Odszranianie; Rozmieszczenie żywności; O głębokim zamrażaniu - Beko CNE 47520 GB (GW) - Instrukcja obsługi - Strona 17

Beko CNE 47520 GB (GW) Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 30
Ładowanie instrukcji

PL

16

Odszranianie

Komora zamrażarki rozmraża się
automatycznie.

Rozmieszczenie żywności

Półki w komorze

zamrażalnika

Różne mrożonki, np.

mięso, ryby, lody,

warzywa, itp.

Uchwyt na jajka

Jajka

Półki komory

chłodniczej

Potrawy w garnkach,

na talerzach z

pokrywkami i

w zamkniętych

pojemnikach

Półki w

drzwiczkach

komory chłodniczej

Niewielkie zapakowane

potrawy lub napoje (np.

mleko, soki owocowe,

piwo)

Pojemnik na świeże

warzywa

Warzywa i owoce

Komora strefy

świeżej

Produkty delikatesowe

(ser, masło, salami, itp.)

O głębokim zamrażaniu

Aby zachować dobrą jakość żywności
należy zamrozić ją najprędzej jak to
możliwe po włożeniu do lodówki.
Norma TSE wymaga (stosownie do
pewnych warunków pomiaru), aby
lodówka zamrażała co najmniej 4,5 kg
żywności przy temperaturze otoczenia
32°C do temperatury -18°C lub niższej w
ciągu 24 godz. na każde 100 l pojemności
zamrażalnika.
Żywność można przechowywać przez
dłuższy czas tylko w temperaturze -18°C
lub niższej.
Świeżość żywności można zachować
przez wiele miesięcy (głęboko zamrożoną
w temperaturze -18°C).

OSTRZEŻENIE!

A

• Żywność należy podzielić na porcje,

stosownie do dziennych potrzeb
konsumpcyjnych rodziny.

• Żywność musi być hermetycznie

zapakowana aby zapobiec jej wysychaniu,
nawet jeśli ma być przechowywana przez
krótki czas.
Niezbędne do pakowania materiały:

• Odporna na zimno taśma klejąca.
• Etykiety samoprzylepne
• Pierścienie gumowe
• Pisak

Materiały używane do pakowania żywności
muszą być wytrzymałe na rozdarcie i
odporne na zimno, wilgoć, zapachy, oleje
i kwasy.
Nie należy dopuścić, aby przeznaczona
do zamrożenia żywność stykała się z
uprzednio zamrożoną żywnością, co grozi
ich częściowym rozmarznięciem.
Należy zawsze przestrzegać
maksymalnych okresów przechowywania
podanych w tabeli.
Zamrożoną żywność należy spożywać
bezpośrednio po odmrożeniu i nie wolno jej
ponownie zamrażać.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)