Siemens KI38SA60 Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
pl
35
Warunki dla maksymalnej
wydajno
ś
ci zamra
ż
ania
■
Przed w
ł
o eniem wie ych produktów
w
łф
czy
ц
funkcj
ę
„super zamra anie“
(patrz rozdzia
ł
„Super zamra anie“).
■
Wyjmowanie cz
ę
ci wyposa enia
Prosz
ę
uk
ł
ada
ц
produkty spo ywcze
bezpo rednio na dnie oraz na pó
ł
kach
komory zamra ania.
■
Wi
ę
ksze ilo ci produktów
spo ywczych zamra a
ц
przede
wszystkim w rodkowej pó
ł
ce,
poniewa tam produkty zostan
ф
szczególnie szybko zamro one i dzi
ę
ki
temu zachowaj
ф
swoje walory
smakowe i od ywcze.
Zamra
ż
anie produktów
spo
ż
ywczych
i przechowywanie
mro
ż
onek
Zakup mro
ż
onek
■
Prosz
ę
zwraca
ц
uwag
ę
na to, aby
opakowanie nie by
ł
o uszkodzone.
■
Zwraca
ц
uwag
ę
na dat
ę
przydatno ci
do spo ycia.
■
Temperatura w zamra arce sklepowej
powinna wynosi
ц
-18 °C lub ni ej.
■
Mro onki transportowa
ц
do domu
w izolowanej torbie i natychmiast
prze
ł
o y
ц
do komory zamra ania.
Przy rozmieszczaniu
produktów
Wi
ę
ksze ilo ci produktów spo ywczych
zamra a
ц
przede wszystkim w rodkowej
pó
ł
ce, poniewa tam produkty zostan
ф
szczególnie szybko zamro one i dzi
ę
ki
temu zachowaj
ф
swoje walory smakowe
i od ywcze. Produkty uk
ł
ada
ц
p
ł
asko
na pó
ł
kach lub w pojemnikach na
mro onki. Zamro one produkty nie
powinny si
ę
styka
ц
ze wie ymi
produktami spo ywczymi
przeznaczonymi do zamro enia. W razie
potrzeby prze
ł
o y
ц
zamro one produkty
do pojemników na mro onki.
Przechowywanie mro
ż
onek
Pojemniki na mro onki wsun
фц
a
do oporu, aby zapewni
ц
niezak
ł
ócon
ф
cyrkulacj
ę
powietrza w urz
ф
dzeniu.
Zamra
ż
anie
ś
wie
ż
ych
produktów
spo
ż
ywczych
Do zamra ania u ywa
ц
tylko wie ych
produktów dobrej jako ci.
Warzywa powinny by
ц
blanszowane
przed zamro eniem, aby zachowa
ł
y
warto ci od ywcze, zapach oraz barw
ę
.
Ober yny, papryka, cukinia oraz szparagi
nie musz
ф
by
ц
blanszowane.
Literatur
ę
na temat zamra ania oraz
blanszowania mo na naby
ц
w ksi
ę
garniach.
Spis treści
- 25 stwa; łą
- 27 Przepisy ogólne; Wskazówki dotycz; Usuwanie opakowania; Usuwanie starego
- 28 Zakres dostawy; Zwraca; Temperatura pomieszczenia
- 29 Cyrkulacja powietrza; Miejsce ustawienia; Pod
- 30 Panele obs
- 32 Funkcja alarm; Alarm temperatury
- 33 Komora ch
- 34 Komora zamra; ść
- 36 onek
- 41 Normalne odg; asu
- 42 Sami usuwamy drobne usterki
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)