Strona 7 - / SERWIS POSPRZEDAŻNY I OBSŁUGA KLIENTÓW
75 1/ INFORMACJE DLA UŻY TKOWNIKA • Zalecenia bezpieczeństwa . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76• Ochrona środowiska . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 77• Opis płyty . . . . . . . . . . . . . . . ....
Strona 10 - OPIS PŁYTY; Osłona palnika
78 • OPIS PŁYTY A B Osłona palnika Głowica palnika Dysza C D Świeca zapłonowa Termoelement E PL 1/ INFORMAC JE DLA UŻY TKOWNIKA P00319 D C B A E MODEL Z 4 PALNIKAMI NA GAZ “DTG1127” MODEL Z 2 PALNIKAMI NA GAZ I 2 POLAMI INDUKCYJNYMI “DTI1127”*
Strona 11 - OPIS PANELU STEROWANIA; PRZYCISKI WYBORU; Wybrane pole
79 • OPIS PANELU STEROWANIA PL 1/ INFORMAC JE DLA UŻY TKOWNIKA K URSOR MOCY K URSOR MINUTNIKA L AMPKA KONTROLNA BLOKADY P RZYCISK BLOKADY I ODBLOKOWANIA - CLEAN LOCK P RZYCISK CAŁKOWITEGO WYŁĄCZANIA M INUTNIK “PRECO” F UNKCJA “ E LAPSED T IME” W YBÓR WSTĘPNIE USTAWIONYCH MOCY P RZYCISK WYBORU TYLNEG...
Strona 12 - / INSTALAC JA URZĄDZENIA; ZALECENIA DOTYCZĄCE ZABUDOWY
Urządzenie powinno być instalowanewyłącznie przez wykwalifikowany personel. Przed instalacją, upewnić się, że lokalnewarunki dostawy gazu (rodzaj i ciśnieniegazu) oraz ustawienia urządzenia sąkompatybilne. Ustawienia są zapisane na etykiecieznajdującej się w kieszeni urządzenia oraz naopakowaniu. Po...
Strona 13 - koniecznie; Blat
81 PL 2 / INSTALAC JA URZĄDZENIA 49 cm 3 cm mini 30 cm mini 30 cm mini 56 cm 5,3 cm mini 70 cm mini Płyta grzejna musi być zabudowana w blaciemebla o grubości co najmniej 3 cm,wykonanej z materiału odpornego na wysokietemperatury lub pokrytej takim materiałem.Aby nie utrudniać gotowania, po prawej ...
Strona 20 - •Parametry gazu
88 •Parametry gazu PL 2 / INSTALAC JA URZĄDZENIA FR-CH ES-IT PT FR-CH ES-IT PT FR-CH ES-IT PT-CY EE - PL LT FR Urządzenie przeznaczone do instalacji z: Butan Propan Gaz Gaz FR ..............................kat: II2E+3+ ziemny ziemny CH - ES - IT - PT .......kat: II2H3+ G30 G31 G20 G25 CY - EE - PL ....
Strona 21 - • Oznakowanie dyszy; PRĄD
89 P00319 Tabela naprzeciw określa rozmieszczeniedyszy na urządzeniu w zależności odużywanego gazu. Każdy numer jest zaznaczony na dyszy. 62 Gaz ziemny Gaz butan/propan Gaz ziemny Gaz butan/propan Przykład:oznakowanie dyszy 62 • Oznakowanie dyszy PRĄD - Zasilanie: 220-240 V~ - 50 Hz - Łączna moc pob...
Strona 24 - Płomienie pola gazowego są; W razie przypadkowego zgaśnięcia
92 Rys. 06 • Wyłączenie pola grzejnego: — Przycisnąć przez dłuższy czas przycisk wyboru danego pola grzejnego (Rys. 06) . — Wskaźnik ciepła rezydualnego: Po zakończeniu gotowania, pole może przezklika minut pozostawać gorące.W tym czasie na wyświetlaczu pojawia się “ H .” Unikać dotykania tych pól. ...
Strona 29 - Aby zablokować płytę:; W trybie “blokady” każda czynność
97 ZABEZPIECZENIE PRZED DZIEĆMI • CLEAN LOCK • Funkcja ta umożliwia zablokowanie płyty wpozycji wyłączonej lub w trakcie gotowania. • Aby zablokować płytę: — Przycisnąć przez dłuższy czas ( Rys. 01). Słychać sygnał dźwiękowy i zapala sięwskaźnik. Wskaźnik wyłączy sięautomatycznie po kilku sekundach....
Strona 30 - ZABEZPIECZENIE W CZASIE PRACY; Nie zaleca się umieszczania
98 PL 3 / UŻY TKOWANIE URZĄDZENIA ZABEZPIECZENIE W CZASIE PRACY • • C AŁKOWITE WYŁĄCZENIE — Można natychmiast wyłączyć funkcjonujące pole lub pola gazowe za pomocą przycisku . Ta czynność anuluje blokadę, jeżelizostała ona wcześniej zaprogramowana. • O GRANICZNIK TEMPERATURY (MODEL DTI1127*) — Każde...
Strona 32 - BEZPIECZEŃSTWO INDUKCJI; • Które naczynia są najlepiej
100 100 • Które materiały są nieodpowiednie? N ACZYNIA ZE SZK ł A , CERAMIKI LUB GLINY , Z ALUMINIUM BEZ SPECJALNEGO DNA LUB Z MIEDZI , NIEK TÓRE NIEMAGNET YCZNE NACZYNIA ZE STALI NIERDZEWNEJ . • Test “naczynie” Dzięki wykorzystaniu najnowszejtechnologii, płyta indukcyjna możerozpoznać większość nac...
Strona 38 - / TABELA GOTOWANIA PRZY UŻYCIU G AZU
106 PL 6/ TABELA GOTOWANIA PRZY UŻYCIU G AZU DOD A T K O W Y X X X X ŚREDNI X X X X SZYBKI X X X X X BARDZ O SZYBKI X X X X X X X X X X X X X X X X CZAS 8-1 0 minut 8-1 0 minut 8-1 0 minut 1 0 minut 25-30 minut 1 5-20 minut 90 minut 1 0-1 2 minut 1 0 minut 25 minut 3-4 minut 3-4 minut 1 0 minut PRZY...
Strona 39 - PRZY; / TABELA GOTOWANIA PRZY UŻYCIU PÓL INDUKCYJNYCH
107 Moc maksymalna jest przeznaczona do smażenia i szybkiego doprowadzania do wrzenia. ZUPY BULIONY GĘS TE ZUPY RY B Y WYW A R Y MR OŻONKI GĘS TE SOS Y NA BAZIE MĄKI MAŚLANE Z J A JKAMI (BERNEŃSKI, HOLENDERSKI) W ARZY W A CYK ORIA , SZPINAK SUCHE W ARZY W A GO T O W ANE ZIEMNIAKI R UMIENIONE ZIEMNIA...