Strona 22 - Spis tre ci; Rady i wskazówki dotycz; Przed monta
23 ë Spis tre ci [pl]Instrukcja obsugi Rady i wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa ....................... 23 Przed monta ż em urz ф dzenia ......................................................... 23 Rady i wskazówki dotycz ф ce bezpiecze ń stwa ........................... 24 Przyczyny uszkodze ń...
Strona 23 - Przyczyny uszkodze
24 Rady i wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa To urz ф dzenie zosta o zaprojektowane wy ф cznie do u ż ytku domowego. Urz ф dzenie powinno by ц stosowane wy ф cznie do przygotowywania potraw. Dzieci i doro li nie powinni obs ugiwa ц urz ф dzenia bez nadzoru, ■ je li posiadaj ф zmniejszone zdolno ...
Strona 24 - Panel sterowania; Pokr
25 Nowy piekarnik w Pa ń stwa kuchni Oto Pa ń stwa nowy piekarnik. W tym rozdziale zostaj ф obja nione funkcje panelu sterowania i jego poszczególnych elementów. Ponadto, rozdzia zawiera informacje na temat akcesoriów kuchennych i elementów znajduj ф cych si ę wewn ф trz piekarnika. Panel sterowan...
Strona 29 - Godzina; Funkcja zabezpieczenia dzieci; Zmiana ustawie
30 Zmiana ustawie ń czasu zako ń czenia gotowania Zmieni ц ustawienia czasu zako ń czenia gotowania za pomoc ф przycisku @ lub A . Zmienione ustawienie czasu pokazuje si ę po up ywie kilku sekund. Je li minutnik jest zaprogramowany, najpierw nacisn фц dwa razy przycisk 0 . Nie nale ż y zmienia ц ...
Strona 30 - Konserwacja i czyszczenie; rodki czyszcz; Funkcja o wietlenia
31 Konserwacja i czyszczenie Piekarnik zachowa przez d ugi okres czasu idealny wygl ф d i sprawno ц dzia ania pod warunkiem, ż e b ę dzie w odpowiedni sposób czyszczony i poddawany zabiegom konserwacyjnym. Poni ż ej opisano sposób konserwacji i czyszczenia piekarnika. Wskazówki ■ Na przedniej ciance...
Strona 33 - Oszcz; Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
34 Rady dotycz ą ce oszcz ę dzania energii i ochrony rodowiska naturalnego Niniejszy rozdzia zawiera rady dotycz ф ce sposobów oszcz ę dzania energii podczas pieczenia i sma ż enia w piekarniku oraz wskazówki dotycz ф ce utylizacji urz ф dzenia. Oszcz ę dzanie energii ■ Nagrzewa ц piekarnik tylko w ...
Strona 36 - Mi
37 Mi ę so, drób, ryby Naczynia Mo ż na stosowa ц dowolne naczynie odporne na wysok ф temperatur ę . W przypadku du ż ych pieczeni, mo ż na równie ż u ż y ц blachy emaliowanej. Najbardziej odpowiednie s ф naczynia szklane. Sprawdzi ц , czy pokrywka rondla jest dopasowana i dok adnie zamyka naczyni...
Strona 39 - Produkty gotowe
40 Zapiekanki, suflety, tosty Zawsze stawia ц naczynie na ruszcie. Aby piec bezpo rednio na ruszcie bez u ż ycia naczy ń , w o ż y ц blach ę emaliowan ф na poziom 1. W ten sposób mo ż na utrzyma ц wi ę ksz ф czysto ц piekarnika. Stan przygotowywanej zapiekanki zale ż y od wielko ci naczynia oraz od...
Strona 40 - Suszenie
41 Wyj ą tkowe potrawy Przy niskich temperaturach uzyskuje si ę smaczny, kremowy jogurt oraz puszyste ciasto dro ż d ż owe. Przygotowanie jogurtu 1. Zagotowa ц 1 litr mleka (3,5 % t uszczu) i pozostawi ц do ostygni ę cia do temperatury 40 °C. 2. Zmiesza ц z 150 g jogurtu (o temperaturze, w jakiej j...
Strona 42 - Pieczenie
43 Akrylamid w produktach spo ż ywczych Akrylamid powstaje przede wszystkim w produktach zbo ż owych i ziemniaczanych przygotowywanych w wysokich temperaturach, np. we frytkach, tostach, bu kach, chlebie i w drobnych wyrobach cukierniczych (herbatnikach, ciastkach z przyprawami korzennymi, ciastkach...
Strona 43 - enie na grillu
44 Pieczenie/sma ż enie na grillu Je li k adzie si ę potraw ę bezpo rednio na ruszcie, umie ci ц blach ę emaliowan ф na poziomie 1. W ten sposób mo ż na zebra ц sok z mi ę sa, dzi ę ki czemu piekarnik b ę dzie czystszy. Placek dro ż d ż owy Blacha uniwersalna 3 % 160-180 30-40 Blacha uniwersalna 3 ...