Rozwiązanie; Tabela żywności i wskazówki dotyczące gotowania na parze; Rodzaj żywności - Philips HD9190 - Instrukcja obsługi - Strona 16

Philips HD9190 Kuchenka parowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 23
Ładowanie instrukcji

Problem

Prawdopodobna przyczyna

Rozwiązanie

Użycie pojemnika na

przyprawy przynosi

niewielki efekt lub w

ogóle nie przynosi

efektu.

W pojemniku na przyprawy

umieszczono za mało ziół.

Umieść w pojemniku na przyprawy

więcej ziół.

W pojemniku na przyprawy

nie umieszczono właściwych

rodzajów ziół.

Umieść w pojemniku zioła o silnym

aromacie. Zapoznaj się z tabelą

gotowania na parze w rozdziale

„Tabela żywności i wskazówki

dotyczące gotowania na parze”.

Od momentu przygotowania

dania do chwili jego podania

minęło dużo czasu.

Podawaj danie zaraz po jego

przygotowaniu.

Na powierzchni wody

w pojemniku na wodę

lub w tacce ociekowej

zbiera się piana.

Piana może wytwarzać się w

zbiorniku na wodę, gdy

dostaną się do niego białka

lub jeśli nie zostaną z niego

usunięte pozostałości

środków czyszczących.

Wyczyść pojemnik na wodę. Patrz

rozdział „Czyszczenie i konserwacja”.

Tabela żywności i wskazówki dotyczące gotowania na parze

- Aby skorzystać z przepisów, zapoznaj się z broszurą z przepisami lub odwiedź naszą witr ynę

internetową pod adresem www.philips.com/kitchen.

- Czasy gotowania na parze podane w poniższej tabeli są jedynie orientacyjne. Rzeczywisty czas

gotowania może się różnić w zależności od wielkości kawałków jedzenia, przestrzeni pomiędzy

nimi w koszu do gotowania, ilości pożywienia w koszu, świeżości jedzenia oraz indywidualnych

upodobań użytkownika.

Tabela gotowania na parze

Rodzaj żywności

do przygotowania

Ilość

Czas gotowania

na parze

(w min)

Proponowane zioła/przyprawy do

umieszczenia w pojemniku na

przyprawy

Szparagi

500 g

15–20

Tymianek, bazylia, cytr yna

Młode kolby

kukur ydzy

200 g

5–8

Szczypiorek, chili, papr yka

Fasolka szparagowa 500 g

15–20

Pietruszka, cytr yna, czosnek

Brokuły

400 g

20

Czosnek, rozgniecione nasiona

czerwonego chili, estragon

Marchew

500 g

20

Pietruszka, suszone ziarna gorczycy,

szczypiorek

Różyczki kalafiora

400 g

20

Rozmar yn, bazylia, estragon

POLSKI

127

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)