Tabela czasów gotowania - Tefal VC400830 VITASAVEUR VITAMIN+ - Instrukcja obsługi - Strona 16

Tefal VC400830 VITASAVEUR VITAMIN+ Kuchenka parowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 17
Ładowanie instrukcji

41

Podane czasy gotowania są orientacyjne. Mogą się one zmieniać zależnie od wielkości

produkt

ó

w, pozostawionej między nimi przestrzeni, ilości produkt

ó

w, indywidualnego gustu i

napięcia sieciowego. W przypadku produkt

ó

w o r

ó

żnych czasach gotowania: produkty

największe lub wymagające najdłuższego gotowania włożyć do miski położonej najniżej. Podczas

gotowania tych produkt

ó

w, dodać drugą lub trzecią miskę z produktami gotującymi się kr

ó

cej.

Aby skr

ó

cić czas gotowania i zmniejszyć straty witamin, należy wcisnąć przycisk

VITAMIN+

rozpoczynając gotowanie.

Tabela czasów gotowania

Ryby

Skorupiaki

Rodzaj

Ilość

Czas gotowania

Zalecenia

Cienki filet rybny

świeży

450 g

5-10 min.

Nie układać filet

ó

w w stos.

mrożony

450 g

10-15 min.

Grube filety lub steki

świeże

400 g

10-15 min.

Ryba w całości

świeża

600 g

20-25 min.

Małże

świeże

1 kg

10-15 min.

Odrzucić małże, kt

ó

re się nie otworzyły.

Krewetki

świeże

200 g

2-5 min.

Zależnie od upodobań.

Przegrzebki

świeże

100 g

2-5 min.

Zależnie od upodobań.

Mięso

Dr

ó

b

Pierś kurza

paski

500 g

10-15 min.

w całości

450 g

15-20 min.

Podudzia kurze

świeże

4

30-35 min.

Sznycle z indyka

świeże

600 g

15-20 min.

Schab

świeży

700 g

10-15 min.

Pokroić w plastry o grubości 1 cm.

Steki z jagnięciny

świeże

500 g

10-15 min.

Kiełbaski

serdelki

10

5 min.

frankfurterki

10

10-15 min.

Nakłuć przed gotowaniem.

Warzywa

Szparagi

świeże

600 g

10-15 min.

Odciąć dolny koniec.

Brokuły

świeże

400 g

19 min.

Podzielić na r

ó

życzki.

mrożone

400 g

13 min.

Seler

świeży

350 g

15-18 min.

Pokroić w kostkę lub plastry.

Grzyby

świeże

500 g

11 min.

Odciąć dolny koniec i dokładnie umyć.

Kalafior

świeży

1 średni

20-25 min.

Podzielić na r

ó

życzki.

Kapusta (czerwona lub zielona) świeża

600 g

15-18 min.

Pokroić w plastry lub poszatkować.

Cukinia

świeża

600 g

7-10 min.

Pokroić w plastry.

Szpinak

świeży

300 g

8-10 min.

W połowie gotowania odwr

ó

cić.

mrożony

300 g

15-20 min.

Fasola szparagowa

świeża

500 g

20-25 min.

mrożona

500 g

25-30 min.

Groch

świeży

400 g

20 min.

mrożony

400 g

25 min.

Marchew

świeża

500 g

10 min.

Pokroić w cienkie talarki.

Kukurydza w kolbach

świeża

500 g

30 min.

Pory

świeże

500 g

8 min.

Pokroić w cienkie talarki.

Groszek cukrowy

świeży

500 g

10-15 min.

Papryka

świeża

300 g

10-15 min.

Pokroić w szerokie paski.

Stare ziemniaki

świeże

600 g

20-25 min.

Pokroić w plastry lub w kostkę.

Młode ziemniaki

świeże

600 g małe, 35-40 min.

Zależnie od wielkości i odmiany.

w całości

Mała cebula w całości

świeża

400 g

8 min.

Ryż

Makaron

Produkty zbożowe

Biały ryż długoziarnisty

150 g

300 ml

25-30 min.

Umyć ryż przed gotowaniem.

Biały ryż basmati

150 g

300 ml

25 min.

Miskę na ryż napełnić wrzątkiem.

Biały ryż łatwy do gotowania 150 g

300 ml

18-20 min.

Brązowy ryż

150 g

300 ml

35 min.

Kuskus

200 g

350 ml

10 min.

Przed gotowaniem namoczyć kuskus we
wrzątku przez 5 minut.

Bulghur

150 g

300 ml

15 min.

Gotować we wrzątku.

Makaron (spaghetti)

200 g

400 ml

20-25 min.

Gotować we wrzątku.

Inne produkty

Rodzaj

Ilość

Czas gotowania

Zalecenia

Jajka

na twardo

6

15 min.

Starannie natłuścić kokilki.

na miękko

6

8-10 min.

Owoce

świeże

10-15 min.

Odgrzewanie

Mięso

porcje

10-15 min.

Makaron

10-15 min.

Warzywa

5-10 min.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)