I O N . C O M; E C O L A B O R AT I O N : E C O L A B O R AT I O N . C O M /
Zobowiązaliśmy się do kupowania kawy o najwyższej jakości, uprawianej w poszanowaniu środowiska naturalnego i praw społeczności rolniczej. Od roku 2003 współpracujemy z Rainforest Alliance przy realizacji programu Nespresso AAA Sustainable Quality TM . Aluminium jest materiałem, który chroni naszą k...