Siemens BF520LMR0 Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
pl
Przetestowane w naszym studiu gotowania
32
Podczas rozmra
ż
ania mi
ę
sa i drobiu powstaje woda.
Nale
ż
y j
ą
wyla
ć
podczas obracania i w
ż
adnym
wypadku nie wykorzystywa
ć
do konsumpcji ani nie
dopu
ś
ci
ć
do zetkni
ę
cia z innymi produktami
spo
ż
ywczymi.
Od czasu do czasu potraw
ę
1 do 2 razy obróci
ć
lub
zamiesza
ć
. Du
ż
e kawa
ł
ki nale
ż
y obraca
ć
kilka razy.
Rozmro
ż
ony produkt nale
ż
y pozostawi
ć
w temperaturze
pokojowej na 10 do 20 minut w celu wyrównania
temperatury. W przypadku drobiu mo
ż
na nast
ę
pnie
wyj
ąć
podroby. Mi
ę
so z zamro
ż
onym
ś
rodkiem równie
ż
nadaje si
ę
do dalszego przyrz
ą
dzania.
Porady dotycz
ą
ce rozmra
ż
ania
Po up
ł
ywie ustawionego czasu
potrawa wci
ąż
nie jest rozmro-
ż
ona, gor
ą
ca lub ugotowana.
Ustawi
ć
d
ł
u
ż
szy czas. Wi
ę
ksze ilo-
ś
ci i wy
ż
sze potrawy wymagaj
ą
d
ł
u
ż
szego przyrz
ą
dzania.
Po up
ł
ywie czasu gotowania
potrawa jest przegrzana przy
brzegach, natomiast w
ś
rodku nie
jest jeszcze gotowa.
Od czasu do czasu zamiesza
ć
, a
nast
ę
pnym razem nastawi
ć
ni
ż
sz
ą
moc oraz d
ł
u
ż
szy czas trwania.
Po rozmro
ż
eniu drób lub mi
ę
so
jest z zewn
ą
trz podgotowane,
natomiast w
ś
rodku nadal nieroz-
mro
ż
one.
Nast
ę
pnym razem wybra
ć
mniej-
sz
ą
moc mikrofal. W przypadku
rozmra
ż
ania wi
ę
kszej ilo
ś
ci pro-
duktów, nale
ż
y je wielokrotnie
obraca
ć
.
Rozmra
ż
anie
Waga
Moc mikrofal w
watach
Czas trwa-
nia w minu-
tach
Wskazówki
Mi
ę
so wo
ł
owe, wieprzowe lub ciel
ę
ce w ca
ł
o
ś
ci
(z ko
ś
ci
ą
i bez)
800 g
180
90
15
10-20
-
1 kg
180
90
20
15-25
1,5 kg
180
90
30
20-30
Mi
ę
so wo
ł
owe, wieprzowe, ciel
ę
ce w kawa
ł
kach
lub plastrach
200 g
180
90
2
4-6
Podczas obracania porozdziela
ć
rozmro
ż
one cz
ę
-
ś
ci.
500 g
180
90
5
5-10
800 g
180
90
8
10-15
Mi
ę
so mielone, mieszane
200 g
90
10
Zamra
ż
a
ć
mo
ż
liwie na p
ł
asko
Wielokrotnie obraca
ć
, wyj
ąć
rozmro
ż
one porcje
mi
ę
sa.
500 g
180
90
5
10-15
800 g
180
90
8
10-20
Drób lub kawa
ł
ki drobiu
600 g
180
90
8
10-20
Porozdziela
ć
rozmro
ż
one cz
ęś
ci.
1,2 kg
180
90
15
10-20
Filety, kotlety lub p
ł
aty rybne
400 g
180
90
5
10-15
Porozdziela
ć
rozmro
ż
one cz
ęś
ci.
Warzywa, np. groszek
300 g
180
10-15
-
Owoce, np. maliny
300 g
180
7-10
Od czasu do czasu ostro
ż
nie zamiesza
ć
, poroz-
dziela
ć
rozmro
ż
one porcje.
500 g
180
90
8
5-10
Rozmra
ż
anie mas
ł
a
125 g
180
90
1
2-3
Ca
ł
kowicie usun
ąć
opakowanie.
250 g
180
90
1
3-4
Chleb w ca
ł
o
ś
ci
500 g
180
90
6
5-10
-
1 kg
180
90
12
10-20
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)