Strona 7 - Z A W A R T O Ś Ć; Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α /
Nespresso to wyjątkowy system umożliwiający parzenie zawsze doskonałego espresso. We wszystkich ekspresach do kawy Nespresso wykorzystano niepowtarzalny system, w którym kawa powstaje pod ciśnieniem o wartości do 19 barów. Każdy parametr obliczono z ogromną precyzją, aby wydobyć niezwykłe aromaty ka...
Strona 9 - W S K A Z Ó W K I D O T Y C Z Ą C E B E Z P I E C Z E Ń S T W A; СОХРАНИТЕ ДАННУЮ ИНСТРУКЦИЮ
Uwaga! Wskazówki dotyczące bezpieczeństwa dołączono do urządzenia. Przed pierwszym użyciem urządzenia należy uważnie je przeczytać. Należy przechowywać je w miejscu łatwo do-stępnym, aby zawsze móc po nie sięgnąć. Uwaga! W przypadku pojawienia się tego symbolu należy sprawdzić we wskazówkach dotyczą...
Strona 10 - NALEŻY ZACHOWAĆ NINIEJSZĄ INSTRUKCJĘ
G RRU P L • W przypadku uszkodzenia przewodu należy przekazać go produ- centowi, pracownikowi serwisu lub innej wykwalifikowanej oso-bie w celu wymiany. • Nie włączać urządzenia w przypadku uszkodzenia przewodu.• Zwrócić urządzenie do Klubu Nespresso lub autoryzowanego przedstawiciela Nespresso . • ...
Strona 11 - PRZYGOTOWANIE URZĄDZENIA DO PIERWSZEGO UŻYCIA; ПОДГОТОВК А ВАШЕЙ КО ФЕ-М АШИНЫ; ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ/
Dopasować długość kabla zasilającego, chowając niepotrzebną jego część w schowku pod urządzeniem. Aby uniknąć porażenia prądem i pożaru, należy zapoznać się z informacjami na temat bezpieczeństwa korzystania z urządzenia. Podnieść podstawkę na filiżankę, wyjąć zbiornik na wodę i zestaw konserwacyjny...
Strona 12 - ПРИГОТОВ ЛЕНИЕ КО ФЕ /
mlmlmlmlml mlml ml ml ml mlmlmlmlml mlml ml ml ml G RRU P L Wypłukać zbiornik na wodę i napełnić go wodą pitną. Wstawić zbiornik na wodę. Zamknąć dźwignię i włączyć urządzenie. Diody migające: nagrzewanie (25 sek.). Światło ciągłe: urządzenie gotowe. Zamknąć dźwignię i umieścić filiżankę pod wylotem...
Strona 13 - P O D G R Z E W A C Z F I L I Ż A N E K; Θ Ε Ρ Μ Α Ν Τ Η ΡΑ Σ Κ Ο Υ Π Ω Ν /
mlmlmlmlml mlml ml ml ml mlmlmlmlml mlml ml ml ml Aby uniknąć poparzenia, nie odwracać filiżanki w czasie podgrzewania. Po zdjęciu filiżanki strumień wody ustanie. Podgrzewacz filiżanek jest zawsze w trybie gotowości (poza czasem na-grzewania). Należy ustawić filiżankę do góry nogami na podgrzewaczu...
Strona 14 - B A R I S TA : K O R Z Y S TA N I E Z A E R O C C I N O; B A R I S TA : Χ Ρ Η Σ Η A E R O C C I N O /
G RRU P L Istnieje ryzyko porażenia prądem i pożaru. Należy upewnić się, że spód spieniacza do mleka i podstawka są suche. Przed przystąpieniem do suszenia podstawki należy wyłączyć urządzenie z sieci! Uwaga! Rozpryskujące się mleko może powodować poparzenia, dlatego spieniacz do mleka należy przykr...
Strona 15 - P R Z E P I S Y
mlmlmlmlml mlml ml ml ml mlmlmlmlml mlml ml ml ml Réduction Zimna, aksamitna mleczna pianka Ciepła, gęsta mleczna pianka Ciepła, aksamitna mleczna pianka Ciepłe mleko Zamknąć Aeroccino przygrywką. Nalać odpowiednią ilość mleka, wskazaną w przepisie. Zamontować trzepaczkę. Umieścić Aeroccino na podst...
Strona 16 - P R Z E P I S Y K L A S Y C Z N E; К ЛАССИЧЕСКИЕ РЕЦЕПТЫ /; Κ Λ Α Σ Ι Κ Ε Σ Σ Υ Ν ΤΑ Γ Ε Σ /
2. 3. 4. G RRU P L Składniki:1 kapsułka espressodopełnić gorącą mleczną piankąPrzygotować espresso w filiżance do Cappuccino i dopełnić zawartość filiżanki gorącą mleczną pianką. Kawa intensywna: Ristretto Grand Cru / Kawa lekka: Rosabaya de Columnia Grand Cru Składniki:1 kapsułka lungodopełnić gorą...
Strona 18 - Р Е Ц Е П Т Ы Г У Р М А Н А /; Σ Υ Ν ΤΑ Γ Ε Σ G O U R M E T /
2. 3. G RRU P L Składniki:2 kapsułki espresso Volluto1 gałka lodów waniliowych2 łyżeczki syropu karmelowego1 łyżeczka wiórków czekoladowychdopełnić mleczną pianką Przygotować gorącą mleczną piankę. Dodać syrop karmelowy do pianki i odstawić. Przygotować dwie kawy espresso w filiżance i wlać je do zi...
Strona 19 - P R Z E P I S Y D L A S M A K O S Z Y
2. 3. Składniki:1 kapsułka espresso Capriccioczekolada miętowa After Eight®czekolada nugatowadopełnić gorącą mleczną pianką Przygotować kawę z kapsułki Capriccio w filiżance do espresso. Dopełnić zawartość gorącą mleczną pianką. Posypać po wierzchu wiórkami czekolady nugatowej i dodać czekoladę Afte...
Strona 21 - F U N K C J A O P R Ó Ż N I A N I A; РЕ ЖИМ ОП УС ТОШЕНИя /; Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α Α Δ Ε Ι Α Σ Μ ΑΤ Ο Σ /
Uwaga! Urządzenie blokuje się na 15 minut od chwili opróżnienia. Umieścić filiżankę do góry nogami na podgrzewaczu. Wcisnąć 3 przyciski, aby aktywować strumień wody i opróżnić system podgrzewania filiżanek. Aby opróżnić urządzenie, wcisnąć przycisk lungo. Wyjąć zbiornik na wodę i podnieść dźwignię. ...
Strona 22 - P I E L Ę G N A C J A I C Z Y S Z C Z E N I E U R Z Ą D Z E N I A; C Z Y S Z C Z E N I E A E R O C C I N O; У Х ОД И О Ч И С Т К А /; Ч И С Т К А А Э Р О Ч И Н О /; ΦΡΟΝΤΙΔΑ Κ ΑΙ Κ ΑΘΑΡΙΣΜΟΣ/; Κ Α Θ Α Ρ Ι Σ Μ Α A E R O C C I N O /
mlmlmlmlml mlml ml ml ml mlmlmlmlml mlml ml ml ml G RRU P L Aby złożyć/rozłożyć zestaw konserwacyjny upewnić się, że podstawka filiżanki znajduje się w pozycji pionowej. Zestaw konserwacyjny można wyjmować w całości, a potem rozkładać w celu ułatwienia czyszczenia. Wypłukać i wyczyścić mokrą ścierką...
Strona 23 - T R Y B U S U W A N I A O S A D U W A P I E N N E G O; Р Е Ж И М О Ч И С Т К И О Т Н А К И П И /; Κ Α Θ Α Ρ Ι Σ Μ Ο Σ Κ Α Θ Α Λ ΑΤ Ω Σ Ε Ω Ν /
Wyłączyć urządzenie i ustawić przycisk espresso na 4 a przycisk lungo na 1. Otworzyć i zamknąć dźwignię, aby wyrzucić kapsułkę. Opróżnić kratkę ociekową oraz pojemnik na zużyte kapsułki. Wcisnąć przycisk lungo, aby rozpocząć usuwanie osadu z wylotu kawy. Nastąpi wielokrotne uruchamianie i zatrzymywa...
Strona 27 - С В я З Ь С К Л У Б О М N E S P R E S S O /; Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Μ Ε Τ Ο; Α Π Ο Ρ Ρ Ι Ψ Η Κ Α Ι Π Ρ Ο Σ ΤΑ Σ Ι Α Τ Ο Υ Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν Τ Ο Σ /
Urządzenie wyprodukowano zgodnie z Dyrektywą 2002/96/WE. Opakowanie i samo urządzenie wykonano z materiałów recyklingowych. Urządzenie zawiera cenne materiały, które nadają się do odzysku lub recyklingu. Podział materiałów odpadowych na różne rodzaje umożliwia recykling cennych surowców. Należy odda...
Strona 28 - E C O L A B O R AT I O N : E C O L A B O R AT I O N . C O M; E C O L A B O R AT I O N : E C O L A B O R AT I O N . C O M /
G RRU P L Zobowiązaliśmy się do kupowania kawy o najwyższej jakości, uprawianej w poszanowaniu środowiska naturalnego i praw społeczności rolniczej. Od roku 2003 współpracujemy z Rainforest Alliance przy realizacji programu Nespresso AAA Sustainable Quality TM . Aluminium jest materiałem, który chro...