Electrolux EKE 6100 - Instrukcja obsługi - Strona 18

Electrolux EKE 6100 Kuchenka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 27
Ładowanie instrukcji

Duhowka

18

(naprimer dlq podliwki). Isplxzujte protiwenx
bolx[ego razmera, esli Wy varite w duhowke
kusok wet^iny, tak kak oby^no on sodervit
mnogo mqsnyh sokow.

Ispolxzowanie dat^ika varki w duhowke

Termometr dlq mqsa dolven wstawlqtxsq takim
obrazom, ^toby ego konec kasalsq naibolee
tolstogo u^astka kuska mqsa, kuda teplo
dostigaet medlennee wsego. Termometr dolven
bytx polnostx@ pogruven w mqso, tak kak teplota
w duhowom [kafu movet wliqtx na ego
pokazaniq, esli on tor^it. Esli termometr
wstawlen w vir ili kasaetsq kosti, to ego
pokazaniq mogut bytx neto^nymi.

Sna^ala razogrejte duhowoj [kaf, zatem

pomestite kusok mqsa na nivn@@ ^astx duhowki.
Wynxte kusok, kak tolxko pokazaniq termometra
dostignut nuvnoj weli^iny. Zawernite mqso w
al@miniewu@ folxgu i ostawxte ego na 15 minut.
|to obleg^it ego rezku, a wo wremq rezki poteri
soka budut minimalxnymi.

Grilx

Ob_em, forma, massa, stepenx virowogo
pokrytiq i dave na^alxnaq temperatura mqsa –
wse \to okazywaet wliqnie na rezulxtat gotowki s
ispolxzowaniem grilq i na wremq, kotoroe ona
zajmet. Ryba, doma[nqq ptica, telqtina i
swinina ne budut podvariwatxsq tak silxno, kak
bolee temnye sorta mqsa, naprimer, gowqdina i
di^x. Dobawlenie rastitelxnogo masla ili
pripraw ulu^[aet cwet, no takve uweli^iwaet
risk podgoraniq.

Pri primenenii grilq starajtesx ne

ispolxzowatx produkty, tolxko ^to wynutye iz
holodilxnika. Osu[ite powerhnostx mqsa,
polovite ego na re[etku duhowki i priprawxte
po wkusu. T]atelxno wystelite protiwenx
folxgoj i postawxte ego pod re[etku dlq sbora
steka@]ego vira. Swinye otbiwnye, bif[teksy
i rybu gotowqt w werhnej ^asti duhowki, a takie
produkty, kak, naprimer, tolstye rebry[ki,
lu^[e gotowitx w nivnej ^asti.

Powernite ru^ku wybora funkcii w

polovenie

i ustanowite trebuemu@

temperaturu s pomo]x@ ru^ki ustanowki
temperatury (maks. 250

ºC

). Progrejte grilx w

te^enie 3-5 minut. Sledite za bl@dom i
perewernite ego hotq by odin raz. Esli bl@do
peredervatx, ono stanet suhim,
nepriwlekatelxnym i movet prigoretx. Wo wremq
gotowki dwerca duhowki dolvna bytx zakryta.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)