Whirlpool MW A02 S Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
POLSKI 10
Poziom mocy
Tylko mikrofale
Moc
Sugerowane zastosowanie:
750 W
Odgrzewanie napojów, wody,
klarownych zup, kawy, herbaty
lub innych produktów o du
ż
ej
zawarto
ś
ci wody. Je
ś
li produkt
zawiera jaja lub masy kremowe,
nale
ż
y wybra
ć
mniejsz
ą
moc.
Gotowanie ryb, warzyw, mi
ę
sa itp.
500 W
Ostro
ż
ne gotowanie np. sosów z
du
żą
zawarto
ś
ci
ą
bia
ł
ka, potraw,
których g
ł
ównymi sk
ł
adnikami s
ą
jaja i ser oraz do dogotowywania
potraw duszonych.
350 W Gotowanie gulaszu, roztapianie
mas
ł
a.
160 W Rozmra
ż
anie. Zmi
ę
kczanie mas
ł
a,
serów. Zmi
ę
kczanie lodów.
0 W Tylko podczas u
ż
ywania minutnika
(timera).
Szybki start
Funkcja ta s
ł
u
ż
y do szybkiego odgrzewania
potraw o wysokiej zawarto
ś
ci wody, jak np.
klarowne zupy, kawa lub herbata.
Nacisn
ąć
, aby automatycznie rozpocz
ąć
z pe
ł
n
ą
moc
ą
mikrofal, przy czasie
gotowania ustawionym na 30 sekund.
Ka
ż
de dodatkowe naci
ś
ni
ę
cie zwi
ę
ksza
czas o kolejne 30 sekund. Mo
ż
na równie
ż
skróci
ć
lub wyd
ł
u
ż
y
ć
czas po uruchomieniu
tej funkcji naciskaj
ą
c przyciski +/-.
Rozmra
ż
anie r
ę
czne
Nale
ż
y post
ę
powa
ć
zgodnie z procedur
ą
„Gotowanie i odgrzewanie za pomoc
ą
mikrofal”, wybieraj
ą
c poziom mocy 160 W
podczas rozmra
ż
ania r
ę
cznego.
Nale
ż
y regularnie sprawdza
ć
potraw
ę
.
Ustalenie prawid
ł
owego czasu dla ma
ł
ych
ilo
ś
ci ulubionych potraw jest mo
ż
liwe po
zdobyciu do
ś
wiadczenia.
Potrawy mro
ż
one w torebkach plastikowych,
folii plastikowej lub opakowaniach
kartonowych mo
ż
na umieszcza
ć
bezpo
ś
rednio w kuchence, o ile opakowania
nie zawieraj
ą
metalowych cz
ęś
ci (np.
metalowe zszywki).
Kszta
ł
t opakowania ma wp
ł
yw na czas
rozmra
ż
ania. Opakowania p
ł
ytkie
rozmra
ż
aj
ą
si
ę
szybciej ni
ż
opakowania
g
łę
bokie.
Nale
ż
y oddziela
ć
poszczególne kawa
ł
ki,
kiedy zaczynaj
ą
si
ę
rozmra
ż
a
ć
.
Oddzielne plastry szybciej si
ę
rozmra
ż
aj
ą
.
Zabezpieczy
ć
niektóre fragmenty potrawy
niewielkimi kawa
ł
kami folii aluminiowej,
je
ż
eli zaczynaj
ą
si
ę
rozgrzewa
ć
(np. nó
ż
ki
kurczaka lub skrzyde
ł
ka).
Du
ż
e kawa
ł
ki nale
ż
y odwraca
ć
w po
ł
owie
procesu rozmra
ż
ania.
Potrawy gotowane, wywary i sosy mi
ę
sne
rozmra
ż
aj
ą
si
ę
lepiej, gdy s
ą
mieszane w
trakcie rozmra
ż
ania.
Podczas rozmra
ż
ania lepiej jest nie
rozmra
ż
a
ć
ca
ł
kowicie produktu i pozwoli
ć
na doko
ń
czenie procesu w czasie
dochodzenia.
Pozostawienie potrawy na czas
dochodzenia po rozmra
ż
aniu zawsze
poprawia rezultaty, poniewa
ż
nast
ę
puje
wyrównanie temperatury wewn
ą
trz
potrawy.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)