Bosch KDN 32X10 - Instrukcja obsługi - Strona 14

Bosch KDN 32X10 Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 73
Ładowanie instrukcji

pl

29

Zamra

ż

anie produktów

spo

ż

ywczych

i przechowywanie

mro

ż

onek

Zakup mro

ż

onek

Prosz

ę

zwraca

ц

uwag

ę

na to, aby

opakowanie nie by

ł

o uszkodzone.

Zwraca

ц

uwag

ę

na dat

ę

przydatno

Ҏ

ci

do spo

ҫ

ycia.

Temperatura w zamra

ҫ

arce sklepowej

powinna wynosi

ц

-18 °C lub ni

ҫ

ej.

Mro

ҫ

onki transportowa

ц

do domu

w izolowanej torbie i natychmiast
prze

ł

o

ҫ

y

ц

do komory zamra

ҫ

ania.

Przechowywanie mro

ż

onek

Je

ҫ

eli zachodzi konieczno

Ҏц

przechowywania wi

ę

kszej ilo

Ҏ

ci

produktów spo

ҫ

ywczych, mo

ҫ

na wyj

фц

klap

ę

górnej strefy komory zamra

ҫ

ania

i pó

ł

k

ę

po

Ҏ

redni

ф

.

Aby nie zak

ł

óca

ц

cyrkulacji powietrza

w urz

ф

dzeniu, nie nale

ҫ

y uk

ł

ada

ц

produktów spo

ҫ

ywczych powy

ҫ

ej granicy

sk

ł

adowania.

Zamra

ż

anie

ś

wie

ż

ych

produktów

spo

ż

ywczych

Do zamra

ҫ

ania u

ҫ

ywa

ц

tylko

Ҏ

wie

ҫ

ych

produktów dobrej jako

Ҏ

ci.

Warzywa powinny by

ц

blanszowane

przed zamro

ҫ

eniem, aby zachowa

ł

y

warto

Ҏ

ci od

ҫ

ywcze, zapach oraz barw

ę

.

Ober

ҫ

yny, papryka, cukinia oraz szparagi

nie musz

ф

by

ц

blanszowane.

Literatur

ę

na temat zamra

ҫ

ania oraz

blanszowania mo

ҫ

na naby

ц

w ksi

ę

garniach.

Wskazówka

Produkty spo

ҫ

ywcze przeznaczone

do zamro

ҫ

enia nie powinny styka

ц

si

ę

z ju

ҫ

zamro

ҫ

onymi produktami.

Do zamra

ҫ

ania nadaj

ф

si

ę

:

Pieczywo, ryba oraz owoce morza,
mi

ę

so, dziczyzna, drób, warzywa,

owoce, zio

ł

a, jajka bez skorupki,

produkty mleczne jak ser, mas

ł

o

i twaróg, gotowe potrawy i resztki
potraw jak zupy, dania
jednogarnkowe, gotowane mi

ę

so

i ryby, potrawy z ziemniaków,
zapiekanki oraz desery.

Do zamra

ҫ

ania nie nadaj

ф

si

ę

:

Rodzaje warzyw, które mo

ҫ

na

spo

ҫ

ywa

ц

na surowo, jak sa

ł

aty

li

Ҏ

ciaste lub rzodkiewka, jajka

w skorupce, winogrona, ca

ł

e jab

ł

ka,

gruszki oraz brzoskwinie, jajka
na twardo, jogurt, zsiad

ł

e mleko,

kwa

Ҏ

na

Ҏ

mietana, Crème fraîche

(lekko ukwaszona

Ҏ

mietana,

zawieraj

ф

ca oko

ł

o 35% t

ł

uszczu) oraz

majonez.

Opakowanie mro

ż

onek

Produkty spo

ҫ

ywcze przeznaczone do

zamro

ҫ

enia, nale

ҫ

y szczelnie zapakowa

ц

,

aby nie straci

ł

y smaku i nie wyschn

ęł

y.

1. Produkt przeznaczony do zamro

ҫ

enia

w

ł

o

ҫ

y

ц

do odpowiedniego

opakowania.

2. Wycisn

фц

powietrze.

3. Szczelnie zamkn

фц

opakowanie.

4. Zapisa

ц

na opakowaniu zawarto

Ҏц

i dat

ę

zamro

ҫ

enia.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)