Bosch KIS 38A65 Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
pl
14
■
Do zamra
ҫ
ania nie nadaj
ф
si
ę
:
Rodzaje warzyw, które mo
ҫ
na
spo
ҫ
ywa
ц
na surowo, jak sa
ł
aty
li
ś
ciaste lub rzodkiewka, jajka
w skorupce, winogrona, ca
ł
e jab
ł
ka,
gruszki oraz brzoskwinie, jajka
na twardo, jogurt, zsiad
ł
e mleko,
kwa
ś
na
ś
mietana, Crème fraîche
(lekko ukwaszona
ś
mietana,
zawieraj
ф
ca oko
ł
o 35% t
ł
uszczu) oraz
majonez.
Wskazówka
Po w
ł
o
ҫ
eniu
ś
wie
ҫ
ych produktów
wyd
ł
u
ҫ
a si
ę
czas pracy spr
ęҫ
arki.
Na skutek tego mo
ҫ
e obni
ҫ
y
ц
si
ę
równie
ҫ
temperatura w komorze
ch
ł
odzenia. Prosz
ę
nastawi
ц
wy
ҫ
sz
ф
(cieplejsz
ф
) temperatur
ę
w komorze
ch
ł
odzenia.
Opakowanie mro
ż
onek
Produkty spo
ҫ
ywcze przeznaczone do
zamro
ҫ
enia, nale
ҫ
y szczelnie zapakowa
ц
,
aby nie straci
ł
y smaku i nie wyschn
ęł
y.
1. Produkt przeznaczony do zamro
ҫ
enia
w
ł
o
ҫ
y
ц
do odpowiedniego
opakowania.
2. Wycisn
фц
powietrze.
3. Szczelnie zamkn
фц
opakowanie.
4. Zapisa
ц
na opakowaniu zawarto
śц
i dat
ę
zamro
ҫ
enia.
Na opakowania nadaj
ą
si
ę
:
Folie z tworzywa sztucznego, folie
„w
ęҫ
owe“ z polietylenu, folie aluminiowe,
pojemniki do zamra
ҫ
ania.
Produkty te mo
ҫ
na naby
ц
w sklepach.
Na opakowania nie nadaj
ą
si
ę
:
Papier pakowy, papier pergaminowy,
celofan, worki na
ś
mieci i u
ҫ
ywane
reklamówki.
Do zamkni
ę
cia opakowania nadaj
ą
si
ę
:
Okr
ф
g
ł
e gumki, klipsy z tworzywa
sztucznego, nici do wi
ф
zania, ta
ś
my
klej
ф
ce odporne na dzia
ł
anie zimna itp.
Woreczki foliowe i w
ęҫ
e foliowe
z polietylenu mo
ҫ
na zaspawa
ц
urz
ф
dzeniem do spawania folii.
Okres przechowywania
mro
ż
onek
Zale
ҫ
y od rodzaju produktu
spo
ҫ
ywczego.
Przy temperaturze wynosz
ф
cej -18 °C:
■
ryby, w
ę
dliny, gotowe potrawy, ciasto
i pieczywo:
do 6 miesi
ę
cy
■
ser
ҫ
ó
ł
ty, drób, mi
ę
so:
do 8 miesi
ę
cy
■
warzywa i owoce:
do 12 miesi
ę
cy
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)