Bosch KDN 32X10 Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
pl
29
Zamra
ż
anie produktów
spo
ż
ywczych
i przechowywanie
mro
ż
onek
Zakup mro
ż
onek
■
Prosz
ę
zwraca
ц
uwag
ę
na to, aby
opakowanie nie by
ł
o uszkodzone.
■
Zwraca
ц
uwag
ę
na dat
ę
przydatno
Ҏ
ci
do spo
ҫ
ycia.
■
Temperatura w zamra
ҫ
arce sklepowej
powinna wynosi
ц
-18 °C lub ni
ҫ
ej.
■
Mro
ҫ
onki transportowa
ц
do domu
w izolowanej torbie i natychmiast
prze
ł
o
ҫ
y
ц
do komory zamra
ҫ
ania.
Przechowywanie mro
ż
onek
Je
ҫ
eli zachodzi konieczno
Ҏц
przechowywania wi
ę
kszej ilo
Ҏ
ci
produktów spo
ҫ
ywczych, mo
ҫ
na wyj
фц
klap
ę
górnej strefy komory zamra
ҫ
ania
i pó
ł
k
ę
po
Ҏ
redni
ф
.
Aby nie zak
ł
óca
ц
cyrkulacji powietrza
w urz
ф
dzeniu, nie nale
ҫ
y uk
ł
ada
ц
produktów spo
ҫ
ywczych powy
ҫ
ej granicy
sk
ł
adowania.
Zamra
ż
anie
ś
wie
ż
ych
produktów
spo
ż
ywczych
Do zamra
ҫ
ania u
ҫ
ywa
ц
tylko
Ҏ
wie
ҫ
ych
produktów dobrej jako
Ҏ
ci.
Warzywa powinny by
ц
blanszowane
przed zamro
ҫ
eniem, aby zachowa
ł
y
warto
Ҏ
ci od
ҫ
ywcze, zapach oraz barw
ę
.
Ober
ҫ
yny, papryka, cukinia oraz szparagi
nie musz
ф
by
ц
blanszowane.
Literatur
ę
na temat zamra
ҫ
ania oraz
blanszowania mo
ҫ
na naby
ц
w ksi
ę
garniach.
Wskazówka
Produkty spo
ҫ
ywcze przeznaczone
do zamro
ҫ
enia nie powinny styka
ц
si
ę
z ju
ҫ
zamro
ҫ
onymi produktami.
■
Do zamra
ҫ
ania nadaj
ф
si
ę
:
Pieczywo, ryba oraz owoce morza,
mi
ę
so, dziczyzna, drób, warzywa,
owoce, zio
ł
a, jajka bez skorupki,
produkty mleczne jak ser, mas
ł
o
i twaróg, gotowe potrawy i resztki
potraw jak zupy, dania
jednogarnkowe, gotowane mi
ę
so
i ryby, potrawy z ziemniaków,
zapiekanki oraz desery.
■
Do zamra
ҫ
ania nie nadaj
ф
si
ę
:
Rodzaje warzyw, które mo
ҫ
na
spo
ҫ
ywa
ц
na surowo, jak sa
ł
aty
li
Ҏ
ciaste lub rzodkiewka, jajka
w skorupce, winogrona, ca
ł
e jab
ł
ka,
gruszki oraz brzoskwinie, jajka
na twardo, jogurt, zsiad
ł
e mleko,
kwa
Ҏ
na
Ҏ
mietana, Crème fraîche
(lekko ukwaszona
Ҏ
mietana,
zawieraj
ф
ca oko
ł
o 35% t
ł
uszczu) oraz
majonez.
Opakowanie mro
ż
onek
Produkty spo
ҫ
ywcze przeznaczone do
zamro
ҫ
enia, nale
ҫ
y szczelnie zapakowa
ц
,
aby nie straci
ł
y smaku i nie wyschn
ęł
y.
1. Produkt przeznaczony do zamro
ҫ
enia
w
ł
o
ҫ
y
ц
do odpowiedniego
opakowania.
2. Wycisn
фц
powietrze.
3. Szczelnie zamkn
фц
opakowanie.
4. Zapisa
ц
na opakowaniu zawarto
Ҏц
i dat
ę
zamro
ҫ
enia.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)