Bosch KIV 34V21FF - Instrukcja obsługi - Strona 11

Bosch KIV 34V21FF Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 42
Ładowanie instrukcji

pl

13

Maksymalna

wydajno

ść

zamra

ż

ania

Dane dotycz

ф

ce maksymalnej

wydajno

ś

ci zamra

ҫ

ania w ci

ф

gu

24 godzin, podane s

ф

na tabliczce

znamionowej. Rysunek

+

Zamra

ż

anie produktów

spo

ż

ywczych

i przechowywanie

mro

ż

onek

Zakup mro

ż

onek

Prosz

ę

zwraca

ц

uwag

ę

na to, aby

opakowanie nie by

ł

o uszkodzone.

Zwraca

ц

uwag

ę

na dat

ę

przydatno

ś

ci

do spo

ҫ

ycia.

Temperatura w zamra

ҫ

arce sklepowej

powinna wynosi

ц

-18 °C lub ni

ҫ

ej.

Mro

ҫ

onki transportowa

ц

do domu

w izolowanej torbie i natychmiast
prze

ł

o

ҫ

y

ц

do komory zamra

ҫ

ania.

Przy rozmieszczaniu

produktów

Wi

ę

ksze ilo

ś

ci produktów spo

ҫ

ywczych

zamra

ҫ

a

ц

przede wszystkim

w najwy

ҫ

szej pó

ł

ce, poniewa

ҫ

tam

produkty zostan

ф

szczególnie szybko

zamro

ҫ

one i dzi

ę

ki temu zachowaj

ф

swoje walory smakowe i od

ҫ

ywcze.

Produkty uk

ł

ada

ц

p

ł

asko na pó

ł

kach lub

w pojemnikach na mro

ҫ

onki. Zamro

ҫ

one

produkty nie powinny si

ę

styka

ц

ze

ś

wie

ҫ

ymi produktami spo

ҫ

ywczymi

przeznaczonymi do zamro

ҫ

enia. W razie

potrzeby prze

ł

o

ҫ

y

ц

zamro

ҫ

one produkty

do pojemników na mro

ҫ

onki.

Przechowywanie mro

ż

onek

Prosz

ę

wsun

фц

pojemnik na mro

ҫ

onki

ca

ł

kowicie do urz

ф

dzenia, aby zapewni

ц

niezak

ł

ócon

ф

cyrkulacj

ę

powietrza

w urz

ф

dzeniu.

Zamra

ż

anie

ś

wie

ż

ych

produktów

spo

ż

ywczych

Do zamra

ҫ

ania u

ҫ

ywa

ц

tylko

ś

wie

ҫ

ych

produktów dobrej jako

ś

ci.

Warzywa powinny by

ц

blanszowane

przed zamro

ҫ

eniem, aby zachowa

ł

y

warto

ś

ci od

ҫ

ywcze, zapach oraz barw

ę

.

Ober

ҫ

yny, papryka, cukinia oraz szparagi

nie musz

ф

by

ц

blanszowane.

Literatur

ę

na temat zamra

ҫ

ania oraz

blanszowania mo

ҫ

na naby

ц

w ksi

ę

garniach.

Wskazówka

Produkty spo

ҫ

ywcze przeznaczone

do zamro

ҫ

enia nie powinny styka

ц

si

ę

z ju

ҫ

zamro

ҫ

onymi produktami.

Do zamra

ҫ

ania nadaj

ф

si

ę

:

Pieczywo, ryba oraz owoce morza,
mi

ę

so, dziczyzna, drób, warzywa,

owoce, zio

ł

a, jajka bez skorupki,

produkty mleczne jak ser, mas

ł

o

i twaróg, gotowe potrawy i resztki
potraw jak zupy, dania
jednogarnkowe, gotowane mi

ę

so

i ryby, potrawy z ziemniaków,
zapiekanki oraz desery.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)