Bosch KIV 34V21FF Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
pl
13
Maksymalna
wydajno
ść
zamra
ż
ania
Dane dotycz
ф
ce maksymalnej
wydajno
ś
ci zamra
ҫ
ania w ci
ф
gu
24 godzin, podane s
ф
na tabliczce
znamionowej. Rysunek
+
Zamra
ż
anie produktów
spo
ż
ywczych
i przechowywanie
mro
ż
onek
Zakup mro
ż
onek
■
Prosz
ę
zwraca
ц
uwag
ę
na to, aby
opakowanie nie by
ł
o uszkodzone.
■
Zwraca
ц
uwag
ę
na dat
ę
przydatno
ś
ci
do spo
ҫ
ycia.
■
Temperatura w zamra
ҫ
arce sklepowej
powinna wynosi
ц
-18 °C lub ni
ҫ
ej.
■
Mro
ҫ
onki transportowa
ц
do domu
w izolowanej torbie i natychmiast
prze
ł
o
ҫ
y
ц
do komory zamra
ҫ
ania.
Przy rozmieszczaniu
produktów
Wi
ę
ksze ilo
ś
ci produktów spo
ҫ
ywczych
zamra
ҫ
a
ц
przede wszystkim
w najwy
ҫ
szej pó
ł
ce, poniewa
ҫ
tam
produkty zostan
ф
szczególnie szybko
zamro
ҫ
one i dzi
ę
ki temu zachowaj
ф
swoje walory smakowe i od
ҫ
ywcze.
Produkty uk
ł
ada
ц
p
ł
asko na pó
ł
kach lub
w pojemnikach na mro
ҫ
onki. Zamro
ҫ
one
produkty nie powinny si
ę
styka
ц
ze
ś
wie
ҫ
ymi produktami spo
ҫ
ywczymi
przeznaczonymi do zamro
ҫ
enia. W razie
potrzeby prze
ł
o
ҫ
y
ц
zamro
ҫ
one produkty
do pojemników na mro
ҫ
onki.
Przechowywanie mro
ż
onek
Prosz
ę
wsun
фц
pojemnik na mro
ҫ
onki
ca
ł
kowicie do urz
ф
dzenia, aby zapewni
ц
niezak
ł
ócon
ф
cyrkulacj
ę
powietrza
w urz
ф
dzeniu.
Zamra
ż
anie
ś
wie
ż
ych
produktów
spo
ż
ywczych
Do zamra
ҫ
ania u
ҫ
ywa
ц
tylko
ś
wie
ҫ
ych
produktów dobrej jako
ś
ci.
Warzywa powinny by
ц
blanszowane
przed zamro
ҫ
eniem, aby zachowa
ł
y
warto
ś
ci od
ҫ
ywcze, zapach oraz barw
ę
.
Ober
ҫ
yny, papryka, cukinia oraz szparagi
nie musz
ф
by
ц
blanszowane.
Literatur
ę
na temat zamra
ҫ
ania oraz
blanszowania mo
ҫ
na naby
ц
w ksi
ę
garniach.
Wskazówka
Produkty spo
ҫ
ywcze przeznaczone
do zamro
ҫ
enia nie powinny styka
ц
si
ę
z ju
ҫ
zamro
ҫ
onymi produktami.
■
Do zamra
ҫ
ania nadaj
ф
si
ę
:
Pieczywo, ryba oraz owoce morza,
mi
ę
so, dziczyzna, drób, warzywa,
owoce, zio
ł
a, jajka bez skorupki,
produkty mleczne jak ser, mas
ł
o
i twaróg, gotowe potrawy i resztki
potraw jak zupy, dania
jednogarnkowe, gotowane mi
ę
so
i ryby, potrawy z ziemniaków,
zapiekanki oraz desery.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)