Whirlpool MW A02 S - Instrukcja obsługi - Strona 10

Whirlpool MW A02 S Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 25
Ładowanie instrukcji

POLSKI 10

Poziom mocy

Tylko mikrofale

Moc

Sugerowane zastosowanie:

750 W

Odgrzewanie napojów, wody,

klarownych zup, kawy, herbaty

lub innych produktów o du

ż

ej

zawarto

ś

ci wody. Je

ś

li produkt

zawiera jaja lub masy kremowe,

nale

ż

y wybra

ć

mniejsz

ą

moc.

Gotowanie ryb, warzyw, mi

ę

sa itp.

500 W

Ostro

ż

ne gotowanie np. sosów z

du

żą

zawarto

ś

ci

ą

bia

ł

ka, potraw,

których g

ł

ównymi sk

ł

adnikami s

ą

jaja i ser oraz do dogotowywania

potraw duszonych.

350 W Gotowanie gulaszu, roztapianie

mas

ł

a.

160 W Rozmra

ż

anie. Zmi

ę

kczanie mas

ł

a,

serów. Zmi

ę

kczanie lodów.

0 W Tylko podczas u

ż

ywania minutnika

(timera).

Szybki start

Funkcja ta s

ł

u

ż

y do szybkiego odgrzewania

potraw o wysokiej zawarto

ś

ci wody, jak np.

klarowne zupy, kawa lub herbata.

Nacisn

ąć

, aby automatycznie rozpocz

ąć

z pe

ł

n

ą

moc

ą

mikrofal, przy czasie

gotowania ustawionym na 30 sekund.

Ka

ż

de dodatkowe naci

ś

ni

ę

cie zwi

ę

ksza

czas o kolejne 30 sekund. Mo

ż

na równie

ż

skróci

ć

lub wyd

ł

u

ż

y

ć

czas po uruchomieniu

tej funkcji naciskaj

ą

c przyciski +/-.

Rozmra

ż

anie r

ę

czne

Nale

ż

y post

ę

powa

ć

zgodnie z procedur

ą

„Gotowanie i odgrzewanie za pomoc

ą

mikrofal”, wybieraj

ą

c poziom mocy 160 W

podczas rozmra

ż

ania r

ę

cznego.

Nale

ż

y regularnie sprawdza

ć

potraw

ę

.

Ustalenie prawid

ł

owego czasu dla ma

ł

ych

ilo

ś

ci ulubionych potraw jest mo

ż

liwe po

zdobyciu do

ś

wiadczenia.

Potrawy mro

ż

one w torebkach plastikowych,

folii plastikowej lub opakowaniach

kartonowych mo

ż

na umieszcza

ć

bezpo

ś

rednio w kuchence, o ile opakowania

nie zawieraj

ą

metalowych cz

ęś

ci (np.

metalowe zszywki).

Kszta

ł

t opakowania ma wp

ł

yw na czas

rozmra

ż

ania. Opakowania p

ł

ytkie

rozmra

ż

aj

ą

si

ę

szybciej ni

ż

opakowania

g

łę

bokie.

Nale

ż

y oddziela

ć

poszczególne kawa

ł

ki,

kiedy zaczynaj

ą

si

ę

rozmra

ż

a

ć

.

Oddzielne plastry szybciej si

ę

rozmra

ż

aj

ą

.

Zabezpieczy

ć

niektóre fragmenty potrawy

niewielkimi kawa

ł

kami folii aluminiowej,

je

ż

eli zaczynaj

ą

si

ę

rozgrzewa

ć

(np. nó

ż

ki

kurczaka lub skrzyde

ł

ka).

Du

ż

e kawa

ł

ki nale

ż

y odwraca

ć

w po

ł

owie

procesu rozmra

ż

ania.

Potrawy gotowane, wywary i sosy mi

ę

sne

rozmra

ż

aj

ą

si

ę

lepiej, gdy s

ą

mieszane w

trakcie rozmra

ż

ania.

Podczas rozmra

ż

ania lepiej jest nie

rozmra

ż

a

ć

ca

ł

kowicie produktu i pozwoli

ć

na doko

ń

czenie procesu w czasie

dochodzenia.

Pozostawienie potrawy na czas

dochodzenia po rozmra

ż

aniu zawsze

poprawia rezultaty, poniewa

ż

nast

ę

puje

wyrównanie temperatury wewn

ą

trz

potrawy.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)