Bosch KSU 405214 - Instrukcja obsługi - Strona 14

Bosch KSU 405214 Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 55
Ładowanie instrukcji

pl

44

Zamra

ż

anie

ś

wie

ż

ych

produktów

spo

ż

ywczych

Do zamra

ż

ania u

ż

ywa

ц

tylko

Ҏ

wie

ż

ych

produktów dobrej jako

Ҏ

ci.

Warzywa powinny by

ц

blanszowane

przed zamro

ż

eniem, aby zachowa

ł

y

warto

Ҏ

ci od

ż

ywcze, zapach oraz barw

ę

.

Ober

ż

yny, papryka, cukinia oraz szparagi

nie musz

ф

by

ц

blanszowane.

Literatur

ę

na temat zamra

ż

ania oraz

blanszowania mo

ż

na naby

ц

w ksi

ę

garniach.

Wskazówka

Produkty spo

ż

ywcze przeznaczone

do zamro

ż

enia nie powinny styka

ц

si

ę

z ju

ż

zamro

ż

onymi produktami.

Do zamra

ż

ania nadaj

ф

si

ę

:

Pieczywo, ryba oraz owoce morza,
mi

ę

so, dziczyzna, drób, warzywa,

owoce, zio

ł

a, jajka bez skorupki,

produkty mleczne jak ser, mas

ł

o

i twaróg, gotowe potrawy i resztki
potraw jak zupy, dania
jednogarnkowe, gotowane mi

ę

so

i ryby, potrawy z ziemniaków,
zapiekanki oraz desery.

Do zamra

ż

ania nie nadaj

ф

si

ę

:

Rodzaje warzyw, które mo

ż

na

spo

ż

ywa

ц

na surowo, jak sa

ł

aty

li

Ҏ

ciaste lub rzodkiewka, jajka

w skorupce, winogrona, ca

ł

e jab

ł

ka,

gruszki oraz brzoskwinie, jajka
na twardo, jogurt, zsiad

ł

e mleko,

kwa

Ҏ

na

Ҏ

mietana, Crème fraîche

(lekko ukwaszona

Ҏ

mietana,

zawieraj

ф

ca oko

ł

o 35% t

ł

uszczu) oraz

majonez.

Opakowanie mro

ż

onek

Produkty spo

ż

ywcze przeznaczone do

zamro

ż

enia, nale

ż

y szczelnie zapakowa

ц

,

aby nie straci

ł

y smaku i nie wyschn

ęł

y.

1. Produkt przeznaczony do zamro

ż

enia

w

ł

o

ż

y

ц

do odpowiedniego

opakowania.

2. Wycisn

фц

powietrze.

3. Szczelnie zamkn

фц

opakowanie.

4. Zapisa

ц

na opakowaniu zawarto

Ҏц

i dat

ę

zamro

ż

enia.

Na opakowania nadaj

ą

si

ę

:

Folie z tworzywa sztucznego, folie
„w

ęż

owe“ z polietylenu, folie aluminiowe,

pojemniki do zamra

ż

ania.

Produkty te mo

ż

na naby

ц

w sklepach.

Na opakowania nie nadaj

ą

si

ę

:

Papier pakowy, papier pergaminowy,
celofan, worki na

Ҏ

mieci i u

ż

ywane

reklamówki.

Do zamkni

ę

cia opakowania nadaj

ą

si

ę

:

Okr

ф

g

ł

e gumki, klipsy z tworzywa

sztucznego, nici do wi

ф

zania, ta

Ҏ

my

klej

ф

ce odporne na dzia

ł

anie zimna itp.

Woreczki foliowe i w

ęż

e foliowe

z polietylenu mo

ż

na zaspawa

ц

urz

ф

dzeniem do spawania folii.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)