Philips HD9190 Kuchenka parowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Problem
Prawdopodobna przyczyna
Rozwiązanie
Użycie pojemnika na
przyprawy przynosi
niewielki efekt lub w
ogóle nie przynosi
efektu.
W pojemniku na przyprawy
umieszczono za mało ziół.
Umieść w pojemniku na przyprawy
więcej ziół.
W pojemniku na przyprawy
nie umieszczono właściwych
rodzajów ziół.
Umieść w pojemniku zioła o silnym
aromacie. Zapoznaj się z tabelą
gotowania na parze w rozdziale
„Tabela żywności i wskazówki
dotyczące gotowania na parze”.
Od momentu przygotowania
dania do chwili jego podania
minęło dużo czasu.
Podawaj danie zaraz po jego
przygotowaniu.
Na powierzchni wody
w pojemniku na wodę
lub w tacce ociekowej
zbiera się piana.
Piana może wytwarzać się w
zbiorniku na wodę, gdy
dostaną się do niego białka
lub jeśli nie zostaną z niego
usunięte pozostałości
środków czyszczących.
Wyczyść pojemnik na wodę. Patrz
rozdział „Czyszczenie i konserwacja”.
Tabela żywności i wskazówki dotyczące gotowania na parze
- Aby skorzystać z przepisów, zapoznaj się z broszurą z przepisami lub odwiedź naszą witr ynę
internetową pod adresem www.philips.com/kitchen.
- Czasy gotowania na parze podane w poniższej tabeli są jedynie orientacyjne. Rzeczywisty czas
gotowania może się różnić w zależności od wielkości kawałków jedzenia, przestrzeni pomiędzy
nimi w koszu do gotowania, ilości pożywienia w koszu, świeżości jedzenia oraz indywidualnych
upodobań użytkownika.
Tabela gotowania na parze
Rodzaj żywności
do przygotowania
Ilość
Czas gotowania
na parze
(w min)
Proponowane zioła/przyprawy do
umieszczenia w pojemniku na
przyprawy
Szparagi
500 g
15–20
Tymianek, bazylia, cytr yna
Młode kolby
kukur ydzy
200 g
5–8
Szczypiorek, chili, papr yka
Fasolka szparagowa 500 g
15–20
Pietruszka, cytr yna, czosnek
Brokuły
400 g
20
Czosnek, rozgniecione nasiona
czerwonego chili, estragon
Marchew
500 g
20
Pietruszka, suszone ziarna gorczycy,
szczypiorek
Różyczki kalafiora
400 g
20
Rozmar yn, bazylia, estragon
POLSKI
127
Spis treści
- 6 Wprowadzenie; pojemników do gotowania na parze, w których znajduje się żywność.; Ważne; instrukcją obsługi. Instrukcję war to też zachować na przyszłość.; Niebezpieczeństwo; - Przed podłączeniem urządzenia upewnij się, że napięcie podane na; POLSKI
- 7 Uwaga
- 8 oznaczenia MAX, aby urządzenie mogło ponownie pracować.
- 9 Przed pierwszym użyciem; Przetrzyj wnętrze zbiornika wody wilgotną szmatką.; Przygotowanie do użycia; Ustaw urządzenie na płaskiej, stabilnej i równej powierzchni.
- 10 Zasady używania; Parowar ma dwa tr yby gotowania na parze:; Ogólna procedura; Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.
- 11 Tryb ręczny; Tr yb ten umożliwia szybkie włączenie parowaru.
- 12 poniżej 100°C, co pozwala uzyskać najlepszy rezultat.
- 13 Czyszczenie i konserwacja; odbarwienie tych elementów.
- 14 Usuwanie kamienia; poziomu oznaczonego symbolem MAX.; Przechowywanie; odwiedzić naszą stronę internetową
- 16 Rozwiązanie; Tabela żywności i wskazówki dotyczące gotowania na parze; Rodzaj żywności
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)