Electrolux ENG 2793 AOW Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Produkty, których nie należy przechowywać w
komorze Naturafresh 0°C:
• owoce wrażliwe na chłód, które należy prze‐
chowywać w piwnicy lub temperaturze pokojo‐
wej, np. ananasy, banany, grejpfruty, melony,
mango, papaje, pomarańcze, cytryny, kiwi.
• Rodzaje żywności, których nie wymieniono
powyżej, należy przechowywać w komorze
chłodziarki (np. wszystkie gatunki sera, wędli‐
ny w plastrach itp.).
Poziom wilgotności powietrza w szufladach zale‐
ży od wilgotności przechowywanych produktów,
warzyw i owoców oraz od częstotliwości otwiera‐
nia drzwi.
Komora Naturafresh 0°C nadaje się również do
wolnego rozmrażania żywności. W takim przy‐
padku rozmrażana żywność może być przecho‐
wywana w komorze Naturafresh 0°C do dwóch
dni.
Wskazówki:
• Należy zwracać uwagę na świeżość produk‐
tów, szczególnie na datę ważności. Jakość i
stopień świeżości mają wpływ na okres prze‐
chowywania.
• Całkowity okres przechowywania zależy od
sposobu przygotowania żywności przed jej os‐
tatecznym przechowywaniem w chłodziarce.
• Żywność, owoce lub warzywa powinny być
zawsze zapakowane lub owinięte przed prze‐
chowywaniem.
• Żywność dla zwierząt zawsze należy przecho‐
wywać zapakowaną i suchą.
• Produkty o dużej zawartości białka psują się
szybciej. Oznacza to, że owoce morza psują
się szybciej niż ryby, a ryby psują się szybciej
niż mięso. Przechowując żywność w komorze
Naturafresh 0°C okres przechowywania dane‐
go rodzaju żywności można wydłużyć do
trzech razy, bez utraty jakości produktów.
• Wszystkie produkty przechowywane w komo‐
rze Naturafresh 0°C należy wyjąć z szuflad
około 15-30 minut przed spożyciem – szcze‐
gólnie owoce i warzywa, które mają być spo‐
żywane bez dodatkowego gotowania. Odcze‐
kanie, aż owoce i warzywa powrócą do tem‐
peratury pokojowej, poprawi smak i wygląd
potraw.
3.12 Szuflada
Kratki wewnątrz szuflad umożliwiają swobodną
cyrkulację powietrza i w rezultacie lepszą ochro‐
nę żywności.
Komorę wyposażono w ograniczniki zabezpie‐
czające szuflady przed wypadnięciem przy peł‐
nym wysunięciu.
Aby wyjąć szuflady (np. w celu wyczyszczenia),
należy wyciągnąć je do oporu, unieść i wyjąć.
12 www.electrolux.com
Spis treści
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)