CODZIENNA EKSPLOATACJA; Zamrażanie świeżej; żywności - Electrolux ENN 2800 BOW - Instrukcja obsługi - Strona 7

Electrolux ENN 2800 BOW Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 20
Ładowanie instrukcji

UWAGA!

Jeśli temperatura otoczenia

jest wysoka lub urządzenie

jest w pełni załadowane, a

wybrano ustawienie

najniższej temperatury,

urządzenie może pracować

bez przerwy, co powoduje

osadzanie się szronu na

tylnej ściance. W takim

przypadku należy ustawić

pokrętło na wyższą

temperaturę, aby umożliwić

automatyczne odszranianie i

w efekcie zmniejszyć

zużycie energii.

4. CODZIENNA EKSPLOATACJA

4.1 Zamrażanie świeżej

żywności

Komora zamrażarki jest przeznaczona

do długotrwałego przechowywania

mrożonek, głęboko zamrożonej żywności

oraz do zamrażania świeżej żywności.
W celu zamrożenia świeżej żywności nie

ma potrzeby zmieniania średniego

ustawienia.
Umieścić świeżą żywność przeznaczoną

do zamrożenia w

W celu szybszego zamrożenia

produktów można obrócić regulator

temperatury na wyższe ustawienie, aby

uzyskać maksymalne chłodzenie.

UWAGA!

Temperatura w komorze

chłodziarki może wtedy

spaść poniżej 0°C. Jeśli tak

się stanie, należy ponownie

ustawić wyższą temperaturę.

4.2 Przechowywanie

zamrożonej żywności

Przy pierwszym uruchomieniu lub po

pewnym okresie wyłączenia urządzenia,

przed umieszczeniem produktów w

komorze należy uruchomić urządzenie

na co najmniej 2 godziny z wyższym

ustawieniem.

Jeżeli dojdzie do

przypadkowego rozmrożenia

żywności spowodowanego

na przykład awarią zasilania,

jeśli awaria zasilania trwała

dłużej, niż podano w tabeli

danych technicznych w

punkcie „czas utrzymywania

temperatury bez zasilania”,

należy szybko spożyć

rozmrożoną żywność lub

niezwłocznie ją ugotować,

po czym ponownie zamrozić

(po ostudzeniu).

4.3 Rozmrażanie

Głęboko zamrożoną żywność lub

mrożonki przed użyciem należy

rozmrozić w komorze chłodziarki lub w

temperaturze pokojowej, zależnie od

dostępnego czasu rozmrażania.
Małe kawałki można gotować w stanie

zamrożonym, od razu po wyjęciu z

zamrażarki. W takim przypadku

gotowanie potrwa dłużej.

POLSKI

7

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)