Siemens KI38SA60 - Instrukcja obsługi - Strona 35

Siemens KI38SA60 Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 49
Ładowanie instrukcji

pl

35

Warunki dla maksymalnej
wydajno

ś

ci zamra

ż

ania

Przed w

ł

o eniem wie ych produktów

w

łф

czy

ц

funkcj

ę

„super zamra anie“

(patrz rozdzia

ł

„Super zamra anie“).

Wyjmowanie cz

ę

ci wyposa enia

Prosz

ę

uk

ł

ada

ц

produkty spo ywcze

bezpo rednio na dnie oraz na pó

ł

kach

komory zamra ania.

Wi

ę

ksze ilo ci produktów

spo ywczych zamra a

ц

przede

wszystkim w rodkowej pó

ł

ce,

poniewa tam produkty zostan

ф

szczególnie szybko zamro one i dzi

ę

ki

temu zachowaj

ф

swoje walory

smakowe i od ywcze.

Zamra

ż

anie produktów

spo

ż

ywczych

i przechowywanie
mro

ż

onek

Zakup mro

ż

onek

Prosz

ę

zwraca

ц

uwag

ę

na to, aby

opakowanie nie by

ł

o uszkodzone.

Zwraca

ц

uwag

ę

na dat

ę

przydatno ci

do spo ycia.

Temperatura w zamra arce sklepowej
powinna wynosi

ц

-18 °C lub ni ej.

Mro onki transportowa

ц

do domu

w izolowanej torbie i natychmiast
prze

ł

o y

ц

do komory zamra ania.

Przy rozmieszczaniu
produktów

Wi

ę

ksze ilo ci produktów spo ywczych

zamra a

ц

przede wszystkim w rodkowej

ł

ce, poniewa tam produkty zostan

ф

szczególnie szybko zamro one i dzi

ę

ki

temu zachowaj

ф

swoje walory smakowe

i od ywcze. Produkty uk

ł

ada

ц

p

ł

asko

na pó

ł

kach lub w pojemnikach na

mro onki. Zamro one produkty nie
powinny si

ę

styka

ц

ze wie ymi

produktami spo ywczymi
przeznaczonymi do zamro enia. W razie
potrzeby prze

ł

o y

ц

zamro one produkty

do pojemników na mro onki.

Przechowywanie mro

ż

onek

Pojemniki na mro onki wsun

фц

a

do oporu, aby zapewni

ц

niezak

ł

ócon

ф

cyrkulacj

ę

powietrza w urz

ф

dzeniu.

Zamra

ż

anie

ś

wie

ż

ych

produktów
spo

ż

ywczych

Do zamra ania u ywa

ц

tylko wie ych

produktów dobrej jako ci.

Warzywa powinny by

ц

blanszowane

przed zamro eniem, aby zachowa

ł

y

warto ci od ywcze, zapach oraz barw

ę

.

Ober yny, papryka, cukinia oraz szparagi
nie musz

ф

by

ц

blanszowane.

Literatur

ę

na temat zamra ania oraz

blanszowania mo na naby

ц

w ksi

ę

garniach.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)