Electrolux EKE 5161 - Instrukcja obsługi - Strona 19

Electrolux EKE 5161 Kuchenka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 31
Ładowanie instrukcji

Duhowka

20

Prigotowlenie s ispolxzowaniem wentilqtora

Ispolxzujte revim wentilqtor pri

odnowremennoj gotowke na neskolxkih polkah,

naprimer, kolbasnogo hleba, teftelej i gotowyh

bl@d (perwogo bl@da, osnownogo bl@da i

deserta). Pomnite, ^to neobhodimo wybiratx te

bl@da, kotorym trebuetsq odinakowaq

temperatura. Esli Wam predstoit prigotowitx w

duhowke bl@da, trebu]ie razli^nogo wremeni

prigotowleniq, kavdoe bl@do sleduet stawitx w

duhowku w moment wremeni, zawisq]ij ot

zaplanirowannogo Wami wremeni gotownosti

bl@da.

Varenxe

Dlq varenxq legko i prakti^no ispolxzowatx

revimy nagrew swerhu/snizu i wentilqtor.

Kuski gowqdiny, takie kak wyrezka ili filej,

lu^[e wsego sohranq@t swoj estestwennyj sok w

slu^ae varenxq pri 125

ºC

. Odnako pri \tom

wremq prigotowleniq neskolxko bolx[e, ^em pri

bolee wysokoj temperature. Ispolxzujte dlq

mqsa bl@do, w kotoroe kusok mqsa edwa

pome]aetsq, ^toby wydelq@]ijsq iz mqsa sok ne

podgoral. Pri varke okoroka, iz kotorogo

oby^no wydelqetsq mnogo soka, polxzujtesx

bolx[oj skoworodoj ili specialxnoj formoj

dlq duhowki. Sobl@dajte ostorovnostx,

dostawaq ee iz duhowki.

Pri ispolxzowanii upakowannogo nabora dlq

varki otrevxte odin ugol upakowki pered

pome]eniem nabora w duhowku. |to pomovet

izbevatx ovoga gorq^im parom pri otkrywanii

upakowki.

Ispolxzowanie dat^ika gotownosti

Pomnite ob opasnosti ovoga, ishodq]ej ot

nagrewatelxnogo \lementa w werhnej ^asti

duhowki ili polok duhowki, kogda Wy

wstawlqete ili wynimaete wilku dat^ika

gotownosti pri podvariwanii.

Polxzujtesx rukawicej.

Dat^ik rabotaet w temperaturnom diapazone ot

0 do 99°

C

. Pered wkl@^eniem duhowki snimite

kry[ku, za]i]a@]u@ rozetku dat^ika ot

zagrqzneniq. Ispolxzujte tolxko dat^ik,

postawlqemyj wmeste s plitoj. Ubeditesx w tom,

^to dat^ik ne kasaetsq werhnej wnutrennej ^asti

duhowki.

Dlq polu^eniq nailu^[ih rezulxtatow

kon^ik dat^ika gotownosti sleduet wwesti w

samu@ tolstu@ ^astx kuska mqsa, kotoraq

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)