Zanussi ZIE6004F Kuchenka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Przydatne rady i wskazówki
Do go
towania na indukcyjnych polach
grzejnych nale
ż
y u
ż
ywa
ć
wy
łą
cznie od-
powiednich naczy
ń
.
Naczynia do indukcyjnych pól
grzejnych
Wa
ż
ne!
Dzia
ł
anie indukcyjnych pól grzejnych
polega na bardzo szybkim wytwarzaniu
ciep
ł
a w naczyniach przez silne pole
elektromagnetyczne.
Materia
ł
, z którego wykonane s
ą
naczynia
•
odpowiedni:
ż
eliwo, stal, stal emaliowana,
stal nierdzewna, dno wielowarstwowe (oz-
naczone w odpowiedni sposób przez pro-
ducenta).
•
nieodpowiedni:
aluminium, mied
ź
, mo-
si
ą
dz, szk
ł
o, ceramika, porcelana.
Naczynie nadaje si
ę
do u
ż
ywania na p
ł
ycie
indukcyjnej, je
ż
eli:
• ... mo
ż
liwe jest szybkie zagotowanie nie-
wielkiej ilo ci wody w naczyniu ustawionym
na polu grzejnym ustawionym na maksy-
maln
ą
moc;
• ... do dna naczynia przywiera magnes.
Dno naczynia
powinno by
ć
jak najgrub-
sze i p
ł
askie.
Wymiary naczy
ń
: indukcyjne pola grzejne w
pewnym stopniu dopasowuj
ą
si
ę
automatycz-
nie do rednicy dna naczy
ń
.
Oszcz
ę
dno
ść
energii
• W miar
ę
mo
ż
liwo ci nale
ż
y zawsze
przykrywa
ć
naczynia pokrywk
ą
.
• Naczynie do gotowania nale
ż
y posta-
wi
ć
na polu grzejnym przed jego w
łą
-
czeniem.
Przyk
ł
ady zastosowa
ń
Dane przedstawione w tabeli maj
ą
wy
łą
cznie
orientacyjny charakter.
Moc
grza-
nia
Zastosowanie:
Czas
Wskazówki
1
Podtrzymywanie ciep
ł
a ugotowanej
potrawy
zale
ż
nie
od po-
trzeb
Przykry
ć
naczynie
1-2
Sos holenderski, roztapianie: mas
ł
a,
czekolady,
ż
elatyny
5-25 mi-
nut
Miesza
ć
od czasu do czasu
1-2
cinanie: puszystych omletów, jajek
sma
ż
onych
10-40
min.
Gotowa
ć
pod przykryciem
2-3
Powolne gotowanie ry
ż
u i potraw
mlecznych, podgrzewanie gotowych
potraw
25-50
min.
Wla
ć
przynajmniej dwukrotnie
wi
ę
cej p
ł
ynu ni
ż
ry
ż
u; potrawy
mleczne miesza
ć
od czasu do
czasu
3-4
Gotowanie na parze warzyw, ryb,
mi
ę
sa
20-45
min.
Doda
ć
kilka
ł
y
ż
ek wody
4-5
Gotowanie ziemniaków na parze
20-60
min.
U
ż
y
ć
maksymalnie 0,25 litra wo-
dy na 750 g ziemniaków
9
Spis treści
- 2 Ostrze
- 3 Instrukcje instalacji; ęś; łą
- 4 Zagro; Monta
- 6 Widok urz; Panel ster
- 7 pole czujnika; cza i; Wskazanie
- 8 Dotkn; Czas samoczynnego wy
- 9 Przydatne rady i wskazówki; Do go; Oszcz; Przyk; Moc
- 10 Konserwacja i czyszczenie; Co zrobi; ąć
- 11 Urz
- 12 Symbol; Materia
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)