Strona 20 - Spis tre ci; Rady i wskazówki dotycz; Przed monta
21 ë Spis tre ci [pl] Instrukcja obs ł ugi Rady i wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa ....................... 21 Przed monta em urz ф dzenia ......................................................... 21 Rady i wskazówki dotycz ф ce bezpiecze ń stwa ........................... 22 Przyczyny uszkodze...
Strona 22 - Panel sterowania
23 Nowy piekarnik w Pa ń stwa kuchni Oto Pa ń stwa nowy piekarnik. W tym rozdziale zostaj ф obja nione funkcje panelu sterowania i jego poszczególnych elementów. Ponadto, rozdzia ł zawiera informacje na temat akcesoriów kuchennych i elementów znajduj ф cych si ę wewn ф trz piekarnika. Panel sterow...
Strona 25 - Szybkie podgrzewanie; Minutnik
26 Szybkie podgrzewanie Funkcja szybkiego podgrzewania s ł u y do nagrzania piekarnika do zaprogramowanej temperatury w krótkim czasie. Funkcji tej u ywa si ę zazwyczaj do temperatur powy ej 100 ºC. Nale y stosowa ц nast ę puj ф ce funkcje grzewcze: ■ Nadmuch gor ф cego powietrza N ■ Ogrzewanie górn...
Strona 27 - Funkcja o wietlenia; Pochylanie elementu grzewczego grilla
28 rodki czyszcz ą ce Aby nie uszkodzi ц powierzchni piekarnika przez zastosowanie nieodpowiednich rodków czyszcz ф cych, nale y uwzgl ę dni ц informacje zawarte w tabeli. Nie stosowa ц : ■ rodków czyszcz ф cych kwa nych lub o w ł a ciwo ciach ciernych, ■ produktów o mocnym dzia ł aniu, które zawie...
Strona 29 - Co zrobi; Tabela usterek
30 Monta ż i demonta ż szyb w drzwiczkach piekarnika Istnieje mo liwo ц wyj ę cia szyb z drzwiczek piekarnika w celu u ł atwienia czyszczenia. Demonta ż 1. Zdj фц drzwiczki piekarnika i po ł o y ц je na mi ę kkiej szmatce, uchwytem do do ł u. 2. Odkr ę ci ц górn ф pokryw ę drzwiczek piekarnika. W ty...
Strona 31 - Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
32 Przetestowane w naszym studiu gotowania Poni ej znajd ф Pa ń stwo przyk ł ady potraw z optymalnymi dla nich ustawieniami. Poka emy Pa ń stwu, jaki rodzaj grzania i temperatura najlepiej nadaj ф si ę do przyrz ф dzenia danej potrawy. Podajemy wskazówki dotycz ф ce odpowiedniego wyposa enia oraz wy...
Strona 33 - Mi
34 Mi ę so, drób, ryby Naczynia Mo na stosowa ц dowolne naczynie odporne na wysok ф temperatur ę . W przypadku du ych pieczeni, mo na równie u y ц blachy emaliowanej. Najbardziej odpowiednie s ф naczynia szklane. Sprawdzi ц , czy pokrywka rondla jest dopasowana i dok ł adnie zamyka naczynie. Je li...
Strona 37 - Akrylamid w produktach spo; Pieczenie
38 Wyjmowanie s ł oików z piekarnika Po zako ń czeniu gotowania, wyj фц s ł oiki z piekarnika. Uwaga! Nie umieszcza ц gor ф cych s ł oików na zimnym lub wilgotnym pod ł o u. S ł oiki mog ф p ę kn фц . Akrylamid w produktach spo ż ywczych Akrylamid powstaje przede wszystkim w produktach zbo owych i z...
Strona 38 - enie na grillu
39 Pieczenie/sma ż enie na grillu Je li k ł adzie si ę potraw ę bezpo rednio na ruszcie, umie ci ц blach ę emaliowan ф na poziomie 1. W ten sposób mo na zebra ц sok z mi ę sa, dzi ę ki czemu piekarnik b ę dzie czystszy. Ciastka po 20 sztuk na blach ę (nagrza ц piekarnik*) Blacha aluminiowa + p ł y...